Grusom prestasjon, men gruppeseier i boks!


Skrevet av Christer Anthonisen
Torsdag 13. desember 2018 kl. 00:04

Lille Young Boys fra Sveits skulle ikke være noe problem for Juve, men når man ikke gir 100 prosent blir det for dårlig.

Young Boys (4-3-3): Wölfli; Mbabu, Camara, Benito, Garcia; Lauper, Sow (Wüthrich 91), Aebischer; Ngamaleu (Schick 85), Hoarau, Fassnacht (Bertone 80).

Juventus (4-4-2): Szczesny; Cuadrado (Sandro 23), Rugani, Bonucci, De Sciglio (Dybala 72); Costa, Bentancur, Pjanic (Can 65), Bernardeschi; Mandzukic, Ronaldo.

 

Juventus ville være garantert gruppeseier med seier borte mot Young Boys, med poengtap var man avhengig av hjelp fra Valencia mot Manchester United. Null problem, dette fikser vi lett tenkte de fleste. Kanskje tenkte også spillerne i de baner, for prestasjonen som ble levert var langt ifra god nok. Kanskje slet man veldig med kunstgresset i Sveits, men det er ingen unnskyldning. Det er mer enn nok kvalitet i dette Juventuslaget til å kontrollert beseire sveitserne. Og man hadde sjansene til å vinne kampen også, men det ville seg ikke.

Åpningen på matchen var igrunn helt ok, og laget skapte flere gode sjanser. Spesielt ledestjernen med nummer 7 på ryggen kunne med bedre presisjon scoret ved to anledninger. Men så slo man av. Douglas Costa leverte en førsteomgang han nok vil glemme så fort som mulig, og sammen med innbytter Alex Sandro kløna de det til etter halvtimen spilt. Costa hadde vunnet ball nede ved dødlinja, vendte opp, og titta rundt seg. Valget han endte på var helt bak mål, og han slår en sløv crosser rett foran eget mål til Sandro plassert i egen boks og under press. Sandro bommet på touchen, og holdt på å miste til motstander. Brasilianeren la imidlertid motstander i bakken, og dommeren pekte på straffemerket. Szczesny gikk riktig vei, og var borti ball, men Hoaraus straffe var nydelig plassert helt nede ved stolperota og gikk i mål. Skulle dette tenne Juventus, og få Juve til å heve seg? Nei. Det var man ikke i nærheten av, og man gikk til pause på 1-0 til Young Boys. Heldigvis ledet også Valencia i Spania.

Etter et kvarter i garderoben med en mektig irritert Allegri da, det må da ha tent bortelaget? Nei. Douglas Costa byttet side med Bernardeschi, og hevet seg betraktelig, men han var den eneste. Resten av laget spilte under pari, og vertene hadde det ganske komfortabelt. Og mer komfortabelt ble det fort. Etter 67 minutter slår De Sciglio en sløv pasning som brytes, og vertene kontrer. Hoarau vender alt for enkelt av Bonucci, og hamrer inn sin andre for kvelden bak Szczesny. 2-0. Og nå! Nå våknet endelig Juventus. Paulo Dybala kom inn, og Juve begynte å skape flere farligheter. Målet måtte man imidlertid vente på, men etter 80 minutter hamret Dybala inn reduseringen! Ballen kommer fra høyre inn i feltet, og Ronaldo legger igjen til Juvelen som ladet vrista! Bang! Og 2-1 på matchuret! Juve var nære å fullføre comebacket på overtid når Dybala igjen hamra kula i mål, men scoringen ble annullert ettersom en offsideplassert Ronaldo hoppet mot kula. Dermed endte det 2-1 til lille Young Boys, og Juventus tapte sin andre kamp for sesongen.

Heldigvis slo Valencia Manchester United 2-1 på Mestalla, og dermed vant Juve gruppa, og møter antatt enklere motstand i første utslagsrunde. Juve trekker en av Atletico Madrid, Tottenham, Liverpool, Schalke, Ajax eller Lyon i trekningen 11:30 på mandag. Etter at Inter og Napoli bare klarte tredjeplass i sine grupper, og skal spille Europa League fremover er det opp til Juventus og Roma å forsvare Italias ære i Champions League til våren.

 

Spillerbørs:

Szczesny: Nære på straffen, kan ikke lastes for nummer to, og står bra ellers. En av få som kan gå med hodet hevet. 6.

Cuadrado: Av med skade etter 20 minutter. Rakk ikke markere seg nevneverdig. IG.

Rugani: Ingen store feil, men noe veik i duellene, og står ikke frem. 5,5.

Bonucci: Vi så lite til foten hans, glipper markeringen skikkelig men reddes av Szczesny, og lures alt for enkelt på 2-0. 5.

De Sciglio: Kommer greit fra det. Har stort sett kontroll bakover, selv om han bidrar lite fremover. Svak involvering på 2-0. 6.

Costa: Frustrerende svak i første, og kanskje Juves beste i andre. Lander dermed midt på treet. 6.

Bentancur: Vi har sett han bedre, men det er unggutten som leverer jevnest på et godkjent nivå. 6,5.

Pjanic: Litt sløv. Gjør få feil, og flytter ball ok. Men savner at han tar litt mer tak, og står frem. 5,5.

Bernardeschi: En kamp han fort vil glemme. Lyktes med svært lite, slo svake dødballer, og var ofte helt usynlig. 4,5.

Mandzukic: Helt usynlig. Truet aldri Wölfli, tapte flere dueller, og forsvant ut av kampen. 5.

Ronaldo: Burde scoret ved tre anledninger, og slet med å involvere seg nevneverdig i banespillet. Legger pent igjen til Dybala på reduseringen. 5,5.

 

Sandro: Svak i første, og lager på klønete vis straffen, men leverer en bra andreomgang. 5,5.

Can: Nytt positivt innhopp. Flytter ball bra og leverer noen deilige detaljer. 6.

Dybala: Juves beste i mangel på andre gode prestasjoner. Scorer to ville mål, men den andre annulleres grunnet en Ronaldo i offside. 7. BB.

 

Neste kamp kommer allerede på lørdag, når byrival Torino tar imot Juve til sesongens første Derby della mole! En kamp som vises på Strive, og kommenteres av selveste Per-Jarle Heggelund! Så benk deg ned i sofaen lørdag 20:30, og nyt en forhåpentligvis langt bedre forestilling fra Juventus!