Ronaldo reddet poeng i Derby della Mole


Skrevet av Christer Anthonisen
Fredag 3. mai 2019 kl. 23:26

Etter et tidlig baklengsmål så det lenge ut til å ende i et skuffende tap, men Cristiano Ronaldo stanget inn utligningen.

Juventus (4-4-2): Szczesny; Cancelo, Bonucci, Chiellini, spinazzola; Cuadrado (Matheus 77), Pjanic, Matuidi, Bernardeschi (De Sciglio 85); Kean, Ronaldo.

Torino (3-5-2): Sirigu; Izzo, Nkoulou, Bremer; De Silvestri (Zaza 89), Meite, Rincon, Lukic (Aina 79), Ansaldi; Berenguer (Baselli 70), Belotti.

 

For Juventus er sesongen over, Torino på sin side har for alvor blandet seg inn i kampen om spill i Champions League neste sesong. Og det var veldig tydelig allerede fra starten av oppgjøret at denne kampen betydde mer for det ene laget enn det andre. Man hadde et håp om at et skikkelig byderby med potensielt mye på spill kunne tenne et hjemmelag i sløv form, men i likhet med derbyet mot Inter sist manglet det tenning, gnist og guts fra Allegris menn.

Juve åpnet egentlig ikke så verst og laget kom til noen muligheter, men det var en annen tenning og tilstedeværelse fra gjestene. Og etter 18 minutter fikk de lønn for strevet. Joao Cancelo kaster hjemover mot Pjanic, som sovna et lite øyeblikk og lot ballen gå forbi seg. Når han jaget etter kula ble han satt under press av Sasa Lukic som enkelt vant duellen med bosnieren og satte kontrollert inn 1-0. Et øyeblikks uoppmerksomhet fra Juve, og gjestene tok ledelsen. Og i likhet som mot Inter tente ikke dette en umiddelbar gnist hos Juve. Laget fortsatte i den samme stilen som tidligere, og til tross for at Cancelo og Spinazzola gang på gang kom fremover på sidene manglet det alltid noe. Enten ble de stoppet, de ble vendt hjemover, eller de slo for dårlige innlegg mot en etterhvert mer og mer frustrert Cristiano Ronaldo. Og sånn fortsatte det helt inn til pause. Juve stanget og stanget mot et solid Torinoforsvar som hadde få problemer med å stoppe de temposvake forsøkene fra Juve.

Det var også lite som tydet på at Allegri hadde klart å tenne laget til andre omgang, og til tross for mye ball ble det lengre og lengre mellom hver gang Salvatore Sirigu i gjestenes mål måtte i aksjon. Lite så ut til å stemme for Juves offensive rekke, og selv om forsvaret hadde god kontroll på Belotti, backene gang på gang stormet fremover, midtbanen stadig vekk spilte forbi Torinos, og bygde angrep bakfra var det lite som tydet på at Juve skulle få med seg noe fra byderbyet. Helt til Leonardo Spinazzola på ett av sine mange offensive raid endelig traff blink med et innlegg. Og når innlegget endelig var presist var Cristiano Ronaldo våken. Portugiseren rykket seg fri på bakre stolpe, hang en liten evighet i lufta og styrte inn utligningen med pannebrasken. Forrige helg scoret han sitt 600 mål for klubblag, nå scoret han sitt 100 mål med hodet, og med kveldens utligning er han nå to mål bak Fabio Quagliarella i kampen om å bli toppscorer. Etter dette ble det ikke de helt store mulighetene for noen av lagene, og oppgjøret ebbet dermed ut i uavgjort 1-1, noe som alt i alt var helt ok basert på spill og sjanser. Men gjestene vil nok være skuffet over at de kastet bort to meget viktige poeng i kampen om fjerdeplassen. Men ettersom ingen lag ser ut til å ønske å bli nummer fire, og de kaster bort poeng hele gjengen er det fremdeles håp for Torino.

For Juves del gjenstår det nå tre kamper av sesongen, og neste helg går turen til Roma. Nok et av lagene som er i fjerdeplasskrigen, og Juve kan dermed sørge for at anda et av disse lagene snubler. Etter det møter vi et nytt lag som har ambisjoner om spill i Champions League neste sesong i Atalanta. Ny mulighet for at et av disse lagene skal avgi poeng. Sesongen avlsuttes borte mot Sampdoria i slutten av Mai, i det som fort kan bli en ren toppscorerduell mellom Cristiano Ronaldo og Fabio Quagliarella. Juventus har altså fremdeles stor invirkning på sluttresultatet av årets Serie A.

 

Spillerbørs:

Szczesny: Kan ikke lastes for baklengsmålet, og spiller solid ellers. 6,5.

Cancelo: Bomber fremover gang på gang, men det blir ikke nok ut av det. Må imidlertid jobbe for to og gjør det bra sånn sett, ettersom Cuadrado foran han var helt fraværende. 6,5.

Bonucci: Flink til å bygge angrep bakfra, og har god kontroll på Torinos angrep. 7.

Chiellini: Plages i likhet med makkeren sin lite av Belotti og hans rekkekamerater, men mangler Bonuccis gode oppspill. 6,5.

Spinazzola: Alltid ivrig fremover, og kommer på initiativ på initiativ på siden sin. Mangler imidlertid presisjon på siste tredel, helt til han omsider lykkes og serverer strålende assist på utligningen. 7.

Cuadrado: Ikke hatt et heldig comeback fra skade. Svak mot Inter, og enda dårligere ikveld. Lyktes knapt med en eneste involvering, dreper tempo hver gang han har ball, og er fryktelig upresis i avleveringene. Virkelig helt ute av det. 3,5.

Pjanic: Ikke våken på baklengsmålet, men gjør mye bra utenom. Flytter ball bra, og bygger opp det ene angrepet etter det andre, men det mangler litt. 6.

Matuidi: Løper mye, er alltid bevegelig, og gjør sitt for å hindre Torinos offensive rekke. Men det stopper som regel opp når han involveres med ball. Han har som regel alt for dårlig kvalitet på avleveringene sine. 6.

Bernardeschi: Veldig god i det oppbyggende spillet, og kommer på noen gode initiativer fremover, men det mangler litt for ofte *noe*. 6,5.

Kean: Bevegelig, ivrig, sterk i duellene og det mangler ikke på skuddvilje. Med litt mer flaks kunne han fått mer ut av kampen, men det ville seg ikke helt idag. 6,5.

Ronaldo: Som makkeren på topp ivrig og bevegelig, men får for lite å jobbe med. Flere av lagets beste angrep kommer av at Ronaldo setter fart fremover, og drar igang initiativ. Redder også poeng med en strålende heading! 7,5. BB.

 

Matheus: IG.

De Sciglio: IG.