Juventus - Milan, 06.04.2019 kl. 18.00


Skrevet av Steinar Johnsen
Lørdag 6. april 2019 kl. 01:02

Kamp mellom en storhet og en fallen storhet lørdag ettermiddag. 

Med 8 kamper igjen å spille, er Juventus 18 poeng foran Napoli, og det betyr at kun 2 seire kreves for å innkassere et nytt seriegull. Dette innebærer selvsagt at Juventus i praksis allerede er mestere. På onsdag spilles det en langt viktigere kamp, nemlig første kamp i kvartfinalen i Champions League mot Ajax. Defor gjelder det egentlig bare å komme gjennom morgendagens kamp uten å pådra seg skader, samt få igang et par spillere som har vært ute nylig. 

Prestasjonen mot Cagliari sist, var meget solid. Dessverre (og forståelig nok) ble dog oppmerksomheten etter kampen rettet mot rasismen stjerneskuddet Moise Kean ble utsatt for og på Bonuccis utrolig klønete uttalelser rett etter kampen der han mener Kean hadde 50% av skylda for at det ble som det ble. Selv om Bonuccis uttalelse var tatt litt ut av sammenheng, er vel hans ord dessverre en illustrasjon på hvorfor Italia fortsatt har et stort problem i forhold til rasisme. Vi får inderlig håpe det snart settes inn kraftigere virkemidler for å få en stopp på galskapen!

Det finnes positive nyheter også, Mandzukic har signert en ny kontrakt som binder han til Juventus ut sesongen 2020-2021. Douglas Costa og Juan Cuadrado trener igjen med laget, Spinazzolas skade var ikke så ille som fryktet, samt at både Dybala og Mandzukic er med i kamptroppen i morgen. Lite konkrete nyheter i forhold til Ronaldo og Ajaxkampen, men Allegris kommentarer fra fredagens presskonferanse tyder på at det ser lovende ut. 

Så over til morgendagens motstander Milan. Høstsesongen var ok i Serie A, men exit fra gruppespillet i Europa League, var rett og slett pinlig. Milan var til tider rufsete bakover, og var alt for avhengige av at Suso skulle skape noe fremover på banen, det var lite offensiv samhandling. Etter jul våknet imidlertid laget med innkjøpene av Piatek og Paqueta. Defensiven var strammet opp, laget var mer kompakt og når Piatek skåret på bestilling, så det plutselig meget lovende ut. Også mye kritiserte Bakayoko stod frem på midtbanen. Etter en bra periode, har dog mars måned vært svak for Milan. Laget har slitt både spille- og resultatmessig, så det blir spennende å se hva de har å komme med i morgen. Milan kjemper en knallhard kamp for å bli topp 4 denne sesongen, så motivasjonen er i favør Milan før kampen. Gazzetta spår at følgende 11 starter i en 4-3-3-formasjon:

Reina-Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez-Kessie, Bakayoko, Calhanoglu-Suso, Piatek, Borini 

 

For Juventus mangler Ronaldo, Costa, Cuadrado, Perin, Barzagli, Caceres fra kamptroppen. Gazzetta spår følgende startoppstilling i en lite brukt  3-4-1-2-formasjon:

Sczesny-De Sciglio, Bonucci, Rugani-Cancelo, Bentancur, Can, Spinazzola-Bernardeschi-Dybala, Mandzukic

Hvis dette viser seg å være korrekt hviles altså Pjanic, Chiellini, Alex Sandro og Matuidi av de som forventes starte mot Ajax. Mange ville nok ønsket at enda flere hviles før en så viktig kamp som venter onsdag. Allegri fikk jo også til dels hard kritikk etter første kamp borte mot Atletico da mange mente flere spillere burde fått hvile i seriekampen helga før. Uansett, det skal bli spesielt spennende å se Cancelo/Spinazzola på kantene, en Emre Can som endelig begynner å bli skikkelig varm i Juve-trøya og forhåpentligvis en toppmotivert Dybala som spiller nærmere motstanderlagets mål. 

 

Fino Alla Fine