Fiorentina - Juventus, 01.12.18 kl 18:00


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Lørdag 1. desember 2018 kl. 15:00

Juventus åpner adventstiden med et forrykende oppgjør i Firenze mot hjemmesterke Fiorentina. 

En meget hektisk periode venter for Juventus. Hele ni kamper venter i årets siste måned, mange av dem av den tøffe sorten. Først ut er et herlig hatoppgjør mot Fiorentina i kveld, på en bane der Bianconeri tidvis har hatt trøbbel de siste årene.

Så langt denne sesongen har ikke kveldens hjemmelag tapt på Artemio Franchi. Sterke 4-2-0 er resultatet så langt, men dårlig borteform gjør at de ligger helt nede på 10.plass. Pioli rår over et ungt mannskap med stort potensiale, men de har slitt med å avgjøre kamper den siste tiden. Viola har kun putta fire på sine seks siste, og har ikke vunnet siden september. Lite tyder dermed på en reprise av 4-2-kampen fra 2013, men 5-3-2 i vår favør på de ti siste indikerer jevn statistikk når disse lagene møtes i Toscana. Det er dog verdt å nevne at Juventus ikke har tapt borte siden november 2017, og har full uttelling på tur denne sesongen så langt...

Fiorentina har fem uavgjorte kamper på rad, og har falt betraktelig på tabellen etter en god sesonginnledning. Målet denne sesongen må være Europa League-kvalifisering, men da må man begynne å avgjøre tette kamper i sin favør. De dominerer stort sett ballinnehavet i kampene sine, men mangler utpregede målscorere på topp - midtbanespiller Benassi er toppscorer så langt. Pioli rår imidlertid over en gjeng talentfulle og spennende spillere, og kan skilte med skadefri tropp til i kveld. Spesielt lynvingen Chiesa må sees opp for, han er glimrende en mot en, og kan skape ting på egenhånd. Forventet 11'er:

4-3-3: Lafont; Milenkovic, Pezzella, Hugo, Biraghi; Benassi, Veretout, Fernandes; Chiesa, Simeone, Gerson.

Allegri og hans menn vant en tøff batalje mot Valencia i midtuka, og vi er vitne til en lysende serieåpning fra Juventus. 16-1-1 på 18 oppgjør er helt ellevilt, og det snakkes om at en sterk desember langt på vei kan avgjøre tittelkampen, nesten før den er i gang. Kanskje en liten overdrivelse, men så glimrende resultatene og spillet er for tiden er det vanskelig å se for seg dette laget snuble. Khedira, Can og Sandro er ute med mindre alvorlige skader, ellers er alle mann tilgjengelige for bortelaget. Det betyr nok De Sciglio inn på venstreback, der han får en viktig oppgave mot Chiesa. Ellers er dette forventet oppstilling, med få overraskelser: 

4-3-3: Szczesny; Cancelo, Bonucci, Chiellini, De Sciglio; Bentancur, Pjanic, Matuidi; Dybala, Mandzukic, Ronaldo. 

Juve vant tilsvarende oppgjør 2-0 i februar, etter scoringer fra Bernardeschi (tilbake i troppen i kveld) og Higuain. La oss håpe på at Allegris menn kan levere noe av det samme her, og bli det første laget som slår Fiorentina på eget gress denne sesongen.

Kampen vises som vanlig på Strive, og dømmes av Maurizio Mariani. 

Forza Juve!