Solid seier mot Cagliari


Skrevet av Kim-André Østbye
Onsdag 3. april 2019 kl. 08:13

Et skadeskutt Juventus seiret på Sardinia etter en god prestasjon.

Med en skadeliste lang som et vondt år besøkte Juventus et hjemmelag som hadde tre strake seire på Sardegna Arena. Det var dog liten tvil om hvor poengene skulle havne. Scoringer fra Bonucci og stjerneskuddet Kean sørget for en svært fortjent seier, og 18 poeng ned til Napoli før onsdagen.

Det overskyggende fokuset etter kampen er imidlertid det tilbakevendende rasismeproblemet på stadioner og i samfunnet ellers mange steder i Europa. I hele andre omgang ble Kean og etterhvert Matuidi offer for rasistisk hets fra hjemmefansen, noe som for øvrig også var tilfelle da lagene møttes på Sardinia i fjor. Verst ble det da Kean etter scoringen vendte seg mot Cagliari-fansen, som svarte med høylydte apelyder. En tydelig opprørt Matuidi slet med å spille videre,  og det kan diskuteres om Juventus burde marsjert av banen og trukket seg fra hele oppgjøret for å sette et tydelig standpunkt. En skammelig oppførsel fra hjemmefansen, etterfulgt av et flere merkelige utsagn i media etter kampen fra blant annet Cagliaris egen president og Bonucci.

Tilbake til kampen så leverte Juventus en over snittet prestasjon mot et godt hjemmelag. Cagliari innledet oppgjøret med å være fysisk, spesielt mot Juventus' tekniske spillere, men det roet seg etter Bonucci sendte oss foran. Derfra og ut hadde man egentlig stort sett kontroll, skapte flere scoringssjanser og holdt hjemmelaget stort sett på egen halvdel, med unntak av et par forsøk fra Pavoletti som havnet over eller utenfor. Emre Can og Miralem Pjanic var meget solid i midtbaneleddet, mens forsvaret hadde god kontroll. Fremover prøvde Bernardeschi på mye, men var et stykke unna det nivået det bør forventes at han presterer på i slike oppgjør. Moise Kean hadde en dårlig første omgang, men spilte seg godt opp i andre og kronet kampen med en ny, fin scoring. Det sender han opp i seks mål den siste måneden, fire for Juventus og to for Italia. Imponerende!

Børs

Sczcesny - 7 Lite til ingenting å gjøre på. Holder unna alt han skal, sprer trygghet og fortsetter å befeste sin posisjon som en bunnsolid målvakt.

Caceres - 6 Flink å trekke oppover i banen for å understøtte De Sciglio, men sliter i noen tilfeller med markering og etterlatte rom bakover. Litt som alltid fra uruguayaneren. Tas av litt ut i andre etter en kjenning i hamstring.

Bonucci - 7 Sendte Juventus i ledelsen med en strålende heading. Solid i pasnings- og posisjoneringsspillet ellers, men misser i en del dueller på midtbanen fra lange utspill som kunne ført til farlige situasjoner i mot.

Chiellini - 6,5 Kniver med Pavoletti og har stort sett god kontroll. En litt anonym kamp fra vår kaptein, noe som egentlig er helt greit. Det er om en uke du skal skinne igjen, borte i Amsterdam!

De Sciglio - 6 Grei kontroll på siden sin, bidrar med en del innlegg, uten at det skapes så mange farlige situasjoner av den grunn. God kontroll bakover.

Emre Can - 7,5 BB! Juventus beste i dag. Godt driv, god i posisjoneringsspillet og bra avgjørelser. Leverer også strålende når han trekkes ned i forsvarsleddet i andre omgang, en rolle han nok vil få flere ganger fremover slik han også fikk mot Atletico Madrid.

Miralem Pjanic - 7 Leverer en ny flott kamp, sin første som 29 åring. Dirigerer og styrer spillet, veldig god i valgene og unngår de fatale ballmissene han i blant har. Vært veldig solid i 2019 og blir viktig resten av våren.

Matuidi - 6,5 Jobber som alltid mye, men er relativt anonym. Dekker de rommene han skal, tillater andre spillere å "slippes fri" og støtter godt opp under Alex Sandro til venstre i banen. Kunne fort hatt en assist etter flere bra innlegg.

Alex Sandro - 5,5 En litt ustrukturert kveld, hvor spesielt andreomgang var et svakt skue. Har mange farlige balltap på vei fremover, samtidig som han litt for ofte kommer smalt i banen og/eller velger de defensive alternativene i stedet for å se etter offensive muligheter. Den offensive og frittspillende Alex Sandro savnes fremdeles, snart to år etter han sist virkelig storspilte over en lengre periode i Juventus.

Bernardesch - 6,5 Forsøker mye, slår en flott assist på corner til Bonucci, men har ellers en kveld hvor det blir mye nesten. Velger litt for ofte kompliserte alternativer, men står likevel frem med innsats, driv og kreativitet. Fungerer nok bedre med flere tilsvarende spillere rundt seg for å få til flere kombinasjoner offensivt i banen.

Kean - 7 Leverer nok en gang scoring når han punkterer kampen kort tid før slutt. Kriger på og utvikler stadig flere sider av spillet sitt. Nå gjelder det å komme til enighet om ny kontrakt, den eksisterende avtalen løper til sommeren 2020.

Innbyttere:

Bentancur - 6 Kommer inn for Caceres med en halvtime igjen å spille, uten at man omtrent merker hans tilstedeværelse på banen. Spilte veldig mye og godt en periode i høst og vinter, men virker nesten å være litt sliten etter den belastningen. Har ikke hatt samme forflytningsevne og bidrag den siste måneden.