Tre knallsterke poeng i Firenze


Skrevet av Gjesteskribent
Søndag 2. desember 2018 kl. 10:30

Et nådeløst Juventus påførte Fiorentina sesongens første hjemmetap. 

En knalltøff match endte i nok en bortetriumf for Juventus. På et elektrisk Artemio Franchi tok man seier nummer ni av ni mulige på fremmed gress denne sesongen. Inspirert av en glimrende Bentancur vippet man en i utgangspunktet jevn match på sjansestatistikken i sin favør. 

For uruguayaneren, som har vært i superform den siste tiden, sendte oss i føringen etter halvtimen. Han spilte vegg med Dybala, kjørte en kroppsfinte på Pezzela og tvang ballen tilbake i motsatt hjørne, forbi en utspilt Lafont. I en god førsteomgang hadde begge lag flere sjanser til å score, men effektiviteten skilte. 

Det samme galdt i andre. Hjemmelaget spilte bra, men det stokket seg ved siste avlevering. Juventus angrep og kontret med sting, og så hele tiden litt farligere ut. Flere frispark i farlig posisjon ble skuslet bort før Chiellini volleyet ballen forbi Violas sisteskanse etter hjørnespark. Herfra og ut var kampen i praksis avgjort.

Ti minutter senere handset Edmilson i eget felt, og Ronaldo fikk æren av å sette prikken over i-en med et herlig straffespark. Mål nr. ti i Serie A for portugiseren, som deretter ble byttet ut for første gang som Juventus-spiller. Da Mariani blåste i fløyta for siste gang, kunne oppmøtte konstantere at Bianconeri hadde skaffet seg 11 (!) poeng ned til nærmeste utfordrere på toppen av Serie A. Vi har en kamp til gode, men dette må sies å være sensasjonelt. I Italias toppdivisjon har ingen noensinne hatt så mye som 40 poeng etter 14 kamper. For en start på sesongen vi har hatt! 

Kampfakta: 

Fiorentina 0-3 Juventus

Bentancur 31', Chiellini 69', Ronaldo 79' (str).

Antall skudd: 17-16

Skudd på mål: 5-6

Ballbesittelse: 45-55

Fiorentina (4-3-3): Lafont; Milenkovic, Pezzela, Hugo, Biraghi; Benassi (Pjaca 65), Veretout, Edmilson; Gerson (Thereau 80), Simeone, Chiesa. 

Juventus (4-2-3-1): Szczesny; De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Cancelo; Bentancur, Matuidi; Cuadrado (Costa 83), Dybala, Ronaldo (Bernardeschi 80); Mandzukic (Kean 89).