Juventus - Valencia, 27.11.18 kl. 21.00


Skrevet av Kim-André Østbye
Tirsdag 27. november 2018 kl. 15:01

Det er igjen duket for Champions League og en ny mulighet til å sikre videre avansement etter fadesen sist.

For når Valencia står på motsatt banehalvdel i kveld møter de et revansjelystent Juventus anført av en enda mer revansjelysten Cristiano Ronaldo. Juventus etter å ha rotet bort en sikker seier hjemme mot United sist, Ronaldo etter å ha blitt feilaktig utvist i motsatt oppgjør på Mestalla midtveis i første omgang. Dersom Juventus unngår tap i kveld er avansementet sikret, mens en seier øker sannsynligheten for å stikke av med gruppeseieren. United (to poeng bak) spiller hjemme mot Young Boys i kveld, mens de skal til Valencia i siste kamp. Juventus avslutter borte på kunstgress mot Young Boys og ønsker garantert å spikre alt i kveld.

Til kveldens kamp er det ventet at Allegri stiller fullt mannskap etter å ha hvilt flere nøkkelspillere i helgen. Det betyr at Szczesny, Cancelo, Chiellini, Matuidi og Dybala returnerer fra start. Fornyet tillit får Bentancur, som virkelig har benyttet sine lagkameraters skader på midtbanen til å befeste sin posisjon som en av europeisk fotballs mest spennende sentrale midtbanespillere. Med sine 21 år har han tatt store steg denne høsten og er i ferd med å gjøre seg til en selvskreven brikke i Juventus' startoppstilling. Sammen med Pjanic og Matuidi danner han den sentrale duoen, mens Dybala og Ronaldo trolig flankerer Mandzukic. Etter å ha åpnet målkontoen sin i Europa sist ønsker nok Ronaldo å fortsette scoringsformen, hvor han etter 10 mål på 16 opptredener er den spilleren som har nådd 10 seriemål på kortest tid i Juventus' historie! Forventet startoppstilling:

Szczesny; Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Bentancur, Pjanic, Matuidi; Dybala; Mandzukic, Ronaldo

Hos Valencia burde ting sett bedre ut enn det har gjort. Laget har fortsatt å spille mye uavgjort i hjemlig liga siden sist lagene møttes, samtidig som de ikke maktet å slå Young Boys borte i tredje runde. Etter at Juventus rotet bort seieren hjemme sist og attpåtil tapte kampen på tampen tok United et viktig steg mot avansement, og sørget samtidig for at alt håp kan være ute for Valencia etter i kveld. For spanjolene er kun seier godt nok, et utgangspunkt som legger til rette for en offensiv og underholdende kamp. Forventet lagoppstilling:

Neto; Piccini, Diakhaby, Gabriel Paulista, Gayà; Carlos Soler, Dani Parejo, Kondogbia, Gonçalo Guedes; Santi Mina, Rodrigo

Kampen vises fra kl. 21.00 på Viasat 2.