Oppskriftsmessig start på 2019!


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Lørdag 12. januar 2019 kl. 23:35

Juventus er videre til kvartfinale i Coppa Italia etter en enkel seier over Bologna. 

Det var aldri særlig tvil om hvem som skulle avansere fra åttendedelsfinalen i cupen denne lørdagskvelden i Bologna. Et (form)svakt hjemmelag hadde lite å stille opp med mot friske Juve-bein, og med ett tidlig mål i hver omgang ble oppgjøret avgjort. Spesielt gledelig var det at to italienske unggutter, Federico Bernardeschi og Moise Kean, tegnet seg på scoringslista i en relativt sjelden start for begge.

Kampen var ikke engang ti minutter gammel da en lang ball fra De Sciglio skapte kaos i hjemmelagets forsvar. Da Costa kom ut og løp rett inn i Calabresi, og serverte ballen på et sølvfat for Bernardeschi. Fra 17 meter, på åpent mål, var ikke nr. 33 vond å be. Han dunket den enkelt inn. 0-1.

Pippo Inzaghi prøvde tydelig å blåse litt liv i gutta sine i pausen, for de gikk offensivt til verks i andre. Men håpet de hadde om avansement varte kun i et par minutter. Bernardeschi satte opp Costa med en smart ball, og brassen skar inn og skjøt via en forsvarer. Ballen endte hos Kean, som alene med keeper fra seks meter ikke kunne bomme. 0-2, 18-åringens første nettkjenning på nesten to år i Juve-trøya. 

Som i første omgang kontrollerte Juventus kampen ut, og var det klart beste laget - selv med følelsen av at håndbrekket var på. Bologna ble et par hakk for små, og kom aldri til de store sjansene. Avslutningsvis satte Allegri på noen av sine største stjerner, antakeligvis for å varme dem opp til de viktigere oppgjørene som venter. 

Dette var Juves andre 2-0-seier over Bologna denne sesongen. Nå venter Milan i Jeddah på onsdag - her skal man forsøke å hente hjem SuperCoppa-trofeet før serien restartes neste helg. 

Kampfakta: 

Bologna 0-2 Juventus

Bernardeschi 9', Kean 49'.

Antall skudd: 7-10

Skudd på mål: 0-3

Ballbesittelse: 35-65

Bologna (3-5-2): Da Costa; Calabresi, Danilo, Helander; Mattiello (Orsolini 70), Svanberg (Donsah 62), Pulgar, Soriano, Dijks; Sansone, Destro (Palacio 77). 

Juventus (4-3-3): Szczesny; De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Spinazzola (Sandro 80); Can, Pjanic, Khedira; Costa (Dybala 77), Kean (Ronaldo 62), Bernardeschi. 

Spillerbørs: 

Szczesny: 6,5. Blir ikke nødt til å gjøre en eneste redning. Arbeidsledig. 

De Sciglio: 5,5. Selvmordstendenser i første omgang, med fire-fem horrible feilpasninger. Spiller ellers godt, men kunne fort ha kostet oss minst ett mål mot om vi møtte bedre motstand. 

Bonucci: 7. Ingen problemer med Bolognas angripere, settes heller ikke på de største prøvene. Burde ha scoret på en dødball i første omgang.

Chiellini: 7. Steppet inn for en skadet Benatia i siste liten, og leverte som han alltid gjør - plettfritt.

Spinazzola: 6,5. Debuterte endelig, og gjorde seg ikke bort. Viser fine offensive tendenser, men er tydelig kamprusten, og nøler litt vel mye i enkelte situasjoner. Dog noe merkelig hvis han igjen skal lånes ut - solid backup for Sandro. 

Can: 6,5. Litt klønete og treig i ballbehandlingen til tider - har ikke helt funnet rollen sin. Spiller seg opp utover i kampen, er solid i duellspillet, og prøver (uten å få til mye) offensivt. 

Pjanic: 8 BB. Svært god forestilling fra 'Il Pianista', setter knapt en fot feil i hele oppgjøret. Ryddig og god i både pasnings- og duellspill, setter opp gutta foran seg på flott vis ved noen anledninger, og får diktere tempoet slik han vil. Når han er god, ser vi gode ut. 

Khedira: 7. Solid skift fra tyskeren, selv om midtbanen vår ser noe tung og treig ut med ham og landsmannen på banen samtidig. Med kapteinsbindet på armen leverer han godt timede offensive løp, legger ned mange meter, og er flink til å sette opp lagkameratene sine. 

Costa: 7,5. 'The Flash' tilbake i slaget. Sprudler av overskudd, utfordrer hver gang han får ballen, og kommer seg ofte forbi. Mangler bare sluttproduktet, men involvert i 2-0-målet med et blokkert skudd.

Kean: 7. Han har, naturlig nok, fått svært få sjanser, men synes allikevel han viser positiv utvikling. Får tidvis vanskelige arbeidsvilkår alene mot fysiske forsvarere, men tar fighten og er god til å holde på ball. Får også sitt andre mål i Juve-trøya - begge har kommet mot Bologna.

Bernardeschi: 7,5. Har mye å tilby dette laget, noe han viser igjen i kveld. Smarte bevegelser, linker fint opp med mange av medspillerne sine, og er alltid farlig med venstreslegga om han gis plass. Sender Juve i føringen med den, setter opp 2-0 med en herlig lukepasning, og virker å være på gang. 

Innbyttere:

Ronaldo: 6. Kom inn da kampen var avgjort, og så litt uinteressert ut. En del slurv med ball. Var nok forhåndsbestemt at han skulle få minutter.

Dybala: IG. Fikk for kort tid til å vurderes. 

Sandro: IG. Som overnevnte.

 

Forza Juve!