SPAL - Juventus 13.04.2019 kl. 15.00


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Lørdag 13. april 2019 kl. 11:00

I dag bør Juventus slå enda et par rekorder ved å krones som seriemestere. 

Kun ett poeng mangler for at Juventus skal sikre sin åttende strake Scudetto. Åtte strake har selvsagt ingen klart før. Tas poenget allerede i dag blir de dessuten den tidligste seriemesteren noensinne - ingen før har avgjort det så tidlig som seks runder før slutt. Det er imidlertid liten grunn for Allegri og co å risikere noe særlig borte mot SPAL. 

For etter 1-1 i Amsterdam er kvartfinalen mot Ajax fortsatt vidåpen, og det avgjørende returoppgjøret venter på tirsdag. Da trengs det en uthvilt tropp, og luka vi har ned til Napoli er sånn sett handy - til dagens kamp kan man sende utpå reservelaget. Allegri foretrekker å hvile Ronaldo, Mandzukic, Pjanic og Rugani som ikke er med til Ferrara. Videre er Can og Chiellini fortsatt ute, mens Matuidi og Costa irriterende nok har pådratt seg mindre leggskader. La oss krysse fingrene for at begge er klare til tirsdag.

Ellers er en hel gjeng med unggutter kalt opp - Coccolo, Gozzi, Kastanos og Mavdidi er ikke navn vi vanligvis ser i troppen, og i tillegg er Nicolussi Caviglia og Kean med. Det kan med andre ord bli en ung ellever i dagens oppgjør, og flere debuter. Ellers er det gledelig at Cuadrado er tilbake etter det lange skadeavbrekket, og mest sannsynlig vil han starte sammen med Dybala og Kean på topp. Lagoppstilling er vanskelig å spå med så mange nye fjes, men her er et forslag:

4-3-2-1: Perin; De Sciglio, Coccolo, Barzagli, Spinazzola; Khedira, Bentancur, Nicolussi; Cuadrado, Dybala; Kean. 

SPAL kjemper på sin side en tøff kamp mot nedrykk, men har bitt bra fra seg i det siste. Før 1-2-tapet i Cagliari sist helg hadde de tre strake seire, herav to mot hovedstadslagene. Semplicis menn befinner seg fire poeng over streken på 16.plass, og vil være toppmotiverte for å utsette Juves feiringer. Som vanlig stiller de i en stramt organisert 3-5-2 med det fysiske spissparet Petagna og Antenucci på topp. Sist gang lagene møttes i Ferrara holdt SPAL oss til 0-0, og de er solide og tøffe å bryte ned. Kurtic, Valoti og Jankovic mangler i dag, det kan gi følgende ellever:

3-5-2: Viviano; Cionek, Vicari, Bonifazi; Lazzari, Schiattarella, Missiroli, Murgia, Fares; Petagna, Antenucci. 

Det blir spennende å se om Allegri vil/tør å bruke flere av unggutta. De har en gyllen mulighet til å vise seg fram her i en kamp som ikke betyr allverdens, men der belønningen likevel er svært høy. Uansett blir det nok ingen stor feiring om ligagullet skulle sikres etterpå - i praksis har det vært klart et par måneder, og et langt viktigere oppgjør venter. 

Dagens dommer er Daniele Doveri. Avspark kl. 15.00 på Paolo Mazza, kampen vises som vanlig på Strive.