Atalanta - Juventus 30.01.19 kl. 20.45


Skrevet av Kim-André Østbye
Onsdag 30. januar 2019 kl. 14:39

Det er duket for kvartfinale i Coppa Italia når Juventus i kveld tar turen til Bergamo og flomlyset på Stadio Atleti Azzurri d'Italia.

I skrivende stund er en viktig kamp borte mot Atalanta en av de mest utfordrende oppgavene man kan stå ovenfor i Italia. De blåsorte har etter hvert levert svært solid denne sesongen, spesielt hjemme, hvor de har tatt skalpen på flere av de største. Inter ble slått med kalassifre, Juventus klarte så vidt å berge uavgjort med ti mann i julen, mens Roma ikke klarte å beholde sin 3-0-ledelse i helgen (endte 3-3). Atalanta er altså et lag man på ingen som helst måte skal skimse av, spesielt på Stadio Atleti Azzurri d'Italia. 

Om argumentasjonen snus kan det samme sies om Juventus i serie og cup. Med fire strake dobler og totalt syv strake ligatitler har Juventus vært en umulig motstander de siste årene. Allegri virker ikke å ha noen annen ambisjon enn å fortsette triumfferden i hjemlige turneringer, selv om seier i Champions League blir et stadig viktigere mål å nå. Til kveldens kamp forventes det at han stiller toppet mannskap, et naturlig valg med tanke på at neste motstander er Parma hjemme til helgen. 

Da Juventus dro mot Bergamo i går ettermiddag var det uten Bonucci og Benatia fra sist, men med Martin Caceres i kamptroppen. Bonucci pådro seg en vridning i ankelen mot Lazio og ventes tilbake om en måneds tid. Det betyr at han er i tvil for borteoppgjøret mot Atletico Madrid, men at han i hvert fall skal nå returen i midten av mars. Caceres går på sin side rett inn i kamptroppen for å erstatte Benatia etter at overgangen ble bekreftet i går, selv om det trolig ikke blir aktuelt med spilletid for uruguayaneren allerede i kveld. Spilletid blir det derimot for Rugani, som kommer til å få en betydelig viktigere rolle i andre halvdel av sesongen enn han har hatt hittil i Juventus-karrieren. Det er videre ventet at Spinazzola starter mot gamle lagkamerater, noe som i så fall betyr at han og Cancelo kommer til å støtte godt opp i angrep i en svært offensiv formasjon. Fremover ventes det at Pjanic går inn i midten mellom Matuidi og Bentancur etter avbrekket sist, mens Bernardeschi tar Douglas Costa sin plass i tridenten på topp. 

Szczesny; Cancelo, Rugani, Chiellini, Spinazzola; Bentancur, Pjanic, Matuidi; Dybala, Ronaldo, Bernardeschi

For høytflyvende Atalanta og Gasperini blir dette en mulighet til å revansjere seg etter at seieren glapp i romjulen. Laget er i strålende form, anført av en Zapata i storslag. Offensivt er Gomez, Ilicic og nevnte Zapata veldig bra, faktisk så gode at Atalanta er det mestscorende laget i Serie A, foran nettopp Juventus. Dette til tross for at laget de siste sesongene har mistet spillere som Kessie, Cristante, Conti, Spinazzola og Caldara. Forventet startoppstilling:

Gollini; Toloi, Djimsiti, Palomino; Hateboer, de Roon, Freuler, Castagne; Ilicic; Gomez, Zapata

Coppa Italia vises som vanlig ikke på norsk tv, men som i forrige runde streames oppgjøret live (og gratis!) på Serie As YouTube-kanal med engelsk kommentor. 20.45 - der altså!