Sassuolo - Juventus 10.02.2019 kl.18:00


Skrevet av Christer Anthonisen
Lørdag 9. februar 2019 kl. 15:10

Etter tre kamper med langt under godkjente prestasjoner er det på tide å komme tilbake til sitt vanlige seg for Juventus. På andre siden står Sassuolo, som har gjort det til en vane å velte storlag.

Det er to lag i svakere form enn vanlig, som møtes søndag kveld. De grønne og svarte fra Sassuolo har bare en seier de siste seks kampene i alle turneringer, etter at de beseiret Cagliaria for to serierunder siden. Ellers har det blitt tap for Roma og Atalanta i serien, Napoli i Coppa Italia, og uavgjort mot Inter og Genoa. Juventus på sin side har som kjent slitt en del de siste kampene. Lazio ble til slutt beseiret i en begredelig forestilling, Atalanta slo oss ut av Coppaen i en enda mer grusom prestasjon, og til tross for langt bedre spill, klarte man å rote bort seieren mot Parma sist. Begge lagene har altså litt å revansjere.

Sassuolo befinner seg på midten av tabellen, mer nøyaktig på 11 plass før denne runden, og ser dermed trygge ut dersom man titter nedover på tabellen. Men ettersom det bare er 6 poeng opp til Milan på Europa League plass skal det ikke mange seiere til før De Zerbis menn kan blande seg inn i Europakvalifiseringskrigen. Og i Sassuolo er det nok av spillere man i Juventus kjenner godt. Backbaret Pol Lirola og Rogerio kom til Italia og via Juventus, og ble sendt til Sassuolo på lån. Lirola er signert av Sassuolo, mens Rogerio foreløpig bare er på utlån. De får også selskap i backrekka av Federico Peluso, som også har samlet gule kort for Juventus. Stoppertalentet Giangiacomo Magnani ble hentet fra Juventus, og midtbanedirigenten Stefano Sensi ble etter sigende signert i samarbeid med Juve. I frontrekka spiller også Alessandro Matri, som scoret flere mål for Juve, og vi kjenner alle til historien rundt Domenico Berardi. De Zerbi har et tilnærmet fullt lag, og kommer nok til å stille et slagkraftig lag mot Juve.

Juve stiller til kamp vel vitende om at man har noe å revansjere. Prestasjonene den siste tiden har ikke vært bra nok, og fansen har også latt sin misnøye bli hørt. Allegri har svart på kritikken, og hevdet etter Mandzukics innfall på tampen av Parmakampen at penspill ikke nødvendigvis er veien til suksess, og pekte på at laget fremdeles er ubeseiret i serien, og ligger på toppen av tabellen. Det hører også med til historien at det var mot nettopp Sassuolo hjemme, at Cristiano Ronaldo scoret sine to første Serie A mål. Kanskje kan han gjenta bedriften? Forsvaret er fremdeles noe skadeskutt, men spillerne er på vei tilbake, og er nok tilgjengelige til neste runde. Dermed blir det nok Rugani og Caceres i midten. Mattia De Sciglio ventes å starte, for å gi mer defensiv soliditet til et nykomponert forsvar som ikke har vært veldig patent i det siste. Allegri sa også at hvis Bernardechi starter i angrepet stiller Khedira på midten, og hvis Dybala stiller ved siden av Mandzukic og Ronaldo tar Bentancur eller Can plass sammen med Pjanic og Matuidi.

 

Lagene spås å stille slik:

Sassuolo (4-3-3): Consigli; Lirola, Ferrari, Peluso, Rogerio; Sensi, Magnanelli, Locatelli; Berardi, Babacar, Djuricic.

Juventus (4-3-3): Szczesny; De Sciglio, Caceres, Rugani, Sandro; Bentancur, Pjanic, Matuidi; Dybala, Mandzukic, Ronaldo.

 

Kampstart er 18:00, og kampen kan sees på Strive. God kamp og Forza Juve!