Juventus - Inter, 07.12.18 kl. 20.30


Skrevet av Kim-André Østbye
Fredag 7. desember 2018 kl. 16:55

Det er duket for en av sesongens viktigste hjemmekamper når Inter og Derby d'Italia står for tur.

For leser man tabellen er ikke Juventus-Inter kun en hatkamp denne sesongen, det er også en toppkamp. For sammen med Napoli fremstår Inter som den største rivalen i kampen om seriegull, selv om Juventus foreløpig leder serien overlegent etter historiens sterkeste seriestart. 13-1-0 gir 40 poeng og en luke på hele 8 poeng til Napoli og 12 poeng til Inter. Å hevde at det hele kan avgjøres før jul er imidlertid tull, spesielt siden Juventus møter både Napoli, Inter og Roma borte i andre halvdel av sesongen.

På gårsdagens pressekonferanse forsøkte Allegri å snakke ned betydningen av kampen ved å hevde at onsdagens borteoppgjør mot Young Boys er viktigere. Vel, rent objektivt kan det nok argumenteres for at det å sikre seg gruppeseieren er viktigere enn en seriekamp, men omtrent der slutter resonnementet. Det som i hvert fall er tydelig er at kamp fredag og onsdag for Juventus, hvor Inter spiller en minst like viktig kamp tirsdag, taler for en kamp hvor begge lag kan og kommer til å stille med alt de har til rådighet.

For Juventus' del betyr det en lagoppstilling uten Alex Sandro, som tegner seg på skadelisten sammen med Khedira og Barzagli. På den positive side skal han angivelig være nær å forlenge avtalen til 2023 (opprinnelig avtale utløper sommeren 2020). Tilbake i kamptroppen er Emre Can, selv om veien derfra til minutter i kveld kan vise seg lang. I forsvaret får vi se vår beste stopperduo, tidligere Inter-spiller Cancelo og De Sciglio. Sistnevnte leverte en meget solid forestilling mot Fiorentina sist og håper på å fortsette den trenden. Fremover danner trolig formspiller Bentancur midtbanetrio med Pjanic og Matuidi, mens Dybala, Mandzukic og Ronaldo utgjør angrepet. Det bør gi mye slagkraft fra start, samtidig som både Costa og Bernardeschi utgjør spennende alternativer fra benk. Eneste usikkerhetsmoment er Bentancur, som angivelig sliter med en vond rygg etter en smell på trening tidligere i uken. Forventet startoppstilling:

Szczesny; De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Cancelo; Bentancur, Pjanic, Matuidi; Dybala; Mandzukic, Ronaldo

Inter ankommer Torino i relativt god form, hvor de etter syv strake seire i Serie A og kun to baklengsmål i samme periode har 1-1-1 de siste tre. Sist helg spilte de 2-2 mot Roma på Stadio Olimpico, mens de tapte stort i bortekampen før det mot Atalanta i Bergamo. Icardi er stadig hetere, men han er avhengig av drahjelp fra resten av laget om Inter skal få med seg et resultat. Asamoah vender tilbake til gamle omgivelser, hvor han sammen med resten av forsvaret blir Inters viktigste lagdel. På midten har Inter flere muligheter og et lag som vil utfordre Juventus i ballbesittelse og tempo, så dette kan fort bli en kamp mellom de to lagenes angrep. Der er nok Juventus og Ronaldo sugen på å vise hvem som er best. Forventet lagoppstilling:

Handanovic; D’Ambrosio, Skriniar, De Vrij, Asamoah; Vecino, Brozovic; Politano, Valero, Keita; Icardi

Kampen starter 20.30 og vises på Strive Sports og VG+.