Juventus - SPAL, 24.11.18 kl. 18:00


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Lørdag 24. november 2018 kl. 14:20

Årets siste landslagspause over, og tre poeng skal hentes mot SPAL. 

Juventus går inn i den avsluttende fasen av 2018, der mye av grunnlaget for sesongen vil bli lagt. Hele ni oppgjør venter den neste drøye måneden, hvorav derbyer mot Torino og Inter, oppgjør mot Roma og Fiorentina, og attpåtil to Champions League-kamper skal teste Juves styrke. Først ut er dog en på papiret overkommelig motstander i SPAL. 

Nations League har gjort landslagspausene noe mer fartsfylte, men sammenlignet med klubbfotball er det fortsatt traurige saker. Mens en del av veteranene samt noen skadde spillere har trent på Vinovo, har det blitt en del å juble for blant de Bianconeri som har representert landene sine. Chiellini fikk sin 100.opptreden for et stadig mer lovende italiensk lag, og stortalentet Kean fikk debuten for Azzurri. Dybala scoret dessuten endelig sitt første landslagsmål for Argentina, mens både Cancelo og Pjanic sikret seieren i sine respektive Nations League-grupper med Portugal og Bosnia. Ellers har Szczesny, De Sciglio, Bonucci, Matuidi, Bentancur og Costa alle fått minutter med flagget på brystet. 

Det har med andre ord ikke vært mye til pause for Juve-gutta de siste ukene, og med en svært viktig kamp mot Valencia i midtuka trenger vi så mange friske bein som mulig. Bernardeschi og Can er dessverre fortsatt skadet, og nyeste mann på lista er Khedira, som er ute i tre uker med forstuet ankel. Ellers bekreftet Allegri i går at Perin vil få en sjelden start, at Mandzukic og Ronaldo starter, og han hintet om at Rugani kunne foretrekkes i midtforsvaret. Matuidi, som for et par uker siden uttalte at han var utslitt etter VM og manglende ferie, ble gitt et par dager fri tidligere i uken, men er med i troppen. Han forventes dog å sitte på benken til fordel for Pjanic og en stadig bedre Bentancur. Mulig oppstilling for kveldens hjemmelag:

(4-4-2): Perin; De Sciglio, Bonucci, Rugani, Sandro; Cuadrado, Pjanic, Bentancur, Costa; Mandzukic, Ronaldo.  

SPAL har etter en finfin sesongstart slitt litt mer den siste tiden. Semplicis menn spiller en stram 3-5-2 med fokus på defensiv organisering og hurtig kontringsfotball. De er fysiske i spillestilen, og har flere spennende spillere, som den hurtige høyrekanten Lazzari og beistet Andrea Petagna på topp. Det har vært høye topper, som 2-0-seieren mot Roma i hovedstaden, men også dype daler, som 0-3 hjemme mot Frosinone, for kveldens bortelag denne sesongen. Resultatene så langt tyder kanskje på at de trives best mot antatt bedre motstand, da de får spilt mer på sine styrker - og vi husker hvordan de holdt oss til 0-0 i Ferrara i våres. Uten mangler er dette forventet oppstilling fra Semplici: 

(3-5-2): Gomis; Cionek, Djourou, Felipe; Lazzari, Missiroli, Schiattarella, Kurtic, Costa; Antenucci, Petagna. 

Juventus vant tilsvarende oppgjør 4-1 sist sesong, la oss håpe på noe lignende i kveld. Med seier har man skaffet seg hele ni poeng ned til Napoli før Ancelottis menn tar imot Chievo søndag ettermiddag. Seier her er spesielt viktig når man ser på den tøffe måneden man har i vente, og man kan skaffe seg et tiltrengt pusterom før det virkelig drar seg til de neste ukene. 

Kveldens dommer er Federico La Penna, og kampen kan som alltid streams på Strive.

Forza Juve!