Ajax - Juventus 10.04.2019 kl. 21:00


Skrevet av Christer Anthonisen
Tirsdag 9. april 2019 kl. 19:34

Onsdag kveld smeller det igang med Champions League kvartfinale mot Real Madrids overmenn Ajax i Amsterdam!

I noen uker nå har den store snakkisen handlet om helten fra oppgjøret mot Atletico Madrid Cristiano Ronaldo ville rekke oppgjøret, og idag kom det endelige svaret. Ronaldo har fått grønt lys, og er med på flyet til Nederland. Det er imidlertid ikke kaptein Giorgio Chiellini som er ute med en leggskade og formspiller Emre Can som skadet ankelen i helgens oppgjør mot AC Milan. Det ligger dermed til rette for et veldig interessant oppgjør mellom to lag med enorm historie i verdens største klubbturnering. Sist Juventus vant Champions League var det faktisk Ajax som var motstander i finalen! Begge lagene sikret seg også kvartfinaleplassen etter imponerende comebacks mot hvert sitt Madridbaserte lag. Ajax leverte en mektig prestasjon på Santiago Bernabeu mot Real Madrid, mens Juventus snudde 0-2 tap til avansement med et Cristiano Ronaldo hat-trick i 3-0 seieren hjemme på Allianz Stadium mot Atletico Madrid.

Ajax er involvert i en skikkelig tett duell med PSV Eindhoven om ligatittelen i den nederlandske æresdivisjonen, og etter forrige serierunde der PSV kun klarte 3-3 borte mot Martin Ødegaards Vitesse Arnhem ligger lagene på toppen av tabellen med samme poengsum. Erik Ten Hag har virkelig fått sving på Ajax, og Amsterdamlaget har levert den ene imponerende forestillingen etter den andre i årets Champions League. Ledet av supertalentene Matthijs De Ligt, Frenkie De Jong og David Neres og de offensive stjernene Hakim Ziyech og Dusan Tadic er Ajax i stand til å skape problemer for ethvert lag. Vi møter rett og slett og godt sammensatt lag med unge stjernespillere i så å si alle posisjoner. Laget har vært et offensivt fyrverkeri, og har scoret imponerende 100 mål på 29 kamper i hjemlig serie. Spesielt Dusan Tadic, den beste av alle i maktdemonstrasjonen mot Real Madrid har vært lysende. Serberen står med 20 mål og 10 målgivende pasninger, rett foran rekkekamerat Ziyech, som har 15 mål og 10 assister i serien, og det er ingen tvil om at et Juventusforsvar uten Chiellini virkelig må være på tå hev om Juve skal få med seg et resultat hjem til Torino. Ajaxspillerne må imidlertid være forsiktige, ettersom Daley Blind, De Ligt, Tagliafico, Van De Beek og Ziyech alle vil miste returen med gult kort her. Ettersom tre av disse er faste i backrekka kan det bli et svekket Ajaxforsvar som stiller til start i Torino.

Der Ajax må bruke massevis av energi på å gjenerobre tronen i hjemlig serie etter at PSV har vunnet tre av de siste fire titlene, der Feyenoord stakk av med den siste av de fire, har Juventus total kontroll på hjemlig serie. Etter seieren over AC Milan i helgen, og Napolis uavgjort mot Genoa trenger Juve bare ett poeng til på de siste syv kampene for å bli kronet mestere for åttende gang på rad. Og hvis det poenget sikres allerede til helgen, vil det være første gang et lag i Serie A sikrer tittelen med mer enn fem kamper igjen. Nok en stor rekord Allegris Juventus kan ta, og Juventus er fremdeles i rute til å slå sin egen poengrekord i Serie A, som står på 102. Dersom Juventus vinner de resterende kampene vil man nå 105 poeng, en rekord det isåfall vil bli særdeles vanskelig å slå! Med på flyet til Amsterdam er heldigvis Cristiano Ronaldo, og superstjernen er ventet å gå rett inn i startoppstillingen til morgendagens oppgjør. En annen spiller som er tilbake, og klar for kamp er Douglas Costa, som av forskjellige årsaker har hatt en vanskelig sesong. Men det var de gode nyhetene, for Giorgio Chiellini og Emre Can er utilgjengelige og vil bli savnet.

 

Mulige lagoppstillinger:

Ajax (4-3-3): Onana; Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, Van De Beek, De Jong; Ziyech, Tadic, Neres.

Juventus (4-3-3): Szczesny; Cancelo, Rugani, Bonucci, Sandro; Bentancur, Pjanic, Matuidi; Bernardeschi, Mandzukic, Ronaldo.

 

Kampstart er onsdag kveld 21:00 på Johan Cruijff Arena, oppgjøret dømmes av spanske Carlos Del Cerro Grande og vises på TV2 Sport 1! God kamp og Forza Juve!