Juventus Women vinner sin andre strake tittel!


Skrevet av Christer Anthonisen
Lørdag 20. april 2019 kl. 20:26

Juventus damelag har hatt en fantastisk start på tilværelsen, og laget som ble opprettet før forrige sesong har etter dagens seier sikret sin andre Scudetto på to forsøk!

Forrige sesong huskes nok ekstra godt blant en del nordmenn ettersom Ingvild Isaksen var en del av laget, og ble udødeliggjort som en del av tidenes første seriemestere for Juventus i damenes Serie A. Og etter Juves suksess opprettet også AC Milan sitt eget damelag, etter at de tok over lisensen til forrige sesongs tabelltoer Brescia. Det skulle altså ikke bli noe enklere å gjenta bedriften. Men til tross for opprustning fra AC Milan, og Fiorentina ble Juventus igjen for sterke!

I Motsetning til ifjor, der serietittelen ble avgjort i en spesiell seriefinale trengtes det ingen ekstra kamp for å skille lagene i år. Juventus Women ledet med ett poeng ned til Fiorentina før sesongens siste runde, og trengte dermed bare å gjøre jobben selv mot ASD Verona for å sikre tittelen. Juventus beseiret ASD Verona 3-0 etter scoringer av Petronella Ekroth, Cristiana Girelli og Eniola Aluko, og dermed hadde det ikke noe å si at Fiorentina slo Roma 2-1, eller at AC Milan snublet i et 2-1 tap mot Chievo Verona. Juventus ble mestere igjen!

Trener Rita Guarino ledet dermed sine jenter til nok et fantastisk seriegull, og skal igjen konkurrere i kvinnenes Champions League der vår egen Ada Hegerberg hevder seg med sitt Lyon. Forhåpentligvis kan laget styrke seg ytterligere til neste sesong, og fortsette den fantastiske suksessen!

Vi gratulerer jentene, trenerstaben og alle involverte med nok en fantastisk prestasjon! FORZA JUVE!