Cristiano Ronaldo redder ett poeng for Juventus


Skrevet av Christer Anthonisen
Onsdag 26. desember 2018 kl. 17:42

En tidlig ledelse var ikke nok. Atalanta snudde kampen, før Ronaldo sikret uavgjort.

Atalanta (3-4-1-2): Berisha; Masiello (Barrow 86), Djimsiti, Mancini; Hateboer, Freuler, Pasalic (Gosens 67), Castagne; Gomez; Ilicic (Pessina 77), Zapata.

Juventus (4-3-3): Szczesny; De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Sandro; Khedira (Ronaldo 65), Can, Bentancur; Dybala, Mandzukic, Costa (Pjanic 57).

 

Atalanta borte i Bergamo er en tøff utfordring. Noe Inter fikk merke tidligere i sesongen, i et stort 4-1 tap. Gasperinis menn er godt organiserte agressive i presset, og har en vinnende kombinasjon av teknisk finesse, hurtighet og rå brutal fysikk i trioen Ilicic, Gomez og Zapata. Ting så bra ut tidlig for Juventus, men når man ikke står opp i duellene i samtlige 90 minutter kommer man i trøbbel.

Det startet så bra. Juve gikk ut med tempo i spillet, og allerede etter to minutter spilt tok man ledelsen. Et innlegg fra Alex Sandro sleives i eget nett av Djimsiti, og få minutter senere måtte Berisha ut i full strekk for å slå et skudd fra Bentancur over. Men dette skulle vekke vertene, og de tok mer og mer tak i kampen, og duell for duell nærmet de seg. Og etter 24 minutter fikk de betalt for innsatsen. Tankspissen Duvan Zapata tar imot ball og vender enkelt, alt for enkelt bort Bonucci før han hamrer kula i kassa bak Szczesny. Juve klarte heller ikke å heve seg nevneverdig, og det var helt fortjent at lagene gikk til pause på 1-1.

Ett kvarter med hvile så heller ikke ut til å ha hjulpet nevneverdig, og etter 53 minutter kom Juve i trøbbel. Rodrigo Bentancur har hatt en strålende sesong, og virkelig vist seg frem, men hans største svakhet i år har vært kortsankingen. Uruguayaneren sonet karantene for fem gule kort mot Torino, og idag kom det to nye. To gule i en kamp gir som vanlig rødt, og Juve måtte spille en drøy halvtime med ti mann. Dette ga vertene blod på tann, og bare noen minutter senere tok de ledelsen. En corner slås mot midten, der Zapata stanger Atalanta i føringen med sin andre for dagen. Reprisene viser at Emre Cans markering var for svak, og at spissen passerte tyskeren altfor enkelt. Men nå tok Allegri grep. Miralem Pjanic kom inn for en Costa som hadde blitt pakket godt inn, og ikke lenge etterpå erstattet Cristiano Ronaldo en svært svak Sami Khedira. Dette ga resultater, og etter 78 minutter spilt utlignet Juve! En corner slås mot bakre stolpe, og Mandzukic header tilbake i feltet. Der dukket Cristiano Ronaldo opp, og styrte kula i mål rett foran keeper Berisha. Nå fikk Juve et initiativ i matchen, og Bonucci trodde han hadde vunnet kampen for Juve på tampen, men målet ble korrekt blåst av for offside. Dermed endte det med poengdeling på en av årets vanskeligste bortekamper.

Rundens hovedkamp spilles 20:30 på Giuseppe Meazza mellom tabelltoer Napoli, og treer Inter. Skulle Inter vinne der vil Juve faktisk øke til Napoli til tross for dagens poengtap. Neste oppgjør for Juve kommer allerede lørdag 29 desember hjemme mot Sampdoria. La oss avslutte året på topp med en god prestasjon og tre poeng hjemme mot Samp!

 

Spillerbørs:

Szczesny: Kan ikke lastes for målene, og leverer flere gode redninger og involveringer. 6,5.

De Sciglio: En litt stille kamp. Overhodet ikke dårlig, og har kontroll på sin side, men blir litt stille fremover. 6.

Bonucci: Forvandles til en femåring hver gang Zapata ser i hans retning, vendes alt for enkelt bort på 1-1, og er et svakt ledd i forsvaret. Benatia burde nok spilt denne. 4,5.

Chiellini: Redder Juve gang på gang, og leverer flere gode inngripener. 6,5 BB.

Sandro: Starter veldig friskt, blir litt mer stille utover, men alltid villig, går til i duellene og prøver virkelig. 6,5.

Khedira: Spiller på midtbanen, men er ikke involvert i spillet i det hele tatt. Verken fremover eller bakover. Ferdig på dette nivået? 4.

Can: Han vil mye, skjermer forsvaret bra, og hever seg også når laget trenger mål, og han kan gå fremover i banen. Slipper imidlertid Zapata alt for enkelt på 2-1. 6.

Bentancur: En av lagets bedre frem til utvisningen. Må skjerpe disiplinen. 5,5.

Dybala: Vil mye, prøver mye, og lykkes en del. Men det blir vanskelig når han legges i bakken med alle lovlige og ulovlige midler hver gang han involverer seg. 6.

Mandzukic: Går i duellene, og kriger på topp, men det blir lite ut av det. 6.

Costa: Pakkes godt inn, og nektes rom å spille i. Det ble dermed med forsøkene, til tross for at han alltid var villig, og ønsket å skape noe. 6.

 

Pjanic: Kommer inn under vanskelige forhold, og tar tak i matchen. Det merkes ikke at Juve spiller med ti mann, og Pjanic skal ha mye av æren for det. 6,5.

Ronaldo: Kommer inn, scorer mål, vinner frispark, og gir troen på at Juve kan snu det. 6,5.