Juventus med god kontroll i seier over Roma


Skrevet av Andreas Johansson Skeimo
Søndag 23. desember 2018 kl. 00:14

Juventus vinner 1-0 over Roma i Torino og Roma har ennå ikke klart å ta poeng på Allianz Stadium.

Juventus (4-3-1-2): Szczesny; De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Bentancur, Pjanic (Can 71), Matuidi; Dybala (Douglas Costa 79); Mandzukic, Ronaldo.

Roma (4-2-3-1): Olsen; Santon, Manolas, Fazio, Kolarov; Cristante, Nzonzi (Dzeko 80); Under (Perotti 71), Zaniolo, Florenzi (Kluivert 46); Schick. 

Roma kom inn i denne kampen mot Juventus med mye press etter en svak sesong i Serie A så langt og i første omgang var tydelig klasseforskjell mellom de to lagene. Juventus sto veldig høyt i banen og Roma klarte ikke å spille av presset til Juve noe som førte til at nesten hele første omgang ble spilt på Roma sin banehalvdel. Allerede i det 6. minuttet ble et skudd reflektert og Alex Sandro kom alene mot Olsen, men svensken reddet mesterlig og hadde Sandro scoret hadde det muligens blitt annullert for offside av VAR. Juve fortsetter presset utover i første omgang og har flere halvstore sjanser, men etter 35 minutter sitter endelig målet. Den kommer etter god jobbing av De Sciglio og Bentancur nedover på høyresiden hvor Bentancur vinner ballen høyt i banen før De Sciglio slår et nydelig innlegg med venstre til Mandzukic. På bakerste stolpe knuser kroaten Santon i hodeduell og stanger Juve i ledelsen. Etter scoringen fortsetter Juve å stå høyt og nekter Roma muligheten til å skape noe og de hadde bare et skudd på mål i hele første omgang.

I andre omganger legger Juve seg veldig tydelig mye lavere og de presser ikke Roma før de er godt inne på Juves banehalvdel. Dette fører til at Roma er laget som har ballen mest i andre omgang, men de klarer nesten ikke å skape farlige sjanser. De store sjansene i andre omgang er det Juve som står for. Den første kommer etter et nydelig innlegg av Dybala til Ronaldo som header ballen, men igjen er Olsen god i Roma-målet og redder. På den påfølgende corneren slår Dybala inn og Bonucci stusser ballen til en helt fri Ronaldo som prøver en volley, men avslutningen blir svak og igjen redder Olsen. I det 69. minuttet scorer Chiellini på en corner hvor han går opp i en duell med Olsen, men det blir avblåst for angrep på keeperen. Noe som virker veldig strengt når man ser reprisen siden Chiellini bare står stille og hopper rett opp. Romas første store målsjanse kommer på frispark i det 89. minutt når Perotti slår et godt innlegg som Cristante styrer med hodet mot det lengste krysset, men Szczesny gjør en veldig god redning og holder ballen. Det siste som skjer i kampen er at De Sciglio bryter en pasning fra Zaniolo og slår en lang, direkte pasning opp til Ronaldo på høyresiden. Han tar med seg ballen innover i 16-meteren og slår et fint innlegg til Douglas Costa som styrer ballen inn i mål. Før spillet blir blåst i gang igjen får dommeren beskjed om å sjekke en situasjon i forkant av scoringen, og da ser han at Matuidi tråkker på helen til Zaniolo rett før han slår pasningen som De Sciglio bryter, og målet blir korrekt annullert ved hjelp av VAR.

Kampen ender dermed 1-0 til Juventus i en kamp hvor Juve har veldig god kontroll på Roma. Slipper til ekstremt lite og skaper veldig mange målsjanser som de ikke klarer å omsette. Dette er noe som må forbedres sånn at ikke flere kamper ender sånn som hjemmekampen mot Manchester United. Men Juve gjør en solid kamp og tar de viktige tre poengene sånn at luken på 9 poeng ned til andreplasserte Napoli opprettholdes.

Spillerbørs: 

Szczesny: Har lite å gjøre gjennom hele kampen og får bare tre skudd som han må redde. Den eneste sjansen til Roma som setter han litt på prøve er Cristantes heading mot krysset som han holder greit. 6,5.

De Sciglio: Veldig solid bakover og er ofte med framover for å skape sjanser. Nydelig innlegg med venstre foten på 1-0 scoringen. 7.

Bonucci: Har sammen med resten av forsvaret veldig god kontroll på alt Roma har å komme med gjennom hele kampen. Er også mye involvert offensivt i første omgang når Juve står høyt. 6,5.

Chiellini: Får et mål strengt annullert i andre omgang på grunn av at han går opp i duell med Olsen. Har ellers i kampen full kontroll på angrepsspillerne til Roma og har også to gode blokkeringer på farlige langskudd fra Zaniolo. 6,5.

Alex Sandro: Er ekstremt aktiv i første omgang og har flere gode skudd, det er bare en veldig god Olsen i Roma målet som hindrer han i å feire den nye kontrakten sin med en scoring. Er også god i andre omgang hvor han gjør jobben sin defensivt og bidrar offensivt med gode innlegg. 7.

Bentancur: Gjør en kamp helt på det jevne, og er med å styre midtbanen til Juve. Er god til å vinne igjen ballen når Juve står høyt i første omgang, men har noen stygge balltap på egen banehalvdel som Roma ikke klarer å utnytte. 6.

Pjanic: Styrer det offensive spillet til Juve godt i førsteomgang når de står høyt, men blir mer usynlig i andre når Juve legger seg dypt og lar Roma ha ballen, og blir tatt av i det 71. min for Can. 6.

Matuidi: Jobber mye, vil mye og får til en del, men på den siste tredelen av banen mangler han den siste finessen for å få til de gode pasningene eller innleggene. 6.

Dybala: Er noe anonym i første omgang, men i andre kvikner han til og har flere gode innlegg til Ronaldo hvor han burde ha scoret. Blir byttet ut i det 79. min for Douglas Costa. 6,5.

Mandzukic: Igjen så er det Mandzukic som tar ansvar i en stor kamp. Kroaten header inn kampens eneste mål på bakre stolpe i en duell hvor han knuser Davide Santon etter et nydelig innlegg fra De Sciglio på høyre side. Resten av kampen jobber og løper han som han alltid gjør, og har en god kamp. 7,5. BB.

Ronaldo: Får mange gode pasninger og innlegg i dag, og kunne fort ha scoret tre mål, men en veldig god Robin Olsen og noen dårlige avslutninger sørger for at det blir en frustrerende kveld for portugiseren. Gjør en veldig god jobb med å sette opp Douglas Costa på overtid, men målet blir annullert av VAR for en forseelse tidligere i angrepet. 6.

Can: Kommer inn i det 71. min, men gjør ikke noe ut av seg. IG.

Douglas Costa: Kommer inn for Dybala i det 79. min og viser ved flere anledninger fram den enorme farten og teknikken sin på kontringer. Scorer også et mål på overtid, men det blir annullert av VAR for en tidligere forseelse. 6,5.

 

Neste kamp for Juventus er allerede onsdag 26. desember da de skal på tur til Bergamo og møte Atalanta en kamp som burde bli spennende, og den vises på Strive.