Bologna - Juventus 12.01.19 kl. 20:45


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Lørdag 12. januar 2019 kl. 12:05

Årets første oppgjør er rett rundt hjørnet, og det er Coppa Italia og Bologna som står på menyen. 

Calcio er tilbake med et brak denne uka. Etter travle juledager fikk lagene en frihelg sist. Nå venter imidlertid tre oppgjør på en drøy uke for Juventus, med en svipptur til Saudi-Arabia for Supercoppa i midtuka. Første utfordring i rekka er Bologna i cupens åttendedelsfinale. Mot Rossoblu har man oftest sett svært god kontroll. 

9-1-0 i Juves favør er fasit på de ti siste møtene mellom lagene. Pippo Inzaghis menn har dessuten hatt en fæl sesong så langt, og ligger på nedrykksplass uten seier i serien siden september! Det står i sterk kontrast til hva Allegris mannskap har levert - overlegen ledelse i serien, og avansement i Champions League. Alt annet enn avansement i kveld vil derfor være svært overraskende. Men Bologna har brukt januarvinduet godt, og hentet inn solide forsterkninger. 

For inn har rutinerte Roberto Soriano og Nicola Sansone kommet - tilskudd som definitivt forsterker laget. Nysigneringene ventes å gli rett inn og få sine debuter i kveld. Ikke at det er en fantastisk prestasjon, for vi snakker om et hjemmelag som har like mange seire (2) i cup som i serie denne sesongen. Pippo har fått til svært lite, annet enn å få Bologna til dette stadiet i cupen. De slo ut Padova og Crotone i tidligere runder, uten at det skremmer mange. Til kveldens oppgjør mangler Dzemaili, Nagy og Paz, og det spekuleres i at disse 11 skal forsvare hjemmelagets ære på Renato Dall'Ara:

(3-5-2): Skorupski; Calabresi, Danilo, Helander; Mattiello, Donsah, Pulgar, Soriano, Dijks; Sansone, Falcinelli.

For Juventus sin del handler 2019 mye om å gjenskape første halvdel av sesongen, i alle fall resultatmessig. 21 av 25 seire i alle turneringer er helt formidabelt, og med det tempoet er målet å kjempe på tre fronter hele veien. Riktignok er cupen kanskje den minst viktige av disse, men arenaen er en gyllen mulighet til å rotere på laget og gi flere sjansen. Man jakter sitt femte strake trofé, og er direkte kvalifisert til dette stadiet. Til oppgjøret er Mandzukic, Barzagli og Cuadrado ute med mindre alvorlige skader, mens Cancelo er frisk igjen, men ventes å få comebacket først i midtuka. Ellers melder flere at Kean får en sjelden start på topp, mens Spinazzola endelig får sin debut - muligens skal han videre til nettopp Bologna på utlån resten av sesongen. Allegri har mange valgmuligheter, men dette er en mulig løsning:

(4-3-3): Szczesny; De Sciglio, Bonucci, Rugani, Spinazzola; Can, Bentancur, Matuidi; Dybala, Kean, Ronaldo.

Spesielt grunnet onsdagens Supercoppa-oppgjør mot Milan er det vanskelig å spå hvordan det prioriteres fra Allegri sin side. En sannsynlig løsning er å hvile ulike deler av førsteelleveren til hvert av oppgjørene, slik at de fleste får minutter i disse cupoppgjørene. Serie A returnerer for Juves del til mandag om en uke, med hjemmekamp mot Chievo, og hovedfokuset til Allegri er nok å få i gang hele troppen til den avgjørende delen av sesongen. Er alt som det skal være til den tid, er vi i kvartfinale i cupen, og har hentet hjem Supercoppa-trofeet fra sjeike-land. 

Dessverre har ingen norske tjenester rettighetene til cupen, så man må på streamingjakt i kveld.

Forza Juve!