Juventus - Ajax, 16.04.19 kl. 21.00


Skrevet av Kim-André Østbye
Tirsdag 16. april 2019 kl. 14:07

En måned etter triumfen mot Atletico Madrid skal Juventus igjen avgjøre videre spill i Champions League på eget gress - denne gang mot Ajax.

Til tross for at utgangspunktet er langt bedre denne gang, med 1-1 i stedet for 0-2 etter første oppgjør, kan kveldens kamp vise seg å bli minst like utfordrende. Ajax viste seg fra sin beste side forrige uke, der de tidvis trillet ball i hatt med Juventus og fort kunne stått igjen med seieren. Små, kjappe spillere, hurtige ballvinninger og mye spill på én touch gjorde at Juventus aldri kom skikkelig inn i kampen. Det kan ha vært et taktisk valg fra Allegri å legge seg såpass dypt og forsøke å presse frem feil hos motstander, men likevel blir utfallet at Ajax kommer proppfull av selvtillit til Torino.

Selvtillit kommer imidlertid også Juventus til å ha, anført av Cristiano Ronaldo som leverte tre scoringer sist Juventus trengte det. Han og resten av laget må fremdeles klare seg uten kaptein Chiellini, samtidig som Mandzukic er ute fra sist oppgjør mot Ajax med et vondt kne. Tilbake i troppen er derimot Emre Can, som til tross for alternativ trening også i dag meldes klar til kamp. Der kan han bli viktig, spesielt dersom spådommen om at Juventus vil forsøke på samme spill som mot Atletico hjemme. Da trakk Can ned i forsvarsleddet og fungerte som førsteforsvarer for å stanse kontringer, mens backene ble sluppet fri fremover i banen og sørget for Juventus' dominans. På topp er det fremdeles usikkert om Dybala eller Kean foretrekkes, samtidig som Allegri heller ikke la bort muligheten for en 3-5-2-formasjon med kun Ronaldo og Bernardeschi på topp fra start. Jeg tror imidlertid at kampplanen blir offensiv fra start, hvor Juventus kommer til å gå hardt etter en tidlig scoring for å "trygge" kampen og samtidig presse på kantene til Ajax hvor vi så svakheter sist. Med Tagliafico ute på venstreback vil Cancelo se muligheten til å bidra enda mer offensivt. Forventet startoppstilling

Szczesny; Alex Sandro, Bonucci, Rugani, Cancelo; Matuidi, Pjanic, Emre Can; Ronaldo, Dybala, Bernardeschi

For Ajax virker det nærmest sikkert at de vil fortsette å spille på sin egen måte, slik de gjorde både borte mot Bayern i gruppespillet og i den vanvittig imponerende kampen på Bernabeu i åttedelsfinalen. Frenkie de Jong er usikker etter at han måtte forlate banen med en kjenning i hamstring i helgen, men han trente for fullt med laget i går og starter trolig. Det gjør at Ajax' kanskje viktigste mann kan ligge i midten og regissere spillet, samtidig som han igjen vil bli et mål for Juventusspillerne. Sist var det tydelig at Juventus forsøkte å vinne ball i pasningene som gikk til eller fra de Jong. Bakerst kan De Ligt og Blind forvente seg et helt annet kampbilde enn sist, hvor Ronaldo har en uke mer trening i kroppen etter skaden og Dybala trolig figurerer med hurtig og presist spill fra start. Forventet startoppstilling er som sist, med unntak av Tagliafico som står over med suspensjon:

Onana; Mazraoui, Blind, De Ligt, Veltman; de Jong, Schøne; Neres, Van de Beek, Ziyech; Tadic

Curvaen har meldt sin ankomst, så det bør bli bra trøkk og støtte gjennom hele kampen. Sist hjalp med enormt - og om Juventus viser samme tenning og gnist fra start i dag bør også dette gå bra. På 0-0 er man videre, så Ajax er laget som må angripe og vinne. Juventus kan velge en roligere åpning, men ønsker nok å sette sitt preg på kampen fra start og sikre en god posisjon allerede til pause. Det bør med andre ord være duket for en underholdende kamp fra førset minutt.