Cruise control mot Chievo


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Mandag 21. januar 2019 kl. 23:30

Juventus hadde få problemer med jumbolaget fra Verona. 

Så mye som 45 poeng skilte da topp og bunn møttes mandag kveld i Torino. Ingen premier deles ut til dem som på forhånd gjettet at avstanden ville øke etter 90 minutter på Allianz Stadium. Et Juventus på litt over halv maskin vant komfortabelt 3-0, og fortsetter med det den perfekte starten på 2019 - forspranget til Napoli er igjen på ni poeng.

Allegri stilte med et svært offensivt mannskap, og det meste lå til rette for at Ronaldo skulle få ålreit leveranse - Costa, Bernardeschi og Dybala startet alle bak portugiseren. En frontkvartett som ville gitt de fleste vann i munnen. Og det tok ikke lang tid før de leverte. Dybala la igjen til Costa, som utfordret, dro seg innover fra høyrekanten, og smalt ballen i hjørnet fra 20 meter. En deilig scoring, og sesongens første for brassen. 

Og flere skulle få sin første nettkjenning for sesongen denne kvelden. I en omgang der man tidvis stanget litt mot et kompakt, lavtliggende Chievo, tok det litt tid før neste nettkjenning. I perioder så det bra ut, da man klarte å brette ut spillet, bruke få touch og kombinere seg framover i banen. Det stoppet imidlertid litt opp ved boksen til bortelaget, og langskudd forble oppskriften med varierende hell. Like før pause bearbeidet dog Juventus et angrep lenge, før Dybala utfordret en hel haug med gultrøyer. Han fant en liten luke i muren, og slapp ballen vakkert videre til Emre Can, som kvitterte med en kontant avslutning. Tyskerens første for Juventus gjorde at man tok med seg en komfortabel ledelse til pause. Det måtte noe litt ekstraordinært til mot disiplinert motstand. 

Og med tomålsledelse ble egentlig andreomgangen kun en transportetappe. Man brukte ikke et kalori for mye, og kampen hadde et til tider søvndyssende tempo. Spesielt to ting er dog verdt å nevne fra de siste 45. Ronaldo, som kunne/burde ha fått en straffe i første omgang, brant sin første ellevemeter i Juventus etter et tigersprang fra 39 år gamle Sorrentino i Chievo-buret. Og etter at CR7 hadde brent minst to-tre store sjanser til, tok til slutt Rugani ansvar og stanget inn 3-0 etter frispark fra Bernardeschi. Nr. 24 fikk stå helt umarkert på bakre stolpe. 

Stopperen var med det tredjemann til å få sitt første mål for sesongen i et oppgjør der de vanligere målgrossistene feilet. Gledelig å se at vi får i gang flere, og at vi har brukt 2019s første fotballuke til å gi mange spillere minutter i beina. Selv om Chievo kun hadde tapt en av sine siste åtte i Serie A var det aldri tvil om at Di Carlos aldrende mannskap skulle bli en rimelig enkel oppgave for hjemmelaget. Og uten å spudle vant vi vår tredje strake i det nye året, og holdt nullen igjen. Det lover godt når sterkere motstand venter i Lazio borte til helga.

Kampfakta: 

Juventus 3-0 Chievo

Costa 13', Can 45', Rugani 84'.

Antall skudd: 26-9

Skudd på mål: 10-5

Ballbesittelse: 62-38

Juventus (4-2-3-1): Perin; De Sciglio, Rugani, Chiellini, Sandro (Kean 89); Can, Matuidi; Costa (Bentancur 75), Dybala, Bernardeschi (Spinazzola 85); Ronaldo. 

Chievo (3-4-1-2): Sorrentino; Tomovic, Bani, Rossettini; Depaoli (Jaroszynski 66), Hetemaj (Vignato 61), Radovanovic, Kiyine; Giaccherini; Meggiorini, Pellissier (Stepinski 65).

Spillerbørs: 

Perin: 7. Tvinges til å gjøre et par kontrollerte redninger, ser solid ut.

De Sciglio: 6,5. Kamp på det jevne, har dog igjen et par slurvefeil med ball. Best når han spiller enkelt.

Rugani: 7. Ingen store prøvelser, men heller ingenting å utsette på det han presterer. Rolig og solid, og får dessuten en scoring når han får stå helt alene i feltet og bukke den inn. Fortjener å få prøve seg mot sterkere motstand. 

Chiellini: 6,5. Ser ikke ut til å være like påskrudd - med ball - som i større oppgjør, og gjør noen enkle feil. Uten ball er han dog som alltid plettfri, og har god kontroll på Chievos pensjonister. 

Sandro: 7. Frisk forestilling fra backen, som er god til å stå høyt og vinne ballen, og kombinerer godt med medspillerne sine. Kunne/burde ha hatt scoring tidlig i andre omgang, men header rett på Sorrentino fra kort hold. 

Can: 7,5. Mer ansvar enn vanlig for tyskeren, både med og uten ball, med kun to på midten. Her fikk han vist fram kvalitetene sine både som ballvinner, pasningsspiller og målscorer. Solid skift, satser på at han fortsetter i dette sporet. 

Matuidi: 7. Får vist fram at han kan mer enn å løpe og vinne dueller når han gis mer plass. God i pasningsspillet, og timer løpene sine framover godt. 

Costa: 7. Sesongen har ikke vært den beste, men 2019 har vært bra så langt for brassen. Sender oss foran med et herlig langskudd, er god i kombinasjonsspillet, og utfordrer mye. Lykkes ikke alltid, men virker å ha fått tilbake selvtilliten. 

Dybala: 7,5 BB. Uten Pjanic er det 'La Joya' som får det største playmaker-ansvaret. Det løser han veldig bra, og dypere i banen enn vanlig strør han pasninger og setter opp lagkamerater på en fin måte. Noterer seg for to målgivende, og spesielt tunnelpasningen til Can på 2-0 er vakker. 

Bernardeschi: 7,5. Har så mye å gi, og er den mest spillesugne av våre offensive i dag. Drivende god førsteomgang, der han flere ganger dribler seg forbi Chievo-spillere, setter opp medspillere og skaffer dødballer. Trekkes for en noe svakere andreomgang og en del svake hjørnespark, men får med seg en målgivende før han tas av. 

Ronaldo: 5,5. Noe av det svakeste han har levert i Juve-trøya. Brenner sin første straffe, bommer på flere lovende sjanser, og tar et par unødvendige skudd. Ikke hans dag, må krumme nakken for å holde seg øverst på toppscorerlista i Serie A. 

Innbyttere:

Bentancur: IG. Kommer inn det siste kvarteret, da kampen i praksis var over. 

Spinazzola: IG. Får kun et par minutter. 

Kean: IG. Som overnevnte.

 

Forza Juve!