To bortkastede poeng mot Parma


Skrevet av Sindre Bowitz Larsen
Lørdag 2. februar 2019 kl. 22:39

Det så ut til å gå mot en fin seier hjemme mot Parma lørdag kveld, men en gammel kjenning gjorde sitt for at gjestene tok med seg et poeng tilbake til Emilia-Romagna. 

Kampfakta

Juventus - Parma 3-3

Juve: Cristiano Ronaldo 36', 66', Rugani 62'. Parma: Barillà 64', Gervinho 74', 93'. 

Juventus (4-3-3): Perin; Cancelo, Rugani, Cáceres, Spinazzola; Khedira (Bentancur 79'), Pjanić, Matuidi; Cristiano Ronaldo, Mandžukić, Douglas Costa (Bernardeschi 46', (Can 87')). 

Parma (4-3-3): Sepe; Gagliolo, Bastoni, Bruno Alves, Iacoponi; Scozzarella (Stulac 76'), Kucka (Sprocati 86'), Barillà; Biabiany (Siligardi 57'), Inglese, Gervinho.  

Gervinho har scoret flotte mål mot Juventus tidligere, og i kveld noterte ivorianeren seg for en doppietta da Parma kom tilbake fra 3-1 på overtid på Allianz Stadium. Cristiano Ronaldo hadde sendt Juve to mål foran to ganger tidligere i kampen, men det skulle likevel ikke holde for hjemmelaget. Til tross for mye godt angrepsspill fra vertene, var Parma flere ganger skumle på overganger. Både Gervinho og Inglese så livsfarlige ut hver gang de fikk ballen, og til slutt ga det også uttelling i form av scoringer og poeng.  

For Juventus’ del var kampen i dag en mulighet til å snu en veldig dårlig trend - januar kan jo sies å ha vært en dårlig måned for Juve i en årrekke. Det var absolutt mye positivt å ta med seg fremover i banen. Laget virket skjerpet, og man klarte å true Sepes mål gang på gang, og det fra ulike typer oppspill. Midtbanen og backene var nyttige, og samspillet mellom Mandžukić og Ronaldo var godt. I andre omgang virket det egentlig som om det bare var et spørsmål om hvor mange Juventus skulle sette bak Parmas keeper. 
 
Men så var det disse overgangene, da. For oss som har sett Parma denne sesongen, har vi flere ganger sett hvor farlige de er på overganger. Inglese og Gervinho utfyller hverandre svært godt, og når sistnevnte har fått orden på avslutningene også, er det ingen tvil om at de kan være en giftig duo. 
 
For Juve har selvgodhet vært et gjentakende tema den sesongen. Vi så det mot Young Boys, vi så det mot Man Utd og vi så det mot Genoa. Man styrer kampen og har kontroll, men spillerne tar ikke de nødvendige duellene eller oppgavene seriøst nok. Nok en gang klarer man å tulle det til for seg selv fra en tilsynelatende trygg stilling. Kritikken mot Allegris lag denne sesongen har ofte vært rettet mot en ikke-fungerende midtbane. I kveld kan det ikke sies å ha vært problemet, ettersom man hadde full kontroll på banespillet. Dessverre ble svake enkeltprestasjoner defensivt og manglende returløp utslagsgivende.  
 
Allegri har en stor jobb å gjøre for at Juve skal være stridsdyktige til møtet med Atlético Madrid om 18 dager. Sassuolo og Frosinone står på menyen før det oppgjøret. De kampene må gi 6 poeng og forbedring over hele fjøla.  

Børs:  

Perin - 5.5. Gjør en fin redning i første omgang, og kan lite gjøre med de to første målene. Den tredje burde han holdt ute. 

Cancelo - 5.5. God offensivt, men sliter med avgjørelsene og blir igjen straffet defensivt når han ikke løper hjem på Parmas 3-1-mål. 

Rugani - 4.5. Flott prestasjon når han setter 2-0-målet, men er skremmende svak defensivt i dag. Han henger ikke med i det hele tatt og er sterkt involvert i både 3-2- og 3-3-målene. Per nå veldig er han dessverre langt unna å være den stopperen som mange har håpet han skulle bli. 

Cáceres - 5. Uruguyaneren er tydelig ukomfortabel i duellene med angriperne til Parma, og trenger nok mer kamptrening før han er tilbake på det nivået han må være på. 

Spinazzola - 5. God med ballen, men blir ganske ineffektiv når han skal ha ballen på høyrefoten. Alle tre baklengsmålene kommer også fra hans side. 

Khedira - 7. Veldig god i en time, men forsvinner ut av kampen derfra. To stolpetreff og et godt skudd som reddes av Sepe. Kan absolutt være nyttig om han leverer på dette nivået. 

Pjanić - 6.5. Godt å ha bosnieren tilbake i laget, men han sliter litt med timingen i siste tredel. Blir ofte en upresis ball, eller en støttepasning i stedet for stikkeren vi vet han har inne når han er i form. Setter et frispark i muren fra lovende hold. 

Matuidi - 6.5. Målgivende til 1-0 og gode ballvinninger, spesielt i første omgang. Som alltid bevegelig og hardtarbeidende. 

Douglas Costa - 6. Forsåvidt frisk og skapende, men presisjon og timing sitter ikke helt, så det meste renner ut i sanden. Plukkes av i pausen. 

Mandžukić - 6.5. Høyt og lavt i dag, Mario. Flott å se han med kapteinsbindet, og han spiller godt sammen med Ronaldo, men dessverre blir den negative involveringen på 3-3-målet ganske avgjørende i det store bildet i dag. 

Cristiano Ronaldo - 7.5 BB. En konstant trussel, som igjen scorer målene for Juve. Burde kanskje hatt et tredje også i dag, gitt hans kvaliteter, men kan likevel gå med hodet høyt hevet.   

Innbyttere: 

Bernardeschi - 6. Kommer inn i pausen og bringer mye energi og innsats, men lykkes ikke helt i dag. Tas av igjen etter 86 minutter til fordel for Can. 

Bentancur - 6.5. Inn etter 79 minutter og skal hjelpe å trygge ledelsen. Viser kløkt i et par situasjoner og bidrar med friske bein. 

Can - I.V. Inn de siste minuttene og har et par fine brudd. Klarer ikke å hindre Gervinho i å sette 3-3 i det 93. spilleminuttet.