Avansement i boks!


Skrevet av Kim-André Østbye
Onsdag 28. november 2018 kl. 14:58

Mandzukic sikret seieren og videre avansement i Champions League.

Før kampen var premissene lagt. Ved poeng ville Juventus sikre avansement, mens en seier samtidig som Manchester United ikke vant ville gi gruppeseier. En overtidsscoring i Manchester gjorde at gruppeseieren fremdeles er i spill i siste runde, men bare så vidt. For dersom United vinner i Valencia må Juventus gjøre det samme på kunstgresset i Bern på grunn av innbyrdes oppgjør. Alle andre scenarier sender Juventus videre som gruppevinner.

Kampen totaltsett var en intensiv, men relativt sjansefattig affære. Med unntak av et par overganger spilte lagene stort sett mot etablert forsvar og slet begge med å komme til de store mulighetene. Valencia lå dypt i banen og sendte få mann fremover, mens Juventus var upresise motsatt banehalvdel og slet med å finne rytmen. Mange frispark og dueller preget kampen, spesielt førsteomgang. Med en feberredning etter en corner sørget Szczesny for at lagene gikk til pause på 0-0. I andreomgang åpnet det seg mer opp, hvor Mandzukic stakk foten frem på et knallhardt innlegg fra Ronaldo og sendte Juventus i ledelsen etter timen spilt. Få minutter senere kvitterte Valencia, men scoringen var ved hjelp av hånden til Diakhaby og ble korrekt annullert. Den siste halvtimen hadde Juventus flere overgangsmuligheter som ble skuslet bort, samtidig som Mandzukic misbrukte en stor sjanse til å avgjøre. Valencia kom imidlertid ikke nærmere og avansmentet var aldri truet. En grei gjennomføring og forberedelse på den tøffe måneden som venter i desember, med Fiorentina, Inter, Young Boys, Torino, Roma, Atalanta og Sampdoria linet opp. 

Juventus 1-0 Valencia

Mandzukic 59 (J)

Juventus: Szczesny; Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro (Cuadrado 46); Bentancur, Pjanic, Matuidi; Dybala (Douglas Costa 79), Mandzukic, Ronaldo

Valencia: Neto; Wass, Diakhaby, Gabriel, Gayá; Coquelin, Parejo, Kondogbia (Soler 72), Guedes; Santi Mina (Batshuayi 67), Rodrigo (Gameiro 46)