Juve slår Napoli etter nok en grusom forestilling


Skrevet av Christer Anthonisen
Søndag 3. mars 2019 kl. 23:57

Scoringer fra Pjanic og Emre Can var nok til å slå Napoli på bortebane. Til tross for at man tilsynelatende gjorde sitt aller beste på å gi fra seg seieren i andre omgang.

Napoli (4-4-2): Meret; Malcuit (Mertens 46), Maksimovic, Koulibaly, Hysaj; Callejon (Ounas 78), Allan, Ruiz, Zielinski; Milik (Ospina 27), Insigne.

Juventus (4-3-3): Szczesny; Cancelo (De Sciglio 61), Bonucci, Chiellini, Sandro; Can, Pjanic, Matuidi; Bernardeschi (Dybala 85), Ronaldo, Mandzukic (Bentancur 74).

 

Juventus ville med seier borte i Napolis heksegryte i praksis sikre sin åttende strake scudetto, ettersom luken på topp ville øke til hele seksten poeng. Og til tross for nok en grusom forestilling klarte Juve igjen å ro i land seieren.

Juve åpnet kampen på en ganske god måte, og matchen var jevnspilt men sjansefattig. Helt til vi nærmet oss en halvtime spilt. Napolis høyreback Kevin Malcuit sender en grusomt svak pasning bakover mot Meret, men Ronaldo var våken og snappet kula. Alene med Meret spilte portugiseren ballen forbi keeper før han gikk i bakken. Det var vanskelig å se om det var kontakt, men keeperens inngripen tvang Ronaldo til en unnamanøver for å beholde begge beina sine, og gikk i bakken. Dommeren trakk umiddelbart opp det røde kortet, men ettersom forseelsen skjedde utenfor feltet ble det bare frispark. Kanskje kunne dommer nøyd seg med det gule, men det kan absolutt forsvares å gi det røde også. Ancelotti tok dermed ut spissen Milik for David Ospina. Miralem Pjanic gjorde seg klar bak kula, og feide frisparket i mål! 1-0 Juventus! Etter dette hadde Napoli tre farlige overganger, og på den første av de tre satt Zielinski også kula i stanga. Det var vrient å se at Juve var en mann mer. Men kort tid før pause smalt det igjen! En corner slås kort til Bernardeschi, som svingte inn i feltet. Emre Can stanget mot kassa, via en forsvarers hode og i mål! 2-0 til pause og en mann mer. Ting så med andre ord veldig lyst ut.

Men bare to minutter inn i den andre omgangen kom kveldens første smell. Pjanic hadde fått et noe klønete men billig gult kort i første omgang, og denne gangen stoppet han en pasning med hånda. Ufattelig tullete og unødvendig, og man spilte 10 mot 10. Etter dette fikk Napoli blod på tann, og tok over initiativet totalt. Juve hadde mer enn nok med å stange unna, men det skulle bli vrient når man ikke klarte annet enn å klarerer for så å vente på neste bølge. Og etter en drøy time smalt det. Lorenzo Insigne kom seg løs på kanten av feltet, og serverte et innlegg mot Callejon. Spanjolen snek seg unna en uoppmerksom Chiellini og styrte kula i mål. Og om vertene hadde blod på tann fra før, tok det av nå. Juve klarte ikke to pasninger på rad en gang, og det kom bare bølge på bølge med angrep fra Napoli. Og etter 83 minutter fikk vertene muligheten til en meget fortjent utligning. En corner serves mot bakre stolpe, og en Napolispiller banket ballen via Alex Sandros bryst opp i brasilianerens hånd fra sånn omtrent en halv meter. Selv etter å ha sett på situasjonen på VAR-skjermen klarte dommer på uforståelig vis å lande på at dette var en straffbar hands. Og Alex Sandro fikk gult kort med på kjøpet! Men karma sto sterkt ikveld, og Insigne satt straffesparket i stanga. Szczesny gikk forøvrig riktig vei, og det så ut som at polakken ville tatt straffen uansett. Juve kom seg litt til hektene etter dette, og nå var det på Napolis banehalvdel dramaet skulle oppstå! Koulibaly som tidligere hadde fått et gult kort for en voldsom takling feide ned Dybala langs sidelinjen. Juve fikk fordel men når kula kom til Chiellini spilte han demonstrativt ut ballen og pekte mot der Dybala lå og vred seg i smerter. Utrolig nok slapp Koulibaly unna gult kort nummer to. Det gjorde imidlertid ikke Bentancur og Allan som begge så gult etter knuffing etter denne situasjonen. Sjarmerende nok valgte Napoli å ikke spille kula tilbake til Juventus, og gikk istedet rett i angrep. Men igjen, karma sto sterkt ikveld, og Napoli klarte ikke å skape de store mulighetene etter dette, og det ebbet dermed ut i seier 2-1 til Juventus!

Med dette er scudettoen langt på vei sikret, og Juve leder med hele 16 poeng ned til Napoli, og massive 25 poeng ned til Inter på tredjeplass. Men nok en gang spiller Juventus en grusomt dårlig kamp. Dagens forestilling økte på ingen måte troen på at Juve kan fullføre et comeback mot Atletico Madrid 12 mars.

 

Spillerbørs:

Szczesny: Mye å henge fingrene i, og tar det meste som kommer med største selvfølge. Vanskelig å klandre han for målet, og går riktig vei på Insignes straffe. 7 BB.

Cancelo: Blant de bedre i første omgang, og samarbeider fint med Bernardeschi. Forsvinner mer etter pause, og tas av for De Sciglio, når Allegri bestemmer seg for å prøve å forsvare inn seieren. 6.

Bonucci: Roter litt innledningsvis, og har noen svake involveringer, men spiller seg mektig opp. En stor grunn til at Napoli ikke scorer mer enn det ene målet. 6,5.

Chiellini: Ikke like dominant som makkeren sin, og er ikke helt venn med ball idag. Slipper Callejon for enkelt på 2-1. 5,5.

Sandro: Gjør en ganske god kamp. Villig fremover før pause, og står opp i duellene etter. Offer for en utrolig svak dommeravgjørelse, når Napoli får straffe. 6,5.

Can: Opp og ned for Can. Åpner kampen med noen svake involveringer, men spiller seg opp, og blir matchvinner med 2-0 målet kort tid før pause. Står opp foran forsvaret i andre, selv om det ikke blir noe fremover. 6.

Pjanic: Strålende frispark, og trekker i trådene på midten. Før pause riktignok. Får det tullete andre gule bare minutter etter pause, og skuffer resten av laget. 6.

Matuidi: Løper imellom i mer eller mindre 90 minutter. 5,5.

Bernardeschi: Ivrig og villig de første 45, og kombinerer bra med Cancelo. Pluss for den fine assisten på 2-0, men i likhet med resten av laget forsvinner han helt etter pause. 6,5.

Mandzukic: Har ikke sett ut som selv den siste tiden, og leverer nok en svak kamp. Lite involvert i spillet, og ikke like dominerende i duellene som vi er vant til. 4,5.

Ronaldo: Prøver hardt, og er omtrent den eneste som ser ut til å ville mer enn det laget får til. Våken på Malcuits tilbakespill, som fører til utvisningen og Merets røde. 6,5.

 

De Sciglio: Gjør en helt ok kamp. Verken mer eller mindre. 5,5.

Bentancur: Bidrar til å styrke midten, og gjør det han settes innpå for å gjøre. 6.

Dybala: IG.