Chiellini vår beste i desember!


Skrevet av Kim-André Østbye
Onsdag 2. januar 2019 kl. 15:47

I tett kamp med Mandzukic og Ronaldo falt valget på Chiellini som vår viktigste mann i desember.

Om man ser på statistikken isolert sett kan dette gjerne virke litt pussig, men vi mener at Chiellini har vært den viktigste mannen for Juventus' ligasuksess i desember. For etter en variabel høst defensivt stengte Juventus endelig igjen bak, spesielt i kampene hvor Chiellini var involvert. Selv om både Atalanta og Sampdoria maktet å score på tampen av måneden, hadde Juventus seks kamper før dette uten baklengs med kapteinen på banen. I samme periode var han også sterkt delaktig i å kontrollere kamper og sette i gang spillet bakfra. 

Tett bak følger naturligvis både Ronaldo og Mandzukic som har vært direkte matchavgjørende i flere kamper hver. Ronaldo med to mål mot Sampdoria, ett mot Torino og utligningen med ti mann mot Atalanta, mens Mandzukic sikret seieren mot både Inter og Roma. Ronaldo har totalt fem mål (to straffer) og en assist, og er med det nærmest Chiellini. 

Nå venter en periode med fotballpause og trening, før Juventus returnerer til spill mot Bologna i Coppa Italia 12.01 og Milan i supercupen i Jeddah 16.01. 

Månedens kamper:

Fiorentina 0-3 Juventus, Bentancur (Dybala), Chiellini (Cuadrado), Ronaldo
Juventus 1-0 Inter, Mandzukic (Cancelo)
Young Boys 2-1 Juventus, Dybala (Ronaldo)
Torino 0-1 Juventus, Ronaldo
Juventus 1-0 Roma, Mandzukic (De Sciglio)
Atalanta 2-2 Juventus, selvmål, Ronaldo (Mandzukic)
Juventus 2-1 Sampdoria, Ronaldo (Dybala), Ronaldo