Juventus - Parma, 02.02.19 kl. 20.30


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Lørdag 2. februar 2019 kl. 16:30

Juventus har en gyllen mulighet til å slå umiddelbart tilbake etter cup-fadesen på onsdag. I veien i kveld står et bortesterkt Parma. 

Allegri og Juves rekke med dobbelttriumfer ble ikke forlenget til fem denne sesongen. Det ble klart i det ydmykende 0-3-tapet for Atalanta på onsdag - siste i rekka av en svak periode spillemessig for Bianconeri. Vi skriver nå februar, og det er nå formen skal prikkes inn - med snart kun to uker igjen til Madrid-tur og Champions League. Da er det passende at man går inn i et par overkommelige uker på papiret. Sassuolo og Frosinone venter de to neste helgene. Før det må D'Aversas Parma slås, og det med betraktelige skadefravær. 

For langtidsskadde Barzagli og Cuadrado har fått besøk av Bonucci og Chiellini på skadelista den siste uka. Det sies at begge er ute i et par uker, mens man er rimelig sikre på at Chiellini er tilbake i god tid før Atletico-oppgjøret. Før den tid gir dette rotasjonsspillere muligheten til å få vist seg fram der bak, og i kveld forventes det at Caceres får sitt comeback, ved siden av Rugani. Nesten utrolig å tenke på at disse to er vårt eneste tilgjengelige stopperpar per dags dato, i en sesong der det kan argumenteres for at Rugani startet som nr. 5 i køen. Ellers har Allegri bekreftet at Perin vil få en ny sjanse i buret, at Mandzukic er tilbake i elleveren, og at Pjanic og Ronaldo vil spille. Dybala har spilt mye i det siste, og det spekuleres i om Costa får en ny start her. Det gir følgende mulige startoppstilling for kveldens hjemmelag:

(4-3-3): Perin; Cancelo, Caceres, Rugani, Spinazzola; Bentancur, Pjanic, Matuidi; Costa, Mandzukic, Ronaldo.

Juventus har 11 poeng ned til Napoli på tabelltopp før kveldens batalje, og har ennå ikke tapt i sesongens Serie A. Bortelaget Parma har også så definitivt levert varene i comebacket på øverste nivå - 12.plass, 28 poeng og et hav ned til nedrykksstreken lar seg høre. Spesielt på bortebane har Ducali imponert med sin kontringsstyrke, og på tur har man slått lag som Inter, Genoa, Torino, Fiorentina og Udinese. D'Aversa rår over et solid og rutinert mannskap, med en Gervinho tilbake i godt, gammelt slag som det største uromomentet. Den lynhurtige ivorianeren har levert en god sesong så langt, og spydspiss Roberto Bobby English Inglese står med respektable åtte fulltreffere. Supplerer man med en annen lynhurtig ving, Biabiany, og et par gode pasningsføtter på midtbanen, har Parma solid offensivt skyts. Rigoni, Sierralta og Grassi er ute med skader, og D'Aversas menn ventes å stille likt som i 2-3-tapet for SPAL sist, der de gav bort en 2-0-ledelse:

(4-3-3): Sepe; Iacoponi, Alves, Bastoni, Gagiolo; Kucka, Scozzarella, Barillà; Biabiany, Inglese, Gervinho.

Juventus vant det motsatte oppgjøret i Parma 2-1, men man slet lenge med et kompakt og disiplinert hjemmelag den gangen. Det spørs dermed om vi får se en reprise på siste tilsvarende oppgjør fra 2014, der man vant med hele 7-0. Men la oss håpe på at Mandzukic sin gjeninntreden der framme løser opp i noen av flokene vi har hatt i det offensive spillet, samt at de mange relativt ferske fjesene vi potensielt stiller med bakover spiller på seg selvtillit. 

Kampen vises som vanlig på Strive, og Piero Giacomelli er kveldens dommer. 

Forza Juve!