Tilbake på vinnersporet


Skrevet av Håvard Buer
Søndag 10. februar 2019 kl. 19:55

Tok tre poeng med en solid 3-0-seier, men ting må fortsatt forbedres.

Ting har lugget i det siste, og mange har blitt bekymret om Juventus skal klare å snu den negative trenden før de viktige oppgjørene mot Atletico Madrid i Champions League. Mye må bedres, og man håpet på å se tegn på det i kveldens oppgjør mot Sassuolo.

Det hele starter med at Sassuolo er tente og kampklare, mens Juventus-spillerne ikke er 100% på. Sånt blir man ofte straffet for, og hadde det ikke vært for en knallgod Szczesny, så hadde vi ligget under etter kort tid. Ting bedret seg riktignok etterhvert, men man skulle ikke tro det var et lag som var blant favorittene til Champions League utpå der, heller to middelmådige Serie A-lag.
Etter 23 minutter så tar endelig Juventus tak og sørger for 1-0-ledelse, etter at Ronaldo blir spilt fri på 15-16 meter av Pjanic, går for kraft og dundrer ballen midt på keeper, men heldigvis er Khedira først på returen og scorer sikkert.
Rett før pause kunne Khedira satt sin andre scoring, men setter istedet sin heading like utenfor. Burde stått 2-0 der.

Andre omgang viser et mer reelt styrkeforhold på lagene, Juventus styrer spillet i mye større grad, og Sassuolo trenger dumme feil av Juves spillere for å true målet til Szczesny. Polakken selv er i det gavmilde hjørnet når han er ut og sykler utenfor egen boks uten å få klarert ballen ordentlig. Berardi har kun å sette ballen i det åpne målet fra ca 30 meter, men han setter den heldigvis utenfor. Kunne stått 1-1 etter den situasjonen.

I stedet er det da Juventus som går opp i 2-0. For etter at Juventus hadde vært nær å øke ledelsen flere ganger, så kom endelig scoringen med Ronaldo på en corner. Et flott timet løp, der han header ballen i nettet rett foran nevene på keeper, som er på vei ut for å bokse.
All tvil om Sassuolo skulle klare å komme tilbake ble borte i det 86. minutt, når innbytter Can setter inn 3-0 etter flott forarbeid av Dybala og Ronaldo. Et mønsterangrep!

 

Børs:  

Szczesny - 6,5 Sørger for at vi ikke får en helt forferdelig åpning av kampen med flott keeperspill, men er samtidig heldig når Berardi setter ballen en meter unna det åpne målet fra 25-30 etter å ha vært på bærtur. Det kunne ha sendt Sassuolo i full fart inn i kampen igjen.

De Sciglio - 6. Som de fleste andre så var det mye rart i 1. omgang, men hevet seg sammen med laget i omgang nr 2. Slår et flott innlegg som Rugani burde headet i mål. Han viser seg å være backen som gir mest kontroll bakover.

Rugani - 5,5 Er med og holder nullen, men virker ikke være selvsikker og klar for å ta en plass i 11'eren etter å endelig ha "fått" tillitt.  

Cáceres - 6,5  Er den stopperen vi har nå som er mest lik Chiellini når det gjelder agressivitet i duellene. Gjør stort sett det han skal, og blir forhåpentligvis bare bedre etterhvert som samspillet med de andre bedres.

Alex Sandro - 6,5 Er solid bakover, men litt av og på fremover. Skal uansett ha for at han alltid er villig til å bli med fremover, og tvinger motstanderenes offensive spillere til mye jobbing hele veien til egen 16.

Khedira - 7. Er den Khediraen vi etterhvert har blitt mer og mer vant til i Juventus. Ikke så veldig synlig i selve spillet hvis det svinger frem og tilbake, men kommer nesten alltid til 1-2 store målsjanser. Setter det viktige 1-0-målet når kampen svinger, og har i tillegg en friheading like utenfor.

Pjanić - 6.5. Klarer ikke å kontrollere spillet i første omgang, men det er ikke hans feil alene. Trekker i trådene og styrer spillet mye mer i 2.omgang, og da fungerer også alt mye bedre. Jeg har gitt han kritikk for å alltid spille veldig enkelt, og for å ha litt for høy feilprosent på de vanskeligere ballene, men det enkle er kanskje ikke så enkelt alikevel, med tanke på at spillet flyter mye dårligere uten Pjanic som regista.

Matuidi - 6.5. Løpe, løpe, krige, takle, løpe, løpe. Det er Matuidi kort forklart. Vi vet alltid hva vi får av franskmannen, og han er viktig for balansen i dette laget. Denne kampen var intet unntak.

Bernardeschi - 6,5 Er hardtarbeidende og god på det aller meste, men det som hindrer han å slå ut i full blomst, er at han fortsatt varierer alt for mye. To gode involveringer, blir fort etterfulgt av en negativ.

Mandžukić - 6 Fikk muligheten til å heade inn et innlegg på bakre i denne kampen også, men ble ingen scoring denne gang. Ellers er han som vanlig fysisk i spillestillen, og hjelper villig til hjemover. Fremme på banen ble han ikke like mye involvert denne gang.

Cristiano Ronaldo - 8 BB. Fortsetter sin gode scoringsform med 2-0-scoringen på corner. Er også nesten alltid involvert når det skapes noe i favør Juventus, og ender i dag med ett mål og to assist. Har vel knapt vært en kamp der Ronaldo ikke har kommet seg til 2-3 gode målsjanser.

Innbyttere: 

Bentancur - 6. Får de siste 25 minuttene etter å ha blitt byttet inn for Khedira. Gjør seg ikke nevneverdig bemerket verken positivt eller negativt. Gjør ting enkelt og greit.

Can -  Kommer inn i det 85.minutt og scorer 3-0-målet med en gang etter et fantastisk angrep av Juventus.

Dybala -  Kommer inn i det 83.minutt og er også veldig delaktig i den siste scoringen. Har noen fine finesser og tekniske detaljer.