Juventus-Fiorentina 20.04.19 kl. 18.00


Skrevet av Steinar Johnsen
Lørdag 20. april 2019 kl. 09:42

Etter to skuffende kamper den siste uka, er det i dag ingen unnskyldninger for Allegris menn; et poeng behøves for å sikre Scudetto nummer åtte på rad mot et Fiorentina i ingenmannsland. 

Det er bare å innrømme det, sesongen føles dessverre som den er ferdig. Alt lå til rette for avansement til semifinalen i Champions League etter et godt resultat i bortekampen i Amsterdam. Spillere ble hvilt før returoppgjøret, Juventus tok til og med ledelsen etter en bra første halvtime. Etter 1-1 gikk rullegardina ned og vi ble regelrett utspilt i egen lekegrind. Det føltes ikke like bittert som straffesparket som sendte oss ut mot Real Madrid i fjor i og med at det beste laget vant i år, kun enormt skuffende. Ser at sjefen sjøl skylder på at vi hadde en del fravær. Jeg klarer ikke å være enig i at det er en betimelig unnskyldning, da Ajax også manglet to faste i forsvarsrekka. Chiellini er en bauta og var selvsagt savnet, men en Mandzukic ute av form og Douglas Costa som knapt har levert hele sesongen, skal en så stor klubb som Juventus faktisk klare seg uten mot Ajax. Vi vet heller ikke om Dybala ble tatt av på grunn av skade, eller fordi han nok en gang leverte under pari i første omgang på tirsdag. Som det ble skrevet på siden her etter kampen, føles det som om dette var Allegris siste mulighet til å ta hjem Champions League-pokalen for Juventus. Det skal bli svært spennende å se hva som skjer både på leder- og spillersiden i sommeren som kommer. 

Tilbake til dagens kamp. Det er vanskelig for oss supportere å omstille til en veldig forventet feiring av nytt seriegull, men spillerne er tross alt profesjonelle og vil nok svært gjerne feire på egen hjemmebane. Derfor kan vi regne med et revansjelystent lag som tar i mot et gjestene fra Firenze. Fiorentina har skuffet denne sesongen og med seks kamper igjen befinner laget seg i ingemannsland midt på tabellen uten realistisk mulighet for spill i Europa neste sesong og trygg av bunnstriden. Dette var helt klart ikke det laget hadde sett for seg før sesongen, så derfor har laget nylig ansatt Montella som ny trener etter Piolis oppsigelse. Montella forsøkte en 352-formasjon i sin første kamp mot Bologna hjemme sist, men det endte i en målløs forestilling. En veldig typisk forestilling fra Viola, de sliter tidvis stort med å bryte ned svakere lag på hjemmebane. Laget savner rett og slett kreativitet offensivt, met unntak av sesongens lyspunkt Chiesa. På ryktebørsen nevnes stadig Chiesa som en interessant spiller for Juventus, så det skal bli spennende å følge han på Allianz Stadium i dag. Gazzetta trur på følgende Fiorentina-lag:

4-3-3: Lafont-Milenkovic, Ceccherini, Pezzela,Hancko-Benassi, Veretout, Dabo-Mirallas, Simeone, Chiesa

Juventus mangler følgende spillere før dagens kamp: Chiellini, Mandzukic, Khedira, Dybala, Caceres og Perin. 

Gazzetta spår følgende startoppstilling:

4-3-3: Szczesny-Cancelo, Rugani, Bonucci, Sandro-Can, Pjanic, Matuidi-Cuadrado, Ronaldo, Bernardeschi

Dette betyr tillit til de fleste som startet sist, kun De Sciglio ute av de som er friskmeldte i dag. Skal bli spennende å se duellen Chiesa-Cancelo, mange er jo skeptiske til de defensive kvalitetene til portugiseren. Ellers herlig å se at Cuadrado rører seg igjen. Selv om han er en til tider frustrerende spiller å ha på laget, innehar han kvaliteter en-mot-en offensivt som dette Juventuslaget helt klart mangler. Det blir også interessant å følge Alex Sandro. Har jo hevet spillet sitt en smule i det siste, men likevel er det vanskelig å spå hvilken versjon av han vi får se i dag. 

Kampen i dag kan man se på Strivesport med fantastiske Per-Jarle Heggelund som kommentator. 

Fino Alla Fine!