Atalanta - Juventus 26.12.18 kl. 15.00


Skrevet av Kim-André Østbye
Onsdag 26. desember 2018 kl. 10:57

For første gang spilles det også fotball i Italia gjennom julen. Juventus tar turen østover til Bergamo for en tøff bortekamp mot Atalanta.

I år ble den tradisjonelle julepausen erstattet med kamper i romjulen og ferie på nyåret. For Juventus' del betyr det kamp mot Atalanta i formiddag og Sampdoria 29. desember, før vinterpausen står for tur. I den skal Juventus en svipptur innom Saudi Arabia for å møte Milan (tapende cupfinalalist) i Supercoppa Italiana.

Det tette kampprogrammet på tampen av en lang høstsesong gjør at Allegri velger å hvile enkelte spillere fra start i Bergamo. Han har allerede uttalt at Ronaldo starter på benk for første gang, samtidig som Pjanic og Bonucci også ventes å få litt fri. I tillegg er Matuidi ute med feber, som betyr at Khedira trolig får spilletid fra første minutt sammen med Emre Can og Bentancur sentralt. I det som kan bli en fysisk tøff batalje er ikke det nødvendigvis en ulempe. I forsvaret er Cancelo fremdeles ute, mens det er ventet at Rugani tar Bonucci's plass ved siden av Chiellini. Offensivt får Douglas Costa en sjelden start i trespann med Dybala og Mandzukic. Forventet lagoppstilling:

Szczesny; De Sciglio, Rugani, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Emre Can, Bentancur; Douglas Costa, Dybala, Mandzukic

Atalanta begynte sesongen noe tregt, men har kommet stadig sterkere. Hjemme på Stadio Atleti Azzurri d'Italia er de alltid sterke med et godt hjemmepublikum i ryggen. Det her blir alt annet enn en enkel match, og sannsynligvis den tøffeste av de tre i julen. Spesielt offensivt kan Atalanta skape trøbbel for samtlige gjester, med Gomez og Ilicic vandrende bak tidvis umulige Zapata. Defensivt er de hardtarbeidende, men har samtidig svakheter Juventus kan utnytte. Forventet lagoppstilling:

Berisha; Mancini, Djimsiti, Masiello, Hateboer; Pasalic, Freuler, Gosen; Gomes, Ilicic; Zapata

Kampstart er 15.00 på Strive. Om Juventus klarer å fortsette trenden fra i høst og avslutte året uten tap har de sikret seg en seriestart som trolig aldri blir tangert av noen, uansett liga. At Allegri bevisst planlegger formutløsning i februar vitner om hvor langt laget kan nå denne sesongen. Det er bare å glede seg til fortsettelsen!