Juventus - Torino 04.05.2019. kl. 20:30


Skrevet av Christer Anthonisen
Fredag 3. mai 2019 kl. 01:07

Juventus får besøk av de høytflyvende byrivalene fredag kveld!

Juventus har allerede vunnet serien, og etter skuffende tidlige exiter i Coppa Italia og Champions League er sesongen i praksis over. Men i likhet med forrige kamp mot Inter er det på ingen måte en ubetydelig kamp. Torino har etter sterk form virkelig meldt seg på i kampen om den viktige fjerdeplassen som gir Champions League spill, og ligger før denne runden 3 poeng bak Atalanta som for øyeblikket innehar denne fjerdeplassen, og de er bare 5 poeng bak Inter på tredje. Torino har med andre ord alt å spille for, og kommer til å gi absolutt alt fra start til slutt. For Juve sin del er det æren, og skryterett over byrivalen som står på spill.

Juventus sikret ett poeng mot Inter sist, etter et mønsterangrep iverksatt av Miralem Pjanic og Cristiano Ronaldo, og unngikk dermed tap til tross for nok en skuffende prestasjon. Forhåpentligvis hever Juve prestasjonene mot byrivalene og befester sin status som “best i byen”. Men enkelt som nevnt ikke. For Torino er dette en av årets viktigste kamper, og Allegri har en stadig lengre skadeliste. Paulo Dybala, Douglas Costa, Daniele Rugani, Rodrigo Bentancur, Alex Sandro, Mattia Perin, Mario Mandzukic og Sami Khedira er alle ute med skade. Det gjør at Allegri har veldig begrenset med alternativer, og det blir nok ingen overraskelser i morgendagens laguttak. Perins skade gjør at Szczesny starter i mål og Leonardo Spinazzola tar Alex Sandros plass på venstrebacken. På midtbanen er bare tre førstelagsspillere friske, og Pjanic, Matuidi og Can starter nok denne, mens juniorene Nicolussi Caviglia og Matheus tar plass på benken. Stortalentet Moise Kean kan ta en startplass i angrepet, men sannsynligvis stiller vi likt som mot Inter. Dette kan også bli en viktig kamp for Cristiano Ronaldo, ettersom han er tre mål bak toppscorer Fabio Quagliarella i kampen om å bli Capocannoniere, og med bare fire gjenstående runder teller hver kamp fremover.

Torino på sin side er i sterk form, og beseiret tabellrivalene AC Milan 2-0 hjemme sist, og meldte seg dermed for alvor med i kampen om Champions League spill neste sesong. De har med andre ord alt å spille for, og kommer neppe til å legge noe imellom i duellene. Walter Mazzari har virkelig fått sving på de granatrøde oksene, og han får virkelig laget til å overprestere. Salvatore Sirigu har funnet seg selv igjen, og har levert en strålende sesong, og Nicolas Nkoulou har fått en ny vår etter et rufsete opphold i Lyon. De er også sterke sentralt, og Daniele Baselli og vår tidligere midtbanemann Tomas Rincon er vonde å spille mot. Høyreving Ola Aina er et konstant uromoment, og på topp har Andrea Belotti begynt å finne tilbake til storformen som gjorde han til Serie As heteste spiss for noen sesonger siden. Vår tidligere kjenning Simone Zaza er også i Torino, og er et farlig alternativ. Mazzari har også en tilnærmet full tropp tilgjengelig, og bare Moretti og Djidji mister kampen.

 

Potensielle lagopstillinger:

Juventus (4-3-3): Szczesny; Cancelo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola; Can, Pjanic, Matuidi; Cuadrado, Ronaldo, Bernardeschi.

Torino (3-4-2-1): Sirigu; De Silvestri, Nkoulou, Izzo; Aina, Meite, Rincon, Ansaldi; Baselli, Berenguer; Belotti.

 

Kampen blåses igang fredag kveld 20:30, og vises på Strives strømmetjeneste og TV Kanal med norsk kommentator! God kamp og Forza Juve!