VAR i fokus når Juventus avslutter året med hjemmeseier


Skrevet av Andreas Johansson Skeimo
Lørdag 29. desember 2018 kl. 15:24

I årets siste kamp for Juventus fikk de besøk av et av formlagene i Serie A, Sampdoria, som med den gamle Juve-spilleren Quagliarella i spissen gjerne ville fortsette sin seiersrekke og ta et steg nærmere fjerdeplassen og Champions League-spill.

Førsteomgangen starter på den best mulige måten for Juventus med et mål før klokka har bikket to minutter spilt. Målet kommer etter at Dybala slår en nydelig langpasning på tvers av banen som Ronaldo tar ned på hjørnet av 16-meteren. Han drar seg så innover i banen og avslutter med innsiden av høyrefoten i det lengste hjørnet. En grei avslutning som Audero kanskje burde ha håndtert bedre, men 1-0 til Juve og en drømmestart på omgangen. Etter målet styrer Juve kampen og i løpet av de første 15 minuttene får Sampdoria knapt låne ballen og Juventus har full kontroll. Den neste store sjansen kommer i det 23. minuttet når Chiellini er med på et raid framover og ender opp med på venstresiden innafor 16 meteren. Derifra slår han en 45-graders pasning ut til Dybala rett utafor 16-meteren, og han setter breidsida til og plasserer ballen centimetere utafor målet til Audero. Etter dette fortsetter Juventus å ha god kontroll, men de klarer ikke å presse Sampdoria like hardt som første halvdel av omgangen, og Sampdoria kommer mer med i kampen.

Etter en halvtime spilt får Sampdoria en corner og i et forsøk på å klarere den med hode treffer ballen Emre Can i overarmen. Dette er det midlertidig ingen på banen som får med seg, men etter noen minutter får kampens hoveddommer, Paolo Valeri, beskjed på øret om at noe har skjedd. Han går og sjekker VAR-skjermen og gir et straffespark til Sampdoria. Straffen setter den gamle Juve-kjenningen Quagliarella kontant midt i mål og 1-1. Etter utligningen er det Sampdoria som presser Juventus og klarer å stå og vinne ballen høyt i banen, men begge lag sliter med å skape de helt store sjansene og omgangen ender 1-1.

I andre omgang tar Juventus mer kontroll på kampen igjen og skaper flere gode sjanser. Den første store kommer etter 52 minutter når Matuidi fyrer av fra 16 meter, men Audero gjør en kjemperedning og får dyttet ballen ut til corner. Etter dette har Juventus en periode med flere gode sjanser, hvor den største kommer fra Ronaldo som klinker til fra 20 meter og Audero klarer akkurat å få nok på den til å dytte den ut i stolpen, men den forløsende scoringen kommer ikke. Men i det 62. minuttet har Juventus en corner hvor ballen blir slått inn og treffer Sampdoria-forsvareren Ferrari i armen og Juve får straffespark. Også den avgjørelsen må sjekkes med VAR, men dommeren holder på sin opprinnelige avgjørelse og Juve får straffesparket. Det setter Ronaldo sikkert i mål og han scorer sitt andre mål i kampen, hans 14. for sesongen og denne scoringen setter ham alene på toppen av toppscorer lista i Serie A.

Utover i omgangen fortsetter Juve hardkjøret og Sampdoria klarer ikke å spille seg like godt inn igjen i denne omgangen som i den første, men de er ikke ufarlige og får noen gode sjanser. I det 77.minutt scorer nesten Quagliarella sitt andre for kvelden, men beinet hans er litt for kort til at han får en solid nok berøring på ballen. Kampen roer seg litt mot slutten og det ser ut som at Juve har god kontroll på seieren, men i det 91.minuttet gir Perin bort ballen som til slutt havner hos Saponara som fra 16 meter limer ballen i krysset. Heldigvis for Juve så har VAR fått med seg at Saponara var i offside og målet blir annullert, men Juve er veldig heldige med at dette ble oppdaget og at vi ikke igjen rotet bort to poeng som i midtuka mot Atalanta. Etter dette skjer det ikke så mye mer i kampen og Juventus vinner 2-1 etter nok en kamp hvor vi ikke klarer å være kliniske nok til å sette sjansene vi får og ha en større ledelse enn ett mål. Straffer seg ikke i dag heldigvis, og vi øker ledelsen ned til Napoli på andre med 12 poeng, før de spiller sin kamp senere i dag. Spillerne kan med det ta seg en velfortjent pause fram til 12.01 når de møter Bologna i Coppa Italia.

Ønsker alle en god jul og et godt nytt år.

FORZA JUVE

 

Spillerbørs:

Perin: Har en god førsteomgang, tar alt han skal ta og kan ikke lastes for å slippe inn straffen. Er solid i andre også helt fram til han gir bort ballen, og koster nesten Juve to poeng. 5.

De Sciglio: Løper opp og ned på sin høyre side hele kampen og er god i begge ender av banen, men mangler litt presisjon i innleggene sine. 6.

Rugani: Er solid gjennom store deler av kampen og slipper Sampdoria til veldig lite. 6.

Chiellini: Er sjef bak i forsvaret til Juve og er også fantastisk å se når han tar å blir med framover i banen. En god kamp av stopperkjempen. 6,5.

Alex Sandro: Har en god kamp i dag. Har god kontroll hjemover og er aktiv med flere gode innlegg fra sin venstre side. 6,5.

Emre Can: Jobber mye på midten for Juve og i de periodene hvor det presses høyt er han god og vinner ballen mye, men havner litt bakpå i de periodene hvor Sampdoria har mest ball og lager litt mange frispark. 6.

Pjanic: Styrer midtbanen fint som han pleier og har flere gode langpasninger på tvers av banen som løser opp når Sampdoria ligger lavt, men skulle gjerne sett at han klarte å skape mer på siste tredjedel. 6.

Matuidi: En helt ok kamp for franskmanen, jobber mye og gjør det han skal, men som med de to andre sentrale på midtbanen vår så mangler det sluttprodukt på siste tredjedel av banen. Blir byttet ut mot Douglas Costa etter 82 minutter. 6.

Dybala: Vil veldig mye og er også veldig nærme å score i første omgang, men dessverre for "Juvelen" så får han ikke noen mål i dag. Men har en nydelig assist til Ronaldo på 1-0-scoringen. 6,5.

Mandzukic: Gjør jobben sin som oppspillspunkt bra, men blir veldig ofte dratt ut på kantene når Juve er i angrep, og får heller ikke så mange gode baller å jobbe med i boksen. Da blir det vanskelig for kroaten å sette seg på scoringslista. Blir byttet ut etter 69 minutter for Bernardeschi. 5,5.

Ronaldo: Scorer to mål og er veldig aktiv offensivt for Juve i dag. 7,5 BB.

 

Bernardeschi: Kommer på i det 69. minuttet for Mandzukic, men klarer ikke å skape noen store sjanser. 6.

Douglas Costa: Kommer på i det 82 minuttet for Matuidi. IG.