Juventus - AC Milan 16.01.2019 kl. 18:30


Skrevet av Christer Anthonisen
Onsdag 16. januar 2019 kl. 00:32

Juve tok seg enkelt videre i Coppa Italia sist helg, og før man tar fatt på årets første seriekamp må AC Milan beseires i Supercoppa Italia!

Tradisjonen tro møtes forrige sesongs seriemester mot forrige sesongs cupmester til dyst i supercupen. Men det som er relativt nytt er at den italienske versjonen av kampen som vanligvis markerer startskuddet på den nye sesongen, de siste årene har blitt spilt rundt juletider. Og utenfor Italias grenser. Årets finale følger denne utviklingen, og spilles i Jidda i Saudi Arabia, til fleres store protester. Noe som også er en relativt ny variant er at istedet for at seriemester møter cupmester, spiller seriemesteren nok en gang mot tapende finalist i cupen. Ettersom Juventus har vunnet “The Double” de siste årene, og det er lite hensiktsmessig å arrangere en finale i et annet land for å spille mot seg selv. En stilig variant vi håper fortsetter i flere år fremover.

Juventus har kommet seg helskinnet gjennom et tøft kampprogram, der man har møtt vriene motstandere som byrival Torino, Roma, Sampdoria og Atalanta, og forhåpentligvis kan laget bygge videre på denne formen inn i 2019. Sist kamp mot Bologna hvilte Allegri flere spillere, og Moise Kean fikk en sjelden start, som han kronet med scoring, og Leonardo Spinazzola fikk sin første match etter skade som har holdt han ute fra forrige sesong. Begge klarte seg fint, men må finne seg i å være tilbake på benken i denne. For skal vi tro de forventede lagopstillingene sparer ikke Allegri på kruttet. Mandzukic er skadet, men erstattes nok av Douglas Costa, Joao Cancelo ventes å starte etter sin skade, og Cristiano Ronaldo er tilbake fra start etter å ha blitt hvilt sist.

AC Milan på sin side er i nærheten av fin form, etter å vunnet de to siste etter en trøblete periode. Men heller ikke de seirene kom knirkefritt. Gattusos gutter avanserte i Coppa Italia mot Sampdoria, men trengte ekstraomganger for å vinne, og i seieren før det igjen måtte det en snuoperasjon mot lille SPAL til. I denne ble også nøkkelspiller Suso utvist, og spanjolen soner dermed karantene mot Juve. Erstatteren hans blir muligens den brasilianske nysigneringen Lucas Paqueta, som debuterte mot Sampdoria i cupen, og viste lovende takter. Ellers må situasjonen rundt Gonzalo Higuain nevnes, og det er uro rundt spissen som er på utlån fra Juve. En overgang til Chelsea og gamletrener Sarri virker å være på trappene, og det spekuleres i om han står over kampen.

 

Dermed kan lagene fort stille slik:

Juventus (4-3-3): Szczensy; Cancelo, Bonucci, Chiellini, Sandro; Bentancur, Pjanic, Matuidi; Dybala, Ronaldo, Costa.

AC Milan (4-4-2): Donnarumma; Calabria, Zapata, Romagnoli, Rodriguez; Calhanoglu, Kessie, Bakayoko, Paqueta; Cutrone, Higuain.

 

Kampen blåses igang 18:30, men vises dessverre ikke på norsk TV. Det blir derfor streamjakt. God kamp og Forza Juve!