Ronaldo er månedens spiller


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Onsdag 1. mai 2019 kl. 15:30

I en bittersøt april måned stod Ronaldo nok en gang fram som vår beste. 

De fleste Juventini sitter nok igjen med blandede følelser når vi går inn i mai og sesongen skal avsluttes. På en side avgjorde Juventus serien rekordtidlig, flere unggutter har fått prøve seg med innhopp hvor noen har vist lovende tendenser, og damelaget fulgte opp med å vinne the double. 18/19 er altså ingen fiasko, og trofésamlingen vokser seg stadig større. Det er dog kvartfinale-exiten i Champions League som svir. 

For mange var nok fornøyde da Ajax ble trukket opp av hatten etter snuoperasjonen mot Atletico Madrid. Et ungt, sprudlende og knallgodt lag spilte oss imidlertid nærmest av banen etter pause i begge oppgjør, og avanserte fortjent. Et skadeskutt og tungt Juventus røk ut på et langt tidligere stadium enn man hadde målsetning om, mot en langt mindre ressurssterk motstander. Det er dette som gjør at feiringen av den åttende strake Scudetto ble gjort med kraftig bismak.

Dessverre var mange nøkkelspillere ute da det gjaldt som mest i april. Dette hadde helt sikkert en innvirkning på laget, man fant liksom aldri helt flyten og samspillet, og virket i mange kamper slitne og trege. Små marginer som dette har mye å si, spesielt i cupturneringer, men få, også av de skadefrie Juventus-spillerne, kan skryte på seg å ha hatt en imponerende måned. Da vi skulle velge månedens spiller var valget imidlertid ikke så vanskelig. 

For etter å ha stått over månedens to første kamper med skade, rakk Ronaldo Ajax-oppgjørene. Her leverte han scoring i begge kamper, to glimrende headinger, og gjorde sitt for videre CL-spill. Lagkameratene hans hang ikke like godt med da det skulle avgjøres, og etter å ha reddet oss mot Atletico holdt det ikke helt inn her. Prestasjonen i de viktige kampene, som i aprils tilfelle kun var Ajax-oppgjørene, teller naturlig nok mer i vurderingen vår. Det skal sies at portugiseren var sentral da seriegullet ble sikret mot Fiorentina for et par helger siden også, med 'assist' på det matchavgjørende selvmålet, og at han utlignet på flott vis mot Inter på lørdag.

Kean leverte en glimrende start på måneden, Pjanic har virkelig vist fram sin silkefot i det siste og Emre Can har hatt noen solide forestillinger. Felles for disse er at de sviktet da det gjaldt som mest. Der gjorde Ronaldo det han kunne - men Ajax ble for sterke, og tok seg videre mot et skuffende Juventus. 

Månedens kamper:

Cagliari 0-2 Juventus, Bonucci (Bernardeschi), Kean (Bentancur)
Juventus 2-1 Milan, Dybala str., Kean (Pjanic)
Ajax 1-1 Juventus, Ronaldo (Cancelo)
SPAL 2-1 Juventus, Kean (Cancelo)
Juventus 1-2 Ajax, Ronaldo (Pjanic)
Juventus 2-1 Fiorentina, Sandro (Pjanic), selvmål (Ronaldo)
Inter 1-1 Juventus, Ronaldo (Pjanic)