Lazio-Juventus, 27.01.2019 kl. 20.30


Skrevet av Jonathan Endrerud Mathisen
Lørdag 26. januar 2019 kl. 21:31

Etter mandagens komfortable utklassing av Chievo Verona, tar Juventus turen til hovedstaden og Stadio Olimpico for å måle krefter mot Ciro Immobile og co - i et oppgjør som kommer til å bli hakket tøffere enn mandagens affære.

Lazio hadde en bortimot fenomenal sesong i fjor, og var kun sekunder unna å sikre seg en plass i Champions League - hadde det ikke vært for Inter og Mauro Icardi. I skrivende stund ligger de lyseblå på en 7.plass. Lazio-Juventus pleier ofte å være et intenst, vanskelig oppgjør. I fjorårets sesong var det bare så vidt Juve fikk med seg tre poeng fra heksegryten Olimpico, takket være en veldig sen scoring av La Joya

Lazio kommer fra et knepent tap borte mot Napoli forrige søndag - i en kamp hvor Francesco Acerbi måtte se det røde kortet for første gang etter overgangen fra Sassuolo i fjor sommer. Simone Inzaghi vet nøyaktig hva han ønsker fra sine utvalgte når Italias beste lag gjester deres arena.

Skal vi trekke frem enkeltspillere å følge nøye med på i morgendagens oppgjør er det vanskelig å ignorere Ciro Immobile - den tidligere Juventus-mannen ble toppscorer i Serie A i fjor, og står med 11 nettkjenninger så langt. Cristiano Ronaldo står med 14 mål og akkurat nå er det gode gamle Fabio Quagliarella som leder an med 16 mål.

 

For Juventus sin del er det en del fravær i troppen som tok turen sydover - hverken Mario Mandzukic, Juan Cuadrado, Andrea Barzagli, Medhi Benatia, Miralem Pjanic eller Sami Khedira er med i troppen. Dette betyr at Juve kun har med seg tre sentrale midtbanespillere. Kunne vært kjekt å ha hatt en viss midtbaneprins nå? 

Uansett, som vi alle vet, Juventus er i fantastisk driv om dagen. Har enda ikke tapt i serien, og luka ned til Napoli på 2.plass er nå på 9 poeng. Jeg personlig forventer fortsatt enda mer fra vår verdensstjerne Cristiano Ronaldo - og håper han kan vise seg fra sin beste side under kampen. Juventus har som kjent allerede slått Lazio relativt komfortabelt i år, 2-0 i CR7 sin hjemmedebut.

Martin Caceres - mannen med man-bun og stor shorts er så og si klar for å tre på seg Juve-drakten - men overgangen er enda ikke i boks. Urugayaneren med over 100 kamper for Juventus signeres antakeligvis for en billig penge fra Lazio, og hvis han holder seg skadefri (noe som er lite sannsynlig), vil han være en OK erstatning for Medhi Benatia, som er på vei til Qatar. Caceres har spilt 4 kamper for Lazio denne sesongen.

Szczesny 

De Sciglio - Bonucci - Rugani - Alex Sandro

Bentancur - Can - Matuidi

Costa - Dybala - Ronaldo

 

 

GOD KAMP OG FORZA JUVE