Kean-show i dominerende forestilling mot Udinese!


Skrevet av Christer Anthonisen
Fredag 8. mars 2019 kl. 23:50

Endelig fikk vi se et Juventus uten håndbrekket på! Dermed vant Juve 4-1, og stortalentet Moise Kean scoret to!

Juventus (3-5-2): Szczesny; Caceres, Barzagli (Bonucci 25), Rugani; Spinazzola, Can, Bentancur, Matuidi (Dybala 72), Sandro; Bernardeschi, Kean (Nicolussi 80).

Udinese (3-5-2): Musso; De Maio, Troost-Ekong, Nuytinck (Opoku 25); Ter Avest (Sandro 62), Stryger Larsen, Wilmot (Lasagna 46), Fofana, Zeegelaar; De Paul, Pussetto.

 

Etter seieren over Napoli sist åpnet Juve en luke på hele 16 poeng, og avgjorde i realiteten Scudettokampen. Og med serien langt på vei avgjort, og en ekstremt viktig og vanskelig kamp mot Atletico Madrid på tirsdag, så Allegri muligheten til å hvile noen nøkkelspillere, og å gi noen av backupspillerne muligheten til å vise seg frem. Og den muligheten tok de!

Juve kjørte kampen fra første spark på ballen, og gjestene fra Udine var i realiteten aldri i nærheten av å true Szczesny. Juve tok tak i kula, spilte tålmodig og kontrollert fra side til side, og etter bare 11 minutter hadde Moise Kean sendt Juve i ledelsen! Alex Sandro bryter Udinese på siden sin, og setter fart fremover. Han sender et lavt innlegg mot midten av feltet, der 19 år gamle Moise Kean kastet seg frem og styrte kula forbi Musso i Udineseburet! En veldig god scoring, og en herlig prestasjon av Kean! Juve så seg heller ikke tilbake etter den første scoringen, og begynte umiddelbart jakten på mål nummer to. Men til tross for noen gode muligheter måtte publikum på Allianz Stadium vente helt til kampuret viste 39 før man igjen kunne feire et mål. Og igjen var det Moise Kean som var målscorer. Nok en gang bryter Juve på venstresida, og Kean satte fart fremover inn i feltet. Der utfordrer han Wilmot, kjører en rask overstegsfinte, og tupper kula i steget nede i nærmeste hjørne! En manøver som tok gjestenes forsvar og keeper på senga, og Moise Kean var tomålscorer! Lagene gikk dermed til pause på 2-0 etter en dominerende , fartsfyllt og underholdene omgang fra Juventus!

Den andre omgangen åpnet som den første, og Juve hadde full kontroll på alt som skjedde ute på matta. Gjestene fikk knapt låne ball, hadde mer enn nok med å forsvare seg, og klarte aldri å etablere noe offensivt spill. Og etter 67 minutter smalt det igjen bak Musso. En lang ball lempes i bakrom, og Moise Kean sniker seg foran Opoku. Forsvareren bommer på taklingen, og sparker istedet ned Kean inne i feltet. Dommer har ikke annet valg enn å peke på straffemerket, og Kean fikk muligheten til å fullføre hat-tricket. Trodde man. Istedetfor Kean var det Emre Can som gjorde seg klar, og den tyske midtbanespilleren trippet rolig frem til ball, og satte den iskaldt midt i mål, mens keeper kastet seg til siden. 3-0, og publikum hadde knapt satt seg før de igjen måtte opp for å juble for scoring! Bentancur og Bernardeschi kombinerer ute på siden, før Bentancur feier kula inn i feltet. Der hadde Blaise Matuidi kommet på løp, og stanget ballen i bakken og forbi keeper! Dermed sto det 4-0, og dette var første kamp for sesongen at Juventus scoret mer enn 3 mål i en kamp. Og det med et reservepreget lag! Gjestene fikk imidlertid et trøstemål kort tid før slutt, når Rodrigo De Paul finner innbytter Lasagna med en deilig langpasning. Spissen med det velsmakende etternavnets førstetouch var minst like deilig, og han bryster ballen forbi Caceres før han hamrer kula kontant nede ved lengste stolperot bak Szczesny. Juventus vinner dermed til slutt hele 4-1, og laget fikk en skikkelig god opplevelse, og fikk hvilt flere stjernespillere før tirsdagens være eller ikke være mot Atletico Madrid.

Juventus leder dermed med hele 19 poeng før Napolis kamp mot Sassuolo søndag ettermiddag. Laget fikk den perfekte oppladningen før Atletico kommer på besøk, og forhåpentligvis la man grunnlaget for et strålende comeback på tirsdag med denne forestillingen!

 

Spillerbørs:

Szczesny: Arbeidsledig frem til Lasagnas redusering i det 84 minutt, men kan ikke lastes for målet. Er ellers trygg med ball i beina, og bidrar flere ganger til å spille av press med trygge pasninger. 6,5.

Caceres: Strålende kamp, frem til han sovner litt på reduseringen. Bra med ball, blokkerer noen skudd, og ruver i lufta!. 7.

Barzagli: Rekker bare en liten halvtime før han må ut med skade, og settes ikke på noen prøver før det. 6,5.

Rugani: Stille, men god forestilling av Rugani. Gjør få feil, vinner noen baller, og spiller generelt veldig trygt. 6,5.

Spinazzola: Får en sjelden kamp fra start, og tar virkelig vare på sjansen han får! Flyr opp og ned høyresida, flink til å utfordre en mot en, og leverer en gjennomført god kamp! 7,5.

Can: Begynner litt rotete, men spiller seg opp, bidrar etterhvert til å holde flyten i spillet oppe, og kommer på flere gode offensive løp. Setter iskaldt inn 3-0 på straffe. 7.

Bentancur: Spiller en god kamp, flytter ball effektivt, og skjermer forsvaret godt fra sin sentrale posisjon. Strøken assist til Matuidi på 4-0. 7,5.

Matuidi: Jobber knallhardt hele kampen, og belønnes med mål når han stanger inn 4-0. 7,5.

Sandro: Tilbake i nærheten av sitt beste ikveld. Utrettelig opp og ned på siden sin, sørger for at udinese aldri truer på venstre, og kommer seg til flere gode innlegg. Strålende involvering og assist på 1-0! 8.

Bernardeschi: En rotete kamp. Leverer tidvis geniale involveringer, og pasninger, men roter flere ganger bort kula ved å slurve. Jobber hardt, og er alltid villig, men trenger å stabilisere seg noe. 7.

Kean: Tomålscorer, matchvinner, vinner straffen på 3-0, og leverer innsats, guts, og flere strålende og deilige involveringer! Åpenbart i lekehumør og med selvtillit utover i kampen. 9 BB.

 

Bonucci: Leder forsvaret på en god måte, sterk i duellene, og distribuerer ball bra. 7.

Dybala: Får 20 minutter, men får ikke involvert seg veldig. Noen fine initiativer, og fine detaljer. 6,5.

Nicolussi Caviglia: Får debuten sin når han kommer inn for Kean de siste 10, og involverer seg umiddelbart. Veldig trygg med ball, finner gode løsninger, og søker hele tiden ball. Veldig god debut, og minner litt om Marchsio i stilen. 7.