Juventus - Chievo 21.01.2019 kl. 20:30


Skrevet av Christer Anthonisen
Mandag 21. januar 2019 kl. 01:29

Juventus har allerede spilt to kamper siden nyttår, men endelig skal man spille om tre poeng også i 2019!

Som seg hør og bør sparer man det beste til slutt, og dermed får Juventus æren av å avlsutte 2019s første serierunde hjemme på Allianz Stadium. Motstanderen er “De flyvende eslene” fra Chievo Verona, som i flere år har nektet å rykke ned. Men dette kan fort bli året virkeligheten innhenter Chievo, og laget ligger helt nederst på tabellen. Topp mot bunn altså. Alt ligger dermed til rette for en strålende start på 2019, med avansement i Coppa Italia, man sikret bøtta i Supercoppa Italia mot Milan i Saudi Arabia, og nå skal tre nye poeng sikres i jakten på nok en Scudetto!

Alle som noen gang har sett Chievo Verona spille fotball vet at selv om laget ligger i bånn av tabellen er det aldri enkelt å hente poeng mot dem. De spiller hardt, defensivt, og kompenserer for manglende talent med aggressiv fotball og 100% innsats, og denne oppskriften har holdt de i Serie A i mange år. Til tross for at diverse eksperter stadig tipper de ned før starten av sesongen. Det er derfor ikke snakk om å ta lett på oppgaven for Juve, og Allegri vet dette. Man trenger ikke huske lenger tilbake enn serieåpningen, der Juve spilte borte mot Chievo, og det var bare såvidt man fikk med seg tre poeng hjem til Torino. Allegri ventes dermed å mønstre et sterkt mannskap, og å virkelig ta oppgaven på alvor. Miralem Pjanic soner karantene i dette oppgjøret, og er dermed utilgjengelig. Videre er Mario Mandzukic, Juan Cuadrado, Andrea Barzagli og Medhi Benatia ute med skade.

Gjengen fra Chievo har gjort karriere av å på ett eller annet vis karre til seg nok poeng til å overleve i Serie A, men i år ser det tøft ut. Laget startet sesongen med tre minuspoeng for kreativ bokføring rundt spillersalg for å skape plusvalenza. Dette for å få budsjettene til å se bedre ut enn de var, og laget ligger før denne runden sist i ligaen med åtte poeng. To poeng bak Frosinone, seks poeng bak Bologna, og hele ni poeng opp til Empoli på trygg plass. De har med andre ord en stor jobb foran seg. Mot Chievo får vi også et gjensyn med Emanuele Giaccherini, som spilte for Juve under Conte årene, og alltid ga max innsats. I Chievo spiller også Mehdi Leris, som var en tur innom Juves Primaveralag. Ellers pleier Stefano Sorrentino og stå sesongens beste kamp mot Juve, og klubblegenden Sergio Pellissier plaget i flere år livet av alle som er glad i Juventus. Men han har heldigvis roet seg ned de siste årene. Det er også verdt å notere seg navnet Emanuel Vignato, et stortalent på 18 år, som har blitt ryktet til blant annet Juventus. Chievo må klare seg uten Andrea Seculin, Fabrizio Cacciatore, Joel Obi og Federico Barba som sliter med  skader.

 

Gazzetta tror lagene starter slik:

Juventus (4-3-3): Perin; De Sciglio, Bonucci, Rugani, Sandro; Khedira, Can, Matuidi; Bernardeschi, Dybala, Ronaldo.

Chievo (4-3-1-2): Sorrentino; Tomovic, Bani, Jaroszynski, Rossettini; Depaoli, Giaccherini, Radovanovic; Hetemaj; Meggiorini, Pellissier.

 

Kampstart er 20:30, og kampen vises på Strive med norsk kommentator! God kamp og Forza Juve!