Scudotto! Den åttende strake tittelen er vunnet!


Skrevet av Christer Anthonisen
Lørdag 20. april 2019 kl. 21:48

Juventus trengte bare ett poeng hjemme mot uavgjortspesialistene fra Fiorentina, og kveldens 2-1 seier sikret dermed scudetto nummer åtte på rad!

Juventus (4-4-2): Szczesny; Cancelo, Bonucci, Rugani, Sandro; Cuadrado (De Sciglio 87),Can, Pjanic (Bentancur 65), Matuidi; Bernardeschi (Kean 74), Ronaldo.

Fiorentina (4-4-2): Lafont; Milenkovic, Pezzella, Ceccherini, Hancko; Mirallas (Fernandes 80), Dabo, Veretout, Benassi (Gerson 73); Simeone, Chiesa (Muriel 66).

 

At Juventus ville vinne også årets seriemesterskap har vært vårens dårligs skjulte hemmelighet en stund. Luken ned til tabelltoer Napoli har økt og økt, og Juve har kastet bort muligheten til å vinne tittelen tidligere. Men etter tirsdagens skuffelse mot Ajax trengte man en opptur, og lite smaker bedre enn å vinne tittelen hjemme mot rivalene fra Firenze!

Men det var lite som tydet på at Juve var i festhumør innledningsvis, og etter bare seks minutter tok gjestene ledelsen. Fiorentina kommer seg løs på høyresiden, og ballen sendes inn i feltet. Juve får stoppet innlegget, men ballen ender i beina hos Milenkovic som hamret kula i kassa. I denne situasjonen klarte også Daniele Rugani å tråkke på armen til Szczesny, og den polske keeperen hadde svært vondt, og det så ut som at smellen preget han resten av omgangen. Og basert på spillet som ble levert så det lenge ut til at festen kanskje måtte utsettes igjen. Juve slet med å skape de store farlighetene, og gjestene var gang på gang livsfarlige på kontringer. Først og fremst en lysende Federico Chiesa plaget livet av Juves forsvar. I den første omgangen hadde vingen stått bak et stolpeskudd, et i tverrliggeren, og han var nære servere Giovanni Simeone på blank goll i en to mot en situasjon. Men heldigvis leste Bonucci situasjonen godt, posisjonerte seg perfekt, og klarte såvidt å avverge pasningen. Men alt var heldigvis ikke bare krise, for kort tid før pause utlignet Juve! Miralem Pjanic slår en strøken corner til Alex Sandro. Den brasilianske backen hadde løpt seg fri, stupte frem og stanget kula inn ved første stolpe. Fint mål! Dermed gikk lagene til pause på 1-1, og Juve hadde kontroll på poenget man trengte for å vinne tittelen.

Andre omgangen fulgte et ganske lignende manus som den første. Juve trillet mye ball uten å true gjestene veldig, mens Fiorentina var ekle på kontringer. Forskjellen var at der Fiorentina tok en tidlig ledelse før pause, var det Juve som gikk i tet før det var spilt ti minutter av omgangen. Cancelo spiller fri landsmann Ronaldo ute til høyre, og mannen med nummer syv på ryggen feide forbi en motstander, før han slo hardt inn langs bakken i retning Bernardeschi. Pasningen kom imidlertid aldri så langt, ettersom Violastopper German Pezzella i et desperat forsøk på å hindre baklengs ikke klarte annet enn å styre kula i eget nett. Juve gikk dermed opp i 2-1, og tok en klamt og solid grep med begge hender rundt seriemesterskapet! Og etter en drøy time mistet Viola brodden sin. Brennhete Federico Chiesa ble tatt av banen for lynraske Luis Muriel, men colombianeren klarte aldri å true Juve på samme måte som Chiesa. Det ebbet dermed ut i Juveseier, til tross for at gjestene klarte å stable sammen en liten sluttspurt helt på tampen.

Og når dagens dommer med det passende navnet Fabrizio Pasqua satte fløyta til munnen, og med tre kontante støt blåste av kampen, kunne festen begynne! Fansen som i lengre tid hadde sunget om og feiret tittelen slapp jubelen løs, og spillere og trenerstab stormet banen! Det ble hoppet, danset og sunget, og tradisjonen tro sprayet Juan Cuadrado ned både Allegri og medspillere med skum! Trofeet ble imidlertid ikke utlevert ikveld, men det ventes likevel feiring utover natten i Torino! Årets Scudettohashtag er forøvrig #W8nderful!

Med seriemesterskapet sikret, er spenningen som gjenstår om hvem som rykker ned, og hvem som følger Juventus og Napoli inn i Champions League. Chievo Veronas eventyr i Serie A er omsider over, og de flyvende eslene mistet oppdriften, og styrtet ned i Serie B, der de kan få selskap av Frosinone, Empoli, Udinese, Bologna, Genoa og flere. Det er tett i bunnen av tabellen! Og i toppen tetner det seg til, ettersom alle lagene som kniver om fjerdeplassen som gir Champions League snubler i tur og orden. Neste kamp for Juventus kommer neste lørdag, når de nybakte mesterne tar turen til Milano for å spille Derby D’Italia mot Inter Milan.

 

Spillerbørs:

Szczesny: Settes ut av spill av medspiller på baklengsmålet, og virker lenge preget av dette. Bommer nesten grovt på en utrykning, og er utrygg med ball i beina. Men ser bedre ut i andre omgang. 5,5.

Cancelo: Villig fremover, men samarbeidet med Cuadrado fungerer dårlig, og han blir dermed ganske alene på høyresiden. 6.

Bonucci: Gjør en ganske god kamp. Serverer noen gode pasninger, og har noen viktige inngripener som hindrer baklengs. Først og fremst blokkeringen av Chiesas pasning i retning Simeone på blank goll. 7,5.

Rugani: Svak kamp igjen. Uheldig involvering på 0-1, der han stempler egen keeper, og han er uheldig involvert i mye av det Fiorentina skaper. Enten det er forsøk på å bryte, eller han blir driblet av, eller er for svak i duellene. 4,5.

Sandro: Ganske god kontroll bakover, men vi har sett han langt friskere fremover tidligere. Pluss for et nydelig hodestøt som gjør 1-1. 7.

Cuadrado: Så skikkelig rusten ut. Kjemien med medspillerne var omtrent fraværende, han var direkte svak i pasningsspillet, og lyktes sjelden med rykket og fintene sine. Få vellykkede involveringer. Kommer forhåpentligvis sterkere tilbake med bedre kampform. 4.

Can: Tyskeren har virkelig våknet på våren! Har vært god i det siste, og er igjen strålende. Sprer trygghet i spillet, trekker ned i forsvaret, og hjelper til med å starte angrep. Tar også med seg ball på sugende løp fremover, og bryter ned Fiorentinas spill. 7,5 BB.

Pjanic: Gjør en god kamp litt i det stille. Trekker i trådene på midten, holder spillet gående, og servere målgivende på 1-1. 7.

Matuidi: Løper og kriger, men er fryktelig ujevn i pasningsspillet. En kamp på det jevne. 6,5.

Bernardeschi: Åpner friskt med frekke vendinger og dragninger, og var åpenbart ivrig etter å vise seg frem mot gamleklubben. Men det blir bare nesten, og han forsvinner etterhvert litt ut av kampen. 6,5.

Ronaldo: Blir litt alene ute til venstre, og får veldig røff behandling i feltet på cornere og ved innlegg. Uten at dommer vurderer dyttingen, holdingen og skubbingen til nok for å blåse straffe. Drar fram noen urkrefter når han setter fart til høyre, og slår innlegget som ender i 2-1. 6,5.

 

Bentancur: Leverer en helt godkjent kamp i det stille på midten. 6.

Kean: Ingen mål idag, men fikk lite å jobbe med. Virket ellers pigg, og ivrig på å vise seg frem. 6.

De Sciglio: IG.