Poengdeling i Derby d'Italia


Skrevet av Kim-André Østbye
Lørdag 27. april 2019 kl. 23:00

Et jevnspilt oppgjør endte 1-1 etter mål fra Nainggolan og Ronaldo.

Juventus mot Inter betyr normalt maks tenning, tøffe dueller og fullt kjør i samfulle minutter, slik det blant annet ble det i fjor da Juventus og Higuain snudde både oppgjøret og kampen om Scudetto langt inn i overtiden. I år ble derimot kampen et aldri så lite anti-klimaks, der Juventus feiret seriegull hjemme mot Fiorentina forrige helg og på mange måter er ferdigspilt for sesongen. Inter kjemper riktignok for å klare en topp fire plassering i ligaen og ble manet til kamp av et innbitt hjemmepublikum. Fra start og utover i første omgang var det også tydelig at Inter var laget som ville dette mest og etablerte et jevnt press på Juventus. En retur fra en corner havnet hos Nainggolan etter syv minutter, som klinte til på hel-volley i retning Sczcesnys høyre hjørne. Polakken strakk seg etter ballen, men klarte ikke å avverge at den gikk inn. Et fint treff, men i nærheten av en keepertabbe. Videre i oppgjøret behold Inter en del av initiativet, mens Juventus ble løpende en del i mellom, ble liggende dypt og gjorde enkle feil på vei fremover. Selv om det bedret seg litt frem mot pause, var førsteomgangen lite å skrive hjem om.

I andre omgang ble Allegri tvunget til å sette inn Spinazzola for Alex Sandro etter få minutter. Byttet sørget for at Juventus fikk offensive backer på begge sider, noe som åpnet langt flere muligheter offensivt i banen. Da Matuidi gikk av banen til fordel for Kean ti minutter senere, var det tydelig at Allegri ønsket et høyere press og mer trykk i boksen. Det ga også nærmest umiddelbar uttelling, når Cuadrado, Cancelo, Pjanic og Ronaldo kombinerte fint på høyre side før sistnevnte hamret ballen i hjørnet fra 16 meter. Strålende spill og en vakker scoring!

Resten av omgangen bølget en del frem og tilbake, hvor begge lag kunne vunnet kampen. 1-1 er likevel et greit resultat slik kampen forløp seg. Man sitter likevel igjen med følelsen av at oppgjøret, som så mange andre denne sesongen, viste et Juventuslag som fikk med seg det de ønsket uten å levere mer enn nødvendig. Med et offensivt arsenal av spillere har Allegri i liten grad maktet å få Juventus til å spille god, offensiv fotball. Resultatmessig har sesongen i hjemlig liga vært strålende, men spillemessig er man fremdeles langt fra fullkommen. Er det nok til at han får fortsette videre?

Szczesny; Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro (4' st Spinazzola); Emre Can, Pjanic, Matuidi (15' st Kean); Cuadrado, Ronaldo, Bernardeschi (41' st Pereira)

Handanovic; D'Ambrosio, De Vrij, Skriniar, Asamoah; Vecino, Brozovic; Politano (35' st Joao Mario), Nainggolan (29' st Borja Valero), Perisic; Icardi (37' st Lautaro)

Børs:

Szczesny - 6 Kunne gjort mer på målet i mot, men leverte ellers en solid kamp med flere gode involveringer, spesielt i andre omgang. Har vært en av Juventus beste og mest stabile spillere i 2019.

Cancelo - 7 Vaklende bakover, men en fryd fremover i banen. Spilte seg opp i andre omgang, bidrar med inititativ, fart og teknikk. Har potensiale til å bli en verdensstjerne over de neste sesongene.

Bonucci - 6,5 En grei kamp bakerst. Har stort sett kontroll i duellspillet og hindrer Inter fra å komme gjennom i midten.

Chiellini - 6,5 Som over. Noe rusten, men får laget til å se vesentlig bedre ut i midtforsvaret straks han er tilbake. Ble sesongdefinerende at han var ute i begge oppgjørene mot Ajax.

Alex Sandro - 5,5 Ingen god kamp og ble tatt av rett ut i andre omgang med det som trolig er en skade. Stort sett trygg bakover, men voldsomt forsiktig fremover. Ble særlig tydelig da Spinazzola kom inn og satt fyr på venstresiden umiddelbart. Må utfordre og tørre mer fremover i banen.

Matuidi - 6 Får utrettet lite i løpet av timen han spiller. Bevegelig og god i presspillet, men som Juventus var den første timen under pari.

Emre Can - 7 Trygg og solid i spillet, god i posisjonering og nær scoring etter en avslutning midt i andre omgang. Har levert en solid vårsesong.

Pjanic - 7 Svak i første omgang, bedre i andre. Får spillet til å flyte offensivt, men virker å slite med litt med å finne helt ut av rollen sin denne våren. Varierer stort fra kamp til kamp. Fin assist på scoringen trekker opp.

Cuadrado - 6 Tilbake fra skade og som uromoment, begge veier. Tidvis smarte løsninger, avløst av håpløse valg. Som vanlig. Det bor mye i colombianeren som må spille seg tilbake i form over sommeren.

Ronaldo - 7,5 BB En flott scoring og en god andre omgang. Nærmest usynlig som mye av laget i første omgang, men gjør opp for det i andre omgang. Har levert varene denne sesongen, men har fått for lite hjelp av de andre offensive spillerne. Der har man en stor jobb å gjøre.

Bernardeschi - 6 En lite toneangivende kamp fra Berna, som nok begynner å kjenne den store kampbelastningen han har hatt den siste tiden, målt mot hva han har vært vant med tidligere i Juventus-karrieren.

Innbyttere:

Spinazzola - 7 Svært godt innhopp, setter fart og liv i Juventuslaget. Som Cancelo har han en del å gå på bakover, men offensivt er det betydelig mer underholdende og skaper sammen med sin back-makker et utfordrende press på Interlaget.

Kean - 5,5 Fikk en halvtime uten å utrette noe som helst, hans svakeste opptreden i Juventus denne sesongen. Kean er imidlertid kommet for å bli.

Pereira - I/G Får sin debut de siste minuttene etter en god sesong for Juventus U23. Leverer kampens fineste touch da han sendte Spinazzola fint gjennom. Holdt også på å avgjøre kort tid for slutt etter et innlegg fra Ronaldo, men ballen gikk like over.