Et utladet Juventus gikk på sesongens første tap i Serie A borte mot Genoa


Skrevet av Steinar Johnsen
Søndag 17. mars 2019 kl. 21:37

Et aggressivt og solid hjemmelag kjempet Juventus i senk på Marassi i dag. Etter to skåringer i andre omgang endte det fortjent 2-0 til hjemmelaget. 

Genoa (4-4-2): Radu; Pereira, Romero, Zukanovic, Criscito; Lerager, Radovanovic (Veloso 75), Rolon, Lazovic (Sturaro 70); Kouame, Sanabria (Pandev 60)

Juventus (3-5-2): Perin; Caceres, Bonucci, Rugani; Cancelo (Bernardeschi 60), Can, Pjanic, Bentancur (Spinazzola 77), Sandro; Dybala, Mandzukic (Kean 73)

Det var kanskje ikke uventet med en form for negativ reaksjon etter tirsdagens oppvisning av Juventus. Og selv om Allegri gjorde seks endringer fra kampen mot Atletico, ble det etterhvert tydelig at det var mange trøtte bein og hoder blant bortelagets utvalgte. Og med det utgangspunktet er det ikke mange lag det er verre å møte i Serie A enn Genoa på bortebane. Genoa er som alltid aggressive og kompakte og er ikke redde for å stå høyt med hele laget. 

Juventus kom til start med en 352-formasjon, iallefall på papiret. Etterhvert som første omgang forløp var det ikke lett å se hvilken formasjon man spilte med i praksis. Bentancur lå tidvis høyt i banen, og Dybala som var ventet å starte som spiss sammen med Mandzukic, var ofte dypt nede i banen og hentet ballen. Omgangen ebbet ut med 0-0 i en sjansefattig tilstelning, men Perin gjorde en aldeles glimrende redning på et skudd fra Sanabria fra kloss hold. Ellers reddet VAR Juventus fra en straffe imot etter en handssituasjon mot Cancelo. 

Fra start i andre omgang gjorde Allegri grep, og la om til 433. Caceres ble flyttet ut på høyreback, Alex Sandro ble rein venstreback, mens Cancelo ble flyttet opp på venstrekant. Etter 55 minutter markerte Cancelo seg positivt fra kanten, kom seg fint rundt og la perfekt ut 45 grader til Dybala som enkelt satte ballen i mål. Målet ble imidlertid bortdømt av VAR for en offsidesituasjon i forkant av målet. De gamle kjenningene Pandev og Sturaro kom inn for hjemmelaget, og utrolig nok satte sistnevnte ballen i mål fra relativt langt hold like etter å ha kommet på banen. Juventus var rystet, og etter 82 minutter kom spikeren i kista. Kouame, som hadde kjørt rundt med et meget svakt midtforsvar, sendte Pandev gjennom. Han fyrte avgårde et velplassert skudd i lengste hjørne. Et svakt Juventuslag hadde ingenting å svare med og Genoa tok en fortjent seier, og har faktisk tatt fire poeng fra Juventus denne sesongen, meget sterkt! 

Spillerbørs: 

Perin: Strålende i 1.omg, Juves klart beste da, god redning fra Sanabria, og ellers meget trygg i feltet. Dessverre trekker skuddet fra Sturaro ned, det sier seg selv at et skudd fra Sturaro fra 20 meter ikke skal gå inn, og han vet han skal gjøre det bedre i den situasjonen. 6.

Caceres: Helt ordinær kamp, virker kamprusten, pådrar seg et unødvendig gult kort høyt oppe i banen. 5.5.

Bonucci: God kamp mot Atletico, viser dessverre mye av det samme rusket som tidligere i sesongen. Ikke trygg defensivt, blir enkelt passert av motspillere og heller ikke offensivt sitter pasningene. 5

Rugani: Spiller i første omgang til venstre i en trebackslinje og ser om mulig enda mer ukomfortabel ut enn "vanlig". Flere uprovoserte pasningsfeil og pådrar seg mange frispark i dueller. Sliter i likhet med sine kolleger mot bevegelige og gode Kouame og Sanabria. Det blir dessverre mer og mer åpenbart at Rugani ikke holder det nivået vi bør forvente av en Juventusstopper. 4.5.

Cancelo: Klarte dessverre ikke å følge opp den enorme 2.omgangen fra Atleticokampen. Anonym første omgang som vingback, og da han endelig presenterte seg med forarbeidet til Dybalas annulerte skåring som kant, ble han like etter byttet ut. 5. 

Can: Brukbar første omgang av Can, man ser at han forsøker, dog uten all verdens hell. Det er etterhvert tydelig at Atleticomatchen sitter i beina (og hodet?) for han fader ut av kampen. 5.5 

Bentancur: Ligger høyere i banen enn forventet i første omgang, dog uten å bemerke seg spesielt. Kan ikke skylde på slitne bein, men formen fra høstsesongen sitter dessverre ikke i. 5.5. 

Pjanic: Anonym match av Miralem, dog brukbar i første omgang da han distribuerer greit og flytter beina bra. I likhet med Can, mister man taket på midtbanen etterhvert og er usynlig i 2.omg. 5.5. 

Sandro: Sandro med uthvilte bein burde ha stått frem i denne matchen som vingback. Det gjør han dessverre ikke, den negative trenden fortsetter. Virker rett og slett til tider uengasjert, det er nesten trist å skue han når vi vet hva som bor i gutten. Hva har skjedd...? 5.

Dybala: Lagets farligste i kveld, men totalt sett likevel skuffende. Skaffer en del frispark, og kommer til de avslutningene som er farlige i kveld, men i denne matchen burde kaptein Dybala stått frem på en helt annen måte. 6.

Mandzukic: Totalt ute av form fortsatt, nesten ikke involvert. Trenger desperat en pause, også fra førsteelveren. Har vært svak en lang periode nå, svært lite involert i spillet og vinner ikke dueller og viser heller ikke den grintaen som vi elsker han for. 5.  

Bernardeschi: Fikk 30 minutter for Cancelo. Kanske ikke unaturlig med en reaksjon etter karrierens beste match sist uke, men dette var ikke bra. Bare å glemme alt, slo til og med døballene i hytt og gevær. Huff. 4.5 

Kean: Fikk 17 minutter for Mario Mandzukic uten å markere seg. Utrolig skuffende av Allegri og ikke bruke Kean fra start i dag, det hadde han virkelig fortjent etter kampen mot Udinese.  

Spinazzola: Fikk 13 minutter for Bentancur, markerte seg ikke i dag.