Juventus med solid 3-0-seier på hjemmebane


Skrevet av Andreas Johansson Skeimo
Lørdag 16. februar 2019 kl. 00:57

Juventus får tatt med seg alle tre poengene, og øker ledelsen ned til Napoli til 14 poeng, etter å ha hatt stålkontroll på Frosinone på Allianz Stadium.

Den siste gjennomkjøringskampen til Juve før Champions League-kampen mot Atletico Madrid på onsdag gikk mer eller mindre helt perfekt. Juve fikk en enkel kamp hvor de tidlig tok ledelsen og etter det hadde full kontroll på gjestene. Allegri fikk gitt Chiellini og Bonucci, som kom tilbake fra skade, en god gjennomkjøring, og man unngikk nye skader.

 

Kampfakta

Juventus - Frosinone 3-0

Juve: Dybala 6', Bonucci 17', Ronaldo 63'

Juventus (4-3-3): Szczesny; Cancelo, Bonucci, Chiellini (Cáceres 70'), De Sciglio; Bentancur, Can, Khedira (Pjanic 81'); Dybala, Ronaldo (Bernardeschi 64'), Mandzukic

Frosinone (3-5-2): Sportiello; Goldaniga, Salamon, Capuano; Zampano (Paganini 83'), Chibsah (Gori 78'), Viviani, Cassata, Molinaro; Ciano, Ciofani (Pinamonti 58')

Juventus åpnet kampen sterkt og tok tidlig kontroll. Det betalte seg, for etter bare 6 minutter setter Dybala inn kampens første scoring. Målet kommer etter at Ronaldo får ballen og dytter den videre til Dybala på 20 meter som med ett touch legger ballen til rette før han klinker til med venstrefoten og sender ballen opp i krysset. Man ser tydelig på Dybala at denne scoringen var viktig for ham siden dette var hans første i Serie A siden 3. november. Etter Dybala-scoringen fortsetter Juve å kjøre kampen, og bare 11 minutter senere kommer kampens andre mål. Målet kommer på en corner hvor ballen blir slått inn foran, og stusset mot bakerste stolpe hvor Mandzukic stupheader. Headinga blir reddet av Sportiello, men returen får Bonucci satt i mål, og det er 2-0 til Juve etter bare 17 minutter.

Etter 2-0-scoringen roer kampen seg litt og Frosinone slipper til litt mer, men det blir ikke noen flere store målsjanser før rett før pause. Det siste sparket i omgangen er det Ciano som har når Frosinone får et frispark fra 25 meter som han skyter rett over krysset til Szczesny. Etter dette blåser dommeren av, og Juve går i garderoben med en 2-0-ledelse etter en solid førsteomgang.

Andreomgangen starter som førsteomgangen avsluttet med at Juventus styrer kampen, men er preget av at de ikke vil eller behøver å sløse med så veldig mye krefter. Selv om Juve tar det noe med ro så får de en scoring etter 63 minutter. Målet kommer etter at Cancelo slår en fin pasning opp mot Bentancur på høyre side, han dytter ballen til Mandzukic som slår et nydelig innlegg langs bakken til Ronaldo, som bruker innsiden av høyrefoten sin og hamrer ballen i mål fra 16 meter. Dette er den tredje kampen på rad hvor Ronaldo både scorer og har assist.

Etter 3-0-målet blir tempoet i kampen virkelig satt ned og Allegri benytter anledningen til å gjøre bytter og få hvilt noen av de viktige spillerne. Det blir ikke så mange flere store sjanser i andreomgangen. Det nærmeste man kommer en scoring til er etter en frekk frisparkvariant hvor Dybala slår til Bernardeschi som klinker til, men Sportiello redder greit. Kampen ender 3-0 til Juventus, og laget får en positiv gjennomkjøring før de tar turen til Madrid på onsdag.

 

Børs 

 

Szczesny - 6.5: Helt på det jevne og har lite å gjøre. Holder på å rote det veldig til for seg selv i andre omgang, men får slått ballen ut til et innkast.

Cancelo - 6.5: Solid bakover og prøver å bidra mye framover, men mangler litt på presisjonen.

Bonucci - 7.5: Kommer tilbake fra skade og leverer en solid kamp med en scoring.

Chiellini - 6.5: Også sjefen i forsvaret til Juve var tilbake til denne kampen etter skade, og han fikk en god gjennomkjøring med solid spill før kampen mot Atletico Madrid.

De Sciglio - 6.5: Solid og god kamp for backen.

Can - 7: En god kamp av tyskeren som både er god bakover og er med på å skape en del framover.

Khedira - 6.5: Solid kamp og gjør jobben sin godt nok sentralt på midten.

Bentancur - 6.5: Også han lever OK i en kamp hvor Juve styrer og har relativt god kontroll på Frosinone.

Dybala - 7.5: Endelig får Juvelen en scoring, og for en scoring det var.

Ronaldo - 8 BB: Banens beste med både assist og scoring i tillegg til at han skaper mye sjanser.

Mandzukic - 7: Leverer en kamp helt på det jevne og får en assist på Ronaldo-målet.

Innbyttere:

Bernardeschi - 6.5: Kommer på for Ronaldo etter målet hans i det 63. minutt, leverer greit og kommer til noen sjanser.

Cáceres: Får de siste 20 minuttene av kampen for å avlaste Chiellini.

Pjanic: Kommer på i det 81. minutt og får ikke gjort så mye ut av seg.