Atletico Madrid vs Juventus 20.02 kl.21.00


Skrevet av Edmond Gubetini
Tirsdag 19. februar 2019 kl. 14:15

Juventus hadde ikke mye hell med seg etter åttendelsfinaletrekningen i Champions League. Av de lagene Juve kunne møte, var Atletico Madrid kanskje den verste trekningen. Skal Juventus vinne verdens gjeveste fotballturnering, så må de slå de beste. 

Wanda Metropolitan i Madrid blir kveldens destinasjon for Bianconeri og på den samme banen skal årets Champions League-finale spilles. Vi håper og satser på flere hyggelige minner fra samme stadion. Veien mot finalen er fortsatt lang og kveldens kamp blir den største utfordringen hittil i år. Det kan diskuteres om vi har mye bedre lag enn i 2015 eller 2017, men når man har spillere som Ronaldo på laget blir favorittstemplet langt større. De fleste har derfor Juventus som en knepen favoritt, likevel blir ikke laget fra Madrid en enkel nøtt å knekke. 

                       

Atletico Madrid er et sterkt organisert lag, med fokus på kompakt forsvarsspill og raske kontringer. Angrepet deres ledet av den teknisk gode Griezmann, kan skape problemer for alle fotballag, og de har flere gode angrepsspillere som Morata, Correa, Kalinic og Diego Costa. Det er likevel ikke med angrepet laget briljerer. Under Diego Simeones regime har det bestandig vært mer fokus på holde seg kompakte bakpå og utnytte de kontringsmulighetene som skulle dukke opp. Atletico er mer italiensk enn spansk, sa Chiellini nylig, og det oppsummerer det meste. Deres viktigste våpen er ikke angrepet, men forsvaret. Madrid-laget har hittil i La Liga sluppet inn kun 13 mål, bedre enn Juve sine 15 innslupne mål i Serie A. Ballinnehav er ikke viktig for laget, men å blokkere for motstanderne og vinne de fysiske duellene. De kan derfor noen ganger bli for baktunge og slite med å true motstanderne. I kampen mot Real Madrid for par uker siden viste Simeones mannskap noen svakheter også i forsvaret. Real-spillerne kom litt for lett gjennom forsvaret og satte inn tre mål på Atleticos hjemmebane. Den kampen har italienerne fått med seg og man har nok studert den nøye.

Det blir spennende å se hvordan Juventus vil angripe denne kampen. Det italienske storlaget har riktignok startet 2019 med noen dårlige kamper. For første gang på ni sesonger presterte Juventus å slippe inn seks mål på to kamper. Bortekampen mot Atalanta endte med 3-0-tap og hjemmekampen mot Parma endte med uavgjort, da Gervinho scoret det tredje målet tre minutter på overtid. Det er kanskje ikke så overraskende når spillere som Chiellini og Bonucci er borte, men Ruganis håndtering av deres fravær har skremt Juvefansen litt. De to siste kampene har de svarthvite holdt nullen, og hvis vi tar med Parma-kampen, har de scoret ni mål på tre kamper. Det er positive tendenser i angrepsfasen, og et angrep i form blir utslagsgivende de neste kampene i Champions League. Etter seieren mot Frosinone på fredag kom Allegri med klar beskjed om at det blir avgjørende å klare å score på Wanda Metropolitan.

Det er selvsagt lettere sagt enn gjort, spesielt mot lag som Atletico. Vi har også tidligere i sesongen sett at Juventus-angrepet har slitt med å score, selv mot langt svakere motstand. Ronaldo har bøttet med mål og Mandzukic har hittil hatt kanskje sin beste sesong, men spillere som Dybala, Bernardeschi og Costa har hatt veldig varierende prestasjonskurve. I midtbanen har det vært rotete spill når Pjanic har vært borte. Bentancur har ikke helt blomstret i den rollen i år, men det gikk enda dårligere når Allegri eksperimenterte med Emre Can i den rollen.  Juventus mangler en midtbanespiller som kan spille seg gjennom med ball, så det har blitt litt for mange pasninger bakover. Det blir ekstra viktig i kveldens kamp å spille presise pasninger mellom leddene og prøve å skape rom fremover, men gi færrest mulige kontringsmuligheter til Atletico. Synes spillerne som kommer på kanten har hatt for dårlige innlegg til nå og det er skuffende, spesielt når man har spillere som Mandzukic og Ronaldo inne i feltet. 

Det er en god nyhet for Juventus at Chiellini og Bonucci er tilbake etter noen uker med skader. Med Cancelo og Alex Sandro på sidene er ikke forsvaret i krise, men det blir ikke en lett oppgave å holde nullen mot Morata og co. I midtbanen blir mest sannsynlig Pjanic plassert foran forsvaret sammen med Matuidi og Emre Can. Allegri forventer at det blir en fysisk kamp, da må nok Bentancur vike for Can. I angrepet er Mandzukic og Ronaldo selvskrevne, og treneren har bekreftet at Dybala kommer til å være i startposisjon. Szczesny har blitt bedre utover sesongen, han er den beste keeperen vi har nå og vil være foran mål i kveldens kamp.

Vi har nå Ronaldo på topp, men han alene kan ikke vinne trofeer hvis resten av laget ikke hever seg. I kveldens kamp er det ikke rom for mange feil og laget må benytte av seg de få mulighetene som dukker, fordi mange av dem blir det ikke.

Sannsynlige startoppstilling:

Juventus:

   Szczesny

Cancelo – Bonucci – Chiellini – Alex Sandro

            Emre Can – Pjanic – Matuidi

            Dybala – Ronaldo – Mandzukic

Benk: Perin, Pinsoglio, De Sciglio, Caceres, Barzagli, Bentancur, Bernardescu, Kean

Skader: Costa, Khedira.

Atletico Madrid:

                          Oblak

Arias – Gimenez – Godin – Luis

Correa – Rodrigo – Niguez - Koke     

            Morata – Griezmann

Benk: Adan, Savic, Juanfran, Thomas, Saul, Lemar, Vitolo, Kalinic, Diego Costa

 

 Fino Alla Fine

 Forza Juventus