Ajax i kvartfinalen!


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Fredag 15. mars 2019 kl. 16:15

Nederlandsk motstand for Juventus når det skal kjempes om en semifinaleplass i april.

Trekningen for kvart- og semifinaler i Champions League ble gjennomført i lille Nyon i Sveits tidligere i dag. Etter bragden av en snuoperasjon mot Atletico Madrid på tirsdag hadde Juventus igjen sikret seg en plass blant Europas åtte beste, som i de to foregående sesongene. Trekningen var, i motsetning til den for åttendedelsfinalene, helt åpen, og man kunne møte hvem som helst av syv øvrige gjenværende lagene. Det ble også klart hvem man eventuelt kunne møte i semifinale om man tok seg forbi kvartfinalen. Fire engelske, et spansk, et portugisisk og et nederlandsk lag var Juves mulige motstandere i en kvartfinale.

Man endte altså opp med å trekke Ajax, laget som sensasjonelt stoppet Real Madrids europeiske seiersrekke i åttendedelsfinalen. Ten Hags menn gjorde det Juventus akkurat ikke klarte i fjor, nemlig å slå ut Los Blancos på Santiago Bernabeu. Smått utrolige 1-4 stod det på resultattavla etter en vanvittig oppvisning fra Dusan Tadic og co, og Amsterdam-klubben er i kvartfinalene i Europas gjeveste turnering for første gang siden 2002/03. Dit har de kommet med feiende flott angrepsfotball inspirert av en gyllen generasjon unge spillere, som De Ligt og De Jong. 

For Juves del er det likevel grunn til å være fornøyde med trekningen. Ikke bare gir Ajax gode assosiasjoner - da man sist løftet CL-trofeet, tilbake i 95/96 var det nettopp Ajax som ble slått i finalen. Man kunne også ha trukket på papiret klart tøffere motstand på dette stadiet. Til tross for at nederlenderne har imponert voldsomt mot blant andre Bayern og Real denne sesongen må det nevnes at begge disse gigantene ikke har lignet seg selv denne sesongen. Dessuten er Ajax kun nummer to, bak PSV, i Eredivisie, og med lag som Barcelona, Manchester City og Liverpool i potten er det grunn til å anta at vi fikk en av de enklere gjenværende motstanderne. Uten at det bør gi grunnlag til undervurdering. 

Kvartfinaleoppgjørene spilles onsdag 10.april og tirsdag 16., og som mot Atletico åpner Juventus borte. Vinneren møter vinneren av Tottenham og Manchester City i semifinale. Det er bare å glede seg til nok en fantastisk Champions League-vår!

Full trekning:

Ajax - Juventus

Tottenham - Manchester City

Liverpool - Porto

Barcelona - Manchester United