Juventus - Atletico Madrid, 12.03.19 kl. 21.00


Skrevet av Kim-André Østbye
Tirsdag 12. mars 2019 kl. 17:00

I kveld defineres Juventus' sesong, i en kamp hvor minst en tomålsseier er nødvendig for å avansere til neste runde.

For oppgaven som står foran Juventus er formidabel og det kreves langt mer enn en hashtag-kampansje i sosiale medier for å ta seg videre. Etter å ha blitt tidvis utspilt i Madrid måtte Juventus til slutt se Szczesny plukke ut ballen både en og to ganger, først ved Gimenez og deretter ved Godin. Hadde det ikke vært for VAR kunne det fort stått enda mer. 2-0 til hjemmelaget betyr uansett at Juventus må vinne med minst to mål for å kunne gå videre, tre mål for å avansere uten straffespark. Om Atletico i tillegg scorer selv, må Juventus score tre mål mer. Så hva taler egentlig for at dette kan gå veien?

Det første svaret på det er Cristiano Ronaldo. Det er for kamper som denne han ble hentet. Det er i kamper som denne han skal vise at han er en av de ypperste i bransjen og den spilleren som kan ta Juventus det siste steget mot toppen. På 32 tidligere kamper mot de rødhvite har Ronaldo scoret 22 ganger, som gjør at Atletico er laget han har scoret tredje flest ganger mot.

Atletico har heller ikke vært voldsomt overbevisende på bortebane denne sesongen, men så har de heller aldri hatt et utgangspunkt som dette. I gruppespillet tapte de 4-0 mot Dortmund, mens de totalt hadde åtte skudd på mål og scoret to ganger i de andre kampene. De har også kun vunnet en av de siste åtte utslagskampene på bortebane i Champions League, med to uavgjort og fem tap. Juventus har heller aldri tapt tre strake kamper, mens Gianni Agnelli ble født på denne dag for 98 år siden...

I foranlengen til kampen har Juventus brukt sosiale medier til å skape en forventning om et comeback. Spillerne har i tur og orden brukt anledningen til å snakke om hvorfor de skal klare å snu kampen, og samtidig manet publikum til å være deres tolvte mann. Etter en snart sesonglang streik skal Curva Sud angivelig vise hva som bor i dem i kveld - forhåpentligvis setter det tonen for en uforglemmelig kveld. Chiellini brukte sin del av pressekonferansen til å snakke om de avgjørende øyeblikkene i fotball og hvordan det å ha Ronaldo på laget gir hele gruppen troen på at de kan skape disse i kveld. I sin 500. kamp i Juventustrøyen blir Chiellinis viktigste oppgave å holde Griezmann, Morata og resten av Atletico-laget borte fra mål.

Allegri bekreftet på sin side at Douglas Costa pådro seg en ny smell på trening, etter å tilsynelatende ha vært nær en plass i laget til kampen. Det betyr at Mandzukic og Bernardeschi fort blir foretrukket sammen med Ronaldo, mens Dybala igjen blir å finne på benken fra start. Se imidlertid ikke bort fra at argentineren kan vise seg som en uvurderlig joker, slik han var på Wembley mot Tottenham i fjor. I forsvar er Alex Sandro suspendert, noe som forhåpentligvis betyr en offensiv Spinazzola inn. Sammen med Cancelo får han en utrolig viktig jobb med å både støtte laget i angrep, men samtidig passe på at Juventus ikke ryker på et tidlig, fatalt baklengsmål. På midten får nok Pjanic selskap av Bentancur og Matuidi fra start, selv om Can kan komme til å danke ut uruguayaneren. Forventet lag:

Szczesny; Cancelo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola; Bentancur, Pjanic, Matuidi; Bernardeschi, Ronaldo, Mandzukic

Hos Atletico handler denne kampen på mange måter om å stenge igjen bak og ta vare på kontringsmulighetene som vil komme. Med gode ballspillere og stor hurtighet på topp kan de overlate mye av det offensive spillet til Morata og Griezmann, og ellers være komprimert og stå imot presset slik de som ofte trives med. Om de derimot får et tidlig mål imot skal det bli en lang kveld for det spanske hovedstadslaget. Diego Costa og Partey er suspendert fra sist,  Forventet lagoppstilling:

Oblak; Arias, Gimenez, Godin, Juanfran; Saul, Koke, Rodri, Lemar; Morata, Griezmann

Kampstart 21.00, det er bare å gjøre seg klar. Juventus kommer til å gå ut i hundre, legge alle eggene i en kurv og håpe på en magisk aften. Om Ronaldo og Mandzukic er på sitt ypperste foran, samtidig som Chiellini får hevet Bonucci til sitt beste nivå - kan dette bli en strålende aften. Juventus er på langt nær ferdig før samtlige minutter er spilt. Fino alla fine!