Young Boys - Juventus, 12.12.2018 kl. 21.00


Skrevet av Christer Anthonisen
Tirsdag 11. desember 2018 kl. 22:01

Gruppeseieren skal vinnes mot Young Boys i Sveits!

Gruppespillet i årets Champions League skal avgjøres, og premissene er enkle. Avansementet er allerede spikret, og vinner Juventus borte mot Young Boys er gruppeseieren også sikret. Avgir man poeng må Valencia tukte Manchester United for at Juve skal vinne gruppa. At uavgjortspesialistene skal ta poeng mot et særdeles grått Manchester United hjemme på mektige Mestalla er fullt mulig, men den enkleste måten å vinne gruppa på er å selv beseire de sveitsiske mesterne i Bern. Et lag man slo hele 4-0 hjemme i en match der Paulo Dybala scorte hat-trick, og Cristiano Ronaldo sonet karantene. Alt annet enn seier, og å toppe gruppa, og dermed få antatt enklere motstand i neste runde vil altså være en stor skuffelse.

Men sveitserne er ikke ufarlige, og må tas på alvor. Etter bare 17 kamper i hjemlig serie leder Young Boys med ville 19(!) poeng ned til det tidligere sveitsiske godstoget fra FC Basel! 15 seiere, ett uavgjort og ett tap er fasit, og laget fra Bern har en målforskjell på pluss 34. De er med andre ord suverene i hjemlig liga, og er åpenbart i stand til å vinne fotballkamper. Først og fremst fyrtårnet Guillaume Hoarau må passes på i boksen, og toppscoreren står med 11 mål i sveitsisk serie, og ett mål i årets Champions League. Ellers er høyreback Kevin Mbabu en spennende type, og kaptein og Serie A kjenning Steve Von Bergen styrer laget stødig fra sin stopperposisjon.

Om enn ikke like suverene som Young Boys, har Juve også hatt bra kontroll i hjemlig serie. Etter seieren over Inter, og Napolis plankekjøring mot Frosinone er avstanden til tabelltoerne fra Napoli stadig på åtte poeng. Luken ned til Inter på tredjeplass økte imidlertid til hele 14 poeng. I Champions League gruppa har Allegris menn to poeng ned til United før siste kamp, og man har dermed alt i egne hender. En seier er nok, og Allegri har en tilnærmet skadefri tropp å velge mellom når elleveren skal tas ut. Ettersom Leonardo Spinazzola er å finne i kamptropper, og er i opptrening etter sin operasjon er han i nærheten av å være kampklar, Emre Can var tilbake med et innhopp mot Inter i helgen og Alex Sandro er meldt kampklar, er Sami Khedira eneste skadde spiller. Og han ventes tilbake om ikke lenge. I det forrige oppgjøret fikk vi også noen minutter med en veldig spillesugen Moise Kean. Dersom ting går veien imorgen kveld får vi kanskje et gjensyn?

 

Mulige lagoppstillinger:

Young Boys (4-1-4-1): Von Ballmoos; Mbabu, Von Bergen, Camara, Benito; Lauper; Sulejmani, Sow, Aebischer, Assale; Nsame.

Juventus (4-4-2): Szczesny; Cancelo, Rugani, Bonucci, De Sciglio; Cuadrado, Bentancur, Pjanic, Costa; Ronaldo, Mandzukic.

 

Kampen sparkes igang 21:00, og vises på Viasport + og Viaplay. God kamp og Forza Juve!