Brennhete Kean avgjorde storkampen


Skrevet av Steinar Johnsen
Søndag 7. april 2019 kl. 01:07

Milan var best i første omgang og ledet fortjent da etter en sen skåring av stjerneskuddet Piatek. Juventus hevet imidlertid spillet i andre omgang, og Dybala skaffet en straffe som han ekspederte selv, før innbytterne Pjanic og den fantastiske juvelen Kean ordnet seiersmålet etter 84 minutter. 

Det ble spekulert i om Allegri skulle velge en uvanlig 3-4-1-2-formasjon før kampen, men det ble tidlig klart at laget gikk ut i 3-5-2 med Bernardeschi som venstre indreløper istedenfor som hengende spiss. Alex Sandro var trukket ned i den bakre treeren, mens De Sciglio opererte som vingback på høyre side. 

 

Kampen startet i et bedagelig tempo og etterhvert var det bortelaget som festet grepet. Det hjalp heller ikke på for hjemmelaget at formspiller Emre Can vred ankelen tidlig, og måtte forlate banen etter 24 minutter. Det er bare å håpe at han blir klar til Ajaxkampen onsdag. Det ble dermed et tidlig comeback etter skade for Khedira, som fikk en drøy time. Etter byttet så det ut som Allegri la om til 4-4-2 med Sandro ned som back igjen, og Bernardeschi og Spinazzola som kantspillere uten at det bidro til å bedre spillet. Ikke så mange situasjoner ellers å rapportere om i første omgang, men Alex Sandro blokkerte et innlegg med overarmen og ut til hjørespark. VAR-dommerne mente at dommer Fabbri burde ta en kikk på situasjonen, men heldigvis for Juve overprøvde dommeren VAR. Det er jammen ikke lett å bli klok på handsregelen, og vi har sett at det har blitt dømt hands i mange liknende situasjoner så Juventus var heldige i denne situasjonen. Milan fortsetter dog å trykke på, og etter 40 minutter kommer forløsningen. Juve triller ball i bakre rekker, Bonucci velger merkelig nok å spille opp på Bentancur som er markert av Bakayoko like utenfor 16-meteren. Bakayoko bryter foran Bentancur, Bonucci forsøker å rette opp egen feil, men er for seint ute. Bakayoko dytter ballen videre til Piatek som rolig plasserer den under Szczesny. Juve trykker litt på mot slutten og Mandzukic forsøker seg på et spektakulær brassespark som Reina henger glimrende med på. Fortjent ledelse til pause mot et meget passivt Juventuslag. 

 

Som forventet er det et langt mer tent Juventus som entrer banen i andre omgang og tar tak i taktpinnen, dog uten å skape særlig første kvarteret. Etter en time sender Bonucci en glimrende langpasning i bakrom til Dybala som rutinert skjermer ballen foran Musacchio som på klønete vis forsøker å sette inn en takling. Klar straffe og Dybala setter den sikkert i målet. Pjanic erstatter Spinazzola like etter og Bentancur flyttes da over på venstre kant. Få minutter etter byttes Dybala ut for Moise Kean, og Dybala ser mildt sagt lite fornøyd ut der han setter seg ned på benken.

 

Høyt tempo i kampen nå, Juventus styrer spillet, men Milan er også farlige. Bentancur får en avslutning blokkert etter nydelig innlegg fra Bernaredschi og påfølgende tiltrettelegging med hodet av Mandzukic. Piatek kjører så karussel med en sjanseløs Rugani, men kommer heldigvis ikke til noen god avslutning i den situasjonen. Kean og Sandro brenner store sjanser etter faste situasjoner før Bernardeschi fyrer over fra bra posisjon etter en fin enkeltmannsprestasjon. Presset vedvarer, og Pjanic avskjærer en pasning på Milans banehalvdel før han tar ballen med seg fremover i stor fart. I nydelig skuddposisjon viser Pjanic sin genialitet og istedenfor å fyre løs selv, ser han Kean i enda bedre posisjon og trer ballen suverent gjennom. Kean gjør alt rett og hamrer ballen i lengste hjørne og Juventus har snudd kampen! Tenåringen fortsetter sin elleville form, mål i fem kamper på rad for klubb- og landslag, selv uten å ha startet alle!

 

Juventus mangler med det kun en Napoli slip-up for å sikre enda et seriegull allerede denne helga. Det er rekordtidlig. Costa og Ronaldo ventes ellers å kunne være med i kamptroppen mot Ajax, så det er bare å krysse fingrene for at også Emre Can blir klar. 

 

Børs

Sczcesny - 6.5 Fortsatt solid, blir ikke tvunget til å gjøre de store redningene, lite å gjøre med målet. Fin avskjæring utenfor 16-meteren etter 30 minutter, kunne gitt Piatek en stor sjanse! 

Rugani - 6 Ser fortsatt ikke veldig trygg ut. Søker ikke ballen, og velger meget trygge løsninger med ball, gjerne bakover på banen. Skikkelig snurret rundt med av Piatek ved et tilfelle. 

Bonucci - 6.5 Varibel. Håpløs valg av pasning før baklengsmålet, men nydelig langpasning til Dybala før 1-1. Bryter fint foran ved et par anledninger, men sliter i duellspillet mot Piatek.

Alex Sandro - 6,5 Bedring fra Alex Sandro. Kanskje kan det være en god ide av Allegri å teste Alex Sandro som venstre i den bakre treeren. Ellers langt mer solid enn i det siste, bidrar sågar litt offensivt, brenner en stor sjanse på dødball. Positivt, men selvsagt ikke i nærheten av det vi vet han kan!

De Sciglio - 6 Grei kontroll på siden sin, men bidro lite offensivt verken som høyre vingback eller høyreback. 

Emre Can - Vred ankelen tidlig. Humpet litt rundt, før han ble byttet av etter 24 minutter.

Bentancur - 6 Grei kamp, satte dog ikke preg på midtbanen, men jobber godt og gjør sjelden feil. Gjør trygge og forutsigbare valg offensivt. Fikk prøvd seg på tre forskjellige plasser på midtbanen idag, og fungerer bra på alle plassene, det er selvsagt en styrke!

Bernardeschi - 6,5 Forsøker mye, nydelig innlegg som fører til den store sjansen til Bentancur, men har ellers en kveld hvor det blir mye nesten. Står likevel frem med innsats, driv, løpskraft og kreativitet.

Spinazzola 5,5 Ingen heldig kamp. Ikke redd for å utfordre en-mot-en, men i dag var det ikke mye som lyktes, verken som venstre vingback eller som venstrekant. 

Dybala - 6 Bra prestasjon som gjør at Juve får straffe etter en time. Sikker ekspedering av straffa også. Ellers lite involvert, kommer ofte dypt i banen for å involveres i spillet, dette er selvsagt ikke bare hans feil. Utgjør dessverre ikke noen komplementær duo med Mandzukic på topp. Rasende da han ble byttet ut like etter scoringa. Dette er ingen stor sesong av La Joya.  

Mandzukic - 6.5 Strålende brasseforsøk i 1.omg, nesten målgivende til Bentancur i 2.omg. Har hevet seg litt etter en svak periode. Løfter spillet sitt voldsomt når Kean kommer inn, ingen tvil om at Mandzukic/Kean er en kombo som funker bedre enn Mandzukic/Dybala, langt flere komplementære ferdigheter. God innsats, i dag var grintaen tilbake!

Innbyttere:

Khedira - 6 Får en time for en skadd Can. Jobber godt, men klarer ikke sette preg på kampen, verken offensivt eller defensivt.

Miralem Pjanic - 7 Får en halvtime og det er en perfekt illustrasjon på hvor avhengig laget er av Pjanic offensivt. Tar tak i dirigentrollen umiddelbart og forarbeidet til Kean på 2-1 er rett og slett magisk!

Kean - 8 BB En liten halvtime er tilstrekkelig for denne juvelen. Brenner en stor sjanse, får et mål annulert før han avgjør kampen på klinisk vis kort før slutt. Er ellers sterk, kjapp, bevegelig og frekk (nutmeg på Musacchio). For et supertalent Juventus har i sine rekker! Det er bare å glede seg til fortsettelsen!