Juventus – Roma, 22.12.18 kl. 20.30


Skrevet av Andreas Johansson Skeimo
Lørdag 22. desember 2018 kl. 14:40

Kommer Juventus til å fortsette sin sterke sesongåpning, eller vil et hardt presset Roma-lag klare å ta sine første poeng i Torino mot Juventus etter at de flyttet fra Olimpico til Allianz Stadium?

Juventus har sin første av tre kamper jula i dag og den spilles mot et Roma-lag som har hatt en tøff høstsesong i Serie A. Roma ligger før denne runden på 7. plass, fire poeng bak byrivalen Lazio på 4. plass, og enorme 22 poeng bak Juventus på første. Den dårlige starten i årets Serie A har vært en stor nedtur for “Giallorossi, etter en 3. plass i fjor og semifinaleplass i Champions League hvor de røk ut mot Liverpool. Eusebio Di Francesco kan miste jobben sin som Roma-trener hvis han ikke klarer å klatre oppover tabellen. Men det å skulle ta poeng mot Juventus på Allianz Stadium er noe Roma ikke har klart siden Juventus flyttet inn så det kommer til å bli vanskelig for dem å få med seg noe hjem til hovedstaden. Juventus har i motsetning til Roma hatt en nesten helt perfekt Serie A-sesong så langt med 15 seire og bare 1 uavgjort og topper tabellen med 46 poeng og en 8 poengs luke ned til Napoli på andre. Denne luken vil bli ekstremt viktig å opprettholde når vi nærmer oss Champions League-kampene mot Atletico Madrid sånn at det kan hviles i serien.

Juventus kommer inn til denne kampen med 7 seiere på rad i serien, men har i de to siste kampene hatt svake prestasjoner. Først i bortetapet mot Young Boys i Champions League og så i 0-1-seieren borte mot Torino hvor Juventus sleit med et veldig fysisk og hardt spillende hjemmelag. Det positive for Juventus gående inn i denne kampen er at de har holdt nullen i de fem siste Serie A-kampene og de møter et Roma-lag som har slitt med å score mål i år og som bare har klart å holde nullen to ganger i ligaen. For Roma sin del kommer de fra sin første seier på 3 kamper og kun sin 6. for sesongen da de slo Genoa 3-2 i en kamp hvor de lå under to ganger og fikk hjelp av VAR. Det er veldig viktig for Roma at Florenzi og Dzeko ble skadefrie til denne kampen, og det er forventet at Florenzi vil starte, men det er større usikkerhet rundt Dzeko siden han nettopp har kommet tilbake fra et langt skadeavbrekk.

Skader og suspenjoner Juventus: Cuardado, Barzagli og Cancelo

Skader og supansjoner Roma: De Rossi, Coric, El Shaarawy og Lorenzo Pellegrini 

Forventede lagoppstillinger

Juventus (4-3-1-2): Szczesny; De Sciglio, Benatia, Chiellini, Alex Sandro; Bentancur, Pjanic, Matuidi; Dybala; Mandzukic, Ronaldo.

Roma (4-2-3-1): Olsen; Santon, Manolas, Fazio, Kolarov; Cristante, Nzonzi; Under/Kluivert, Zaniolo, Florenzi; Schick.

 

Kampen starter 20.30 og vises på Strive Sports