Cagliari - Juventus, 02.04.2019 kl.21.00


Skrevet av Edmond Gubetini
Mandag 1. april 2019 kl. 23:47

Tirdagskvelden blir krydret med Juventus-kamp borte mot Cagliari, men det blir nok alt annet en enkel kamp på Sardinia. 

Juventus er 15 poeng foran Napoli og trenger å vinne fire av de ni resterende kampene for å vinne Serie A for åttende gang på rad. Cagliari på bortebane er en seig motstander og det er ikke noe unntak i årets sesong. De har 33 poeng i Serie A, men 24 av dem er hentet på hjemmebane. De slo Inter og Fiorentina på Sardegna Arena før landslagspausen og vant siste runde 3-0 borte mot Chievo. De drømmer nok om en storskalp slik Genoa klarte på hjemmebane mot Juventus rett før landslagspausen. Deres gode form i det siste sammen med en lang skadeliste gir Allegri noe å gruble over. Det er ni spillere som er ute mot Cagliari. Dybala, Ronaldo, Mandzukic, Spinazzola, Perin, D.Costa, Barzagli og Cuadrado er ikke disponible for Juventus-treneren. Det blir derfor spennende å se hvordan lagoppstillingen blir i kveldens kamp.  Kean har i det siste viste hva han duger til og vil mest sannsynlig få plass i startoppstillingen. Det har lenge blitt snakket varmt om Kean, men Allegri har uttalt om at det er viktig å tre forsiktig med 19-åringen. Det er få av dem i den alderen som klarer å riste av seg den oppstandelsen som dukker opp. Likevel er det viktig at de får vist seg frem og få muligheten til å vokse opp ute på banen. Det er en diamant vi ikke har råd til å miste!

Allegri vil ellers satse på de mest etablerte spillerne han har til disposisjon. Det blir viktig å hente de resterende poengene for å bli minst mulig belastet fremover i sesongen. I mål er det lite tvil om at Szczesny blir sisteskansen, mens i forsvaret er det noe mer usikkert. Milan er laget som kommer på besøk i Torino neste runde, før laget drar til Amsterdam for å spille mot Ajax. Det blir derfor nødvendig å rotere for å unngå flere skader. Tror De Scigllio danner forsvarslinja sammen med Bonucci, Rugani og Alex Sandro. Den sistnevnte har i det siste vært en skygge av seg selv og med en skadet Spinazzola er det viktig at han kommer i god form. Chiellini kan trenge å hvile før de to neste kampene. Hvis Allegri fortsetter med 4-3-3 blir midtbanen mest sannsynlig satt sammen med Emre Can, Pjanic og Matuidi. Angrepet er igjen mer usikkert, men Allegri kan gå for å sette inn Cancelo sammen med Kean og Bernardeschi.

Det viktigste blir å unngå flere skader og å unngå tap. Kvelden blir uansett alltid bedre når man finner Juventus på tv-guiden. 

Sted: Sardegna Arena

Tid: 21.00

 

Forventet lagoppstilling: 

Szczesny

De Sciglio – Bonucci – Rugani – Alex Sandro  

Emre Can – Pjanic – Matuidi

Cancelo – Kean – Bernardeschi

 

 

Fem siste kampene for Juventus: S – T – S – S – S

Fem siste kampene for Cagliari: S – S – T – S – T

 

Fino Alla Fine