Atletico Madrid ble for sterke for Juventus


Skrevet av Steinar Johnsen
Torsdag 21. februar 2019 kl. 14:30

Etter en jevn første omgang, tok Atletico Madrid etterhvert fullstendig over i andre omgang og vant fullt fortjent mot et skuffende Juventus. Dermed har Juventus et meget vanskelig utgangspunkt før returkampen i Torino 12.mars.

Kampfakta

Atletico - Juventus 2-0

Atletico: Gimenez 78', Godin 83'

Atletico (4-4-2): Oblak; Juanfran, Godin, Gimenez, Luis; Koke (Correa 67´), Partey (Lemar 61´), Rodri, Saul Niguez; Griezmann, Costa (Morata 55´)

Juventus (4-3-3): Szczesny; De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Bentancur, Pjanic (Can 72´), Matudi (Joao Cancelo 84'); Dybala (Bernardeschi 80´), Ronaldo, Mandzukic

 

Atletico gikk ut i et høyt tempo og rystet Juventus i starten av kampen. Hjemmelaget klarte å bryte Juventus høyt i banen og skaffet seg noen dødballer. Etterhvert spiller Juventus seg inn i kampen og har ballen mest mot et kompakt og meget solid Atletico. Ronaldo har et meget godt forsøk på frispark fra drøye 30 meter som varmer fingrene til Oblak og både Mandzukic og Bonucci får brukbare muligheter på hodet. Hjemmelaget er som ventet fornøyde med at Juventus har ballen, men presser tidvis høyt og da klarer de å legge et visst trykk på bortelaget. Dog uten å skape de store sjansene i første omgang. Det mest dramatiske som skjedde i første omgang var da De Sciglio på klønete vis la Diego Costa i bakken og dommer pekte på straffemerket. VAR reddet Juventus her, og det endte opp med et frispark der Szczesny redder fint fra Griezmann.

 

Andre omgang starter med at Juventus tar tak i ballen og ser ut til å ville flytte laget høyere i banen. Etter 50 minutter roter Chiellini litt på midten og etter en nydelig gjennombruddspasning fra Griezmann er plutselig Diego Costa alene med Szczesny. Bonucci forstyrrer Costa litt, men likevel får Costa en meget god skuddmulighet. Skuddet går dog langt utenfor mål. Et par minutter senere spilles Griezmann gjennom og prøver å lobbe ballen over Szczesny, men sistnevnte leverer en helt utrolig redning og fister ballen i tverrliggeren! Chiellini er på plass og rydder unna returen. Disse sjansene gir imidlertidig både hjemmepublikum og hjemmelaget blod på tann og resten av omgangen er Juventus i trøbbel. Laget klarer rett og slett ikke å håndtere Atletico sin intensitet i spillet og pådrar seg etterhvert dødballer som tilslutt bare må gi uttelling. VAR reddet Juventus en gang når Morata legger en hånd på ryggen til Chiellini før han stanger ballen i mål. Chiellini er rutinert og overspiller (litt?) slik at målet annulleres. Selv om Bonucci prøver på noe av det samme som Chiellini i det 78.minutt godkjennes målet når Gimenez fighter inn en løs ball etter nok en corner. Juventus er i oppløsning, Atletico fortsetter å trykke på og det er derfor ingen overraskelse når 2-0 kommer i det 83.minutt. Også det etter en dødball. Juventus forsøker å løfte spillet på tampen, og får en god sjanse ved Bernardeschi som Oblak redder greit. Når det er sagt, kunne like gjerne Atletico satt 3-0 mot slutten. En forferdelig andre omgang av Juventus gir Atletico en meget fortjent seier. Skal det være noen som helst mulighet for avansement må det hentes frem en prestasjon i klasse med kampen borte mot Real Madrid fra forrige sesong. 

 

 

Børs 

 

Szczesny - 7.5: Trygg og god. Strålende redning på Griezmann i 2.omg, bra redning fra samme mann også i 1.omg. Kan ikke lastes for målene. 

De Sciglio - 5.5: Solid bakover, vinner sågar en del dueller mot sterkere Atleticospillere. Klønete opptreden ifm fellingen av Costa i 1.omg. Bidro lite offensivt. 

Bonucci - 5.5: Klarte seg bra i 1.omg, da hadde stopperne grei kontroll bakover. I 2.omg ble trykket for stort og opptredenen på 1-0 er rett og slett pinlig. Noen som savner Benatia i en slik kamp...?

Chiellini - 6.0: Som Bonucci solid i 1.omg. Sliter også i 2.omg, dog hovedsaklig på dødballer selv om dette ikke bare er stoppernes skyld. Kløner det til etter 50 min.

Alex Sandro - 4.0: Hvor skal man starte? Første halvdel av 1.omg er utrolig svak. Svake pasninger, klønete opptreden generelt og virker rett og slett frustert. Har et bra innlegg til Mandzukic i 1.omg, ellers få positive bidrag offensivt, selv om han er mer med fremover enn kollega De Sciglio. Hvor har det blitt av Sandro fra noen år tilbake...? 

Pjanic - 5: Det gikk rykter om en småsyk Pjanic og selv om det ikke har blitt bekreftet, kunne det nesten se slik ut også. Pasningene satt ikke i går, ble brutt en rekke ganger og vinner ikke dueller (det kan man vel ikke forvente mot Atletico heller). Nå skal det sies at Pjanic hadde vanskelige arbeidsforhold, ble satt under voldsomt press uten å ha mange gode pasningsalternativer. Ingen god kamp. 

Matudi - 6.0: Solid 1.omg der han gjør det han er god på, løper og takler. Bryter fint høyt i banen et par ganger i 1.omg. Som vanlig ikke kreativ med ballen, og blir mer borte i 2.omg, i likhet med resten av laget. 

Bentancur - 5.5: Veldig anonym kamp, jobber og sliter, men svært lite involvert. Står veldig høyt i banen når Juventus har ballen i 1.omg, noe som gjør at han ikke er spillbar. Formen fra begynnelsen av sesongen, virker dessverre å være borte. Eller kan det være at anledningen rett og slett ble for stor for unggutten?

Dybala - 6.0: Positiv 1.omg. Tar initativ, vil ha ballen, forsøker virkelig, men lykkes ikke helt med siste trekk. Virker også kjapp i føttene. Dessverre helt borte i 2.omg.

Ronaldo - 7.5: God kamp, bevegelig, mer involvert i spillet enn vanlig, viste mange fine detaljer og hadde et meget godt frispark i 1.omg. Dessverre sørgelig alene av utespillerne som leverte i går. 

Mandzukic - 5.5: Vinner en del tøffe dueller mot meget sterke motspillere, men bidrar svært lite i spillet ellers. 

Innbyttere:

Can: Fikk ca 20 min. sentralt for Pjanic uten å markere seg veldig. Ennå ikke funnet formen etter overgangen fra Liverpool, skader/sykdom har ødelagt. 

Bernardeschi: Får de siste 10 minuttene av kampen, fikk en meget god skuddsjanse, men Oblak stod i veien.

Joao Cancelo: Kommer på i det 84. minutt. Mange mener Cancelo burde startet kampen, men Allegri valgte De Sciglio som nok anses som en tryggere løsning defensivt.