Emre Can er månedens spiller


Skrevet av Kim-André Østbye
Tirsdag 2. april 2019 kl. 10:07

I en måned hvor Juventus gikk på sesongens første tap i serien, men tok seg videre på mesterlig vis i Champions League, har Emre Can stått frem som vår mest stabile spiller.

Etter en treg start på tiden i Juventus har Emre Can spilt seg opp på nyåret, hvor han har vist frem gode ferdigheter og allsidighet i spillet. Enten det er som indreløper, dyptliggende midtbanespiller, vikarstopper eller ut mot sidebacken, har han i mars spilt solid. Spesielt god var han i kampen mot Atletico Madrid, der Allegris taktiske grep med å skyve han ned i forsvarsleddet når Juventus hadde ball tillot backene å stå høyt og sørge for presset som kneblet spanjolene. Can var også svært dominerende i gjenvinningsfasen og hindret flere farlige kontringer fra Atletico. Ut over dette gjorde han mål mot Napoli og Udinese (straffe), og var som en av få involvert i alle månedens kamper.

Nærmest Can kommer gjennombruddsmannen Kean, som på imponerende vis har scoret tre ganger for Juventus og to ganger for Italia i løpet av måneden. Det gjør at han kommer hakket bedre ut enn Bernerdeschi, som har spilt seg opp etter skadeavbrekket og levert tre assist og en strålende kamp mot Atletico. Av enkeltprestasjoner er selvsagt Ronaldos kunststykke mot Atletico Madrid det aller beste vi har sett i år!

Månedens kamper:

Napoli 1-2 Juventus, Pjanic, Can (Bernardeschi)
Juventus 4-1 Udinese, Kean (A. Sandro), Kean, Can, Matuidi (Bentancur)
Juventus 3-0 Atletico Madrid, Ronaldo (Bernardeschi), Ronaldo (Cancelo), Ronaldo (Bernardeschi)
Genoa 2-0 Juventus
Juventus 1-0 Empoli, Kean (Mandzukic)