Ronaldo månedens spiller


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Lørdag 2. mars 2019 kl. 12:55

CR7 hanker inn sin tredje utmerkelse fra JN etter en skuffende måned for Juventus. 

Februar begynte med en ellevill kaoskamp mot Parma, og ble avsluttet av en begredelig forestilling, dog med tre poeng som resultat, mot Bologna. I mellomtiden knuste man Sassuolo og Frosinone enkelt, men det stadig voksende forspranget på konkurrentene på toppen av Serie A overskygges av fadesen i Madrid mot Atletico for halvannen uke siden. Man må levere en praktkamp i returoppgjøret for at sesongen skal kunne anses som en suksess - kun Scudetto holder ikke lenger. 

Fram til Atletico-kampen så det ut som at man hadde funnet ut av det offensive spillet, med ni mål på tre kamper. Helt sentral i denne perioden var Cristiano Ronaldo. Nr. 7 leverte en praktkamp med to mål og en målgivende mot Parma, og fulgte opp med mål og målgivende i de to neste kampene. Portugiseren var dessuten den eneste av våre offensive spillere som møtte opp i Madrid, men var sørgelig alene. Når det fungerer rundt ham framover har han vist klasse, både ved å sette opp andre, og å avslutte selv. Han er dog ikke et angrep alene, og er avhengig av at angrepsspillet, det være seg i kontringsfasen eller etablert, fungerer bedre enn det tidvis har gjort i det siste. Den store nøkkelen til å slå tilbake mot Atletico er å få i gang superstjernen, som vi mener har vært vår beste i februar. 

Like bak Ronaldo plasserer vi Szczesny, som holdt nullen mot Sassuolo og Frosinone, før han leverte en god kamp på Wanda Metropolitano. Ellers har det vært stigning i formen til Dybala, som leverte meget bra mot Frosinone, og ble matchvinner i Bologna. Sett bort fra disse tre har det dog vært relativt tynt med imponerende aktører, og vi trenger at flere melder seg på i mars. Helst allerede i morgen mot Napoli. 

Månedens kamper:

Juventus 3-3 Parma, Ronaldo x2 (Matuidi, Mandzukic), Rugani (Ronaldo)
Sassuolo 0-3 Juventus, Khedira, Ronaldo (Pjanic), Can (Ronaldo)
Juventus 3-0 Frosinone, Dybala (Ronaldo), Bonucci, Ronaldo (Mandzukic)
Atletico Madrid 2-0 Juventus
Bologna 0-1 Juventus, Dybala