Flott seier på San Siro


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Søndag 11. november 2018 kl. 23:45

Et tidlig og et sent mål sørget for en fortjent triumf i storkampen mot Milan. 

En herlig ramme ventet Juventus i Milano i avslutningen av den 12.serierunden. Gattusos menn, med brukbare resultater i det siste, hadde virkelig publikum i ryggen, og det var en av de kveldene der San Siro viste hva den er laget for. Som så ofte før var det imidlertid våre menn som brukte atmosfæren best, og kom seirende ut. Og det var utvilsomt fortjent. 

Kun noen minutter ut i oppgjøret smalt det fra bortelaget. Juve spilte ballen ut på venstreflanken til Alex Sandro, som slo et fantastisk innlegg på bakre. Der snek Mandzukic seg foran Rodriguez og headet kontant inn ledermålet. Etter å ha kommet godt i gang fikk Juventus svært godt betalt. Spørsmålet var nå om man, i motsetning til tidligere, ville holde trykket oppe eller slippe seg ned. 

Første omgang ble deretter tidvis svært fartsfylt, dog lenge uten de helt store sjansene. Juventus styrte spillet og hadde mye ball, men Milan var småfarlige da de fikk brutt og kom på kontringer. Like før pause oppstod det en omdiskutert situasjon. Gode gamle Higuain kom først på ballen inne i feltet, og ballen spratt opp i hånda på Benatia. Tempoet var høyt, og marokkaneren kunne ingenting for forseelsen, men etter en VAR-titt mente Mazzoleni at handsen var straffbar. Tvilsomt, men hands er bingo, og ingenting kan tilsynelatende endre det. Fra ellevemeteren vartet imidlertid Szczesny opp med en herlig redning fra Higuain, og Juve beholdt ledelsen til pause. 

Etter pausen fikk vi et par friske Milan-minutter, før Bianconeri tok tilbake kontrollen. Ronaldo fikk et par brukbare skuddmuligheter, Dybala skjøt et frispark i stolpen, og et par gunstige dødballsmuligheter ble rotet bort. Men akkurat idet hjemmelaget så ut til å sette inn sluttspurten, satt spikeren i kista. Cancelo utfordret for n'te gang langs høyrekanten og banket ballen inn i feltet. Donnarumma slo den unna, men rett i beina på verst tenkelige mann for Rossoneri. Ronaldo dunket den inn, og tre poeng var i boks.

Kampen fikk en trist sorti da det klikket for en frustrert Higuain. Den tidligere Juve-spissen fikk gult for en hoftesving mot Benatia, og skjelte ut dommer. Dette ville ikke Mazzoleni ha noe av, og argentineren forlot banen i tårer. Han fikk et par klaps på skulderen av gamle lagkamerater på veien ut, men kan dessverre kun takke seg selv. Synd å se fra spilleren som egenhendig senket sin nåværende arbeidsgiver i tilsvarende oppgjør for et års tid siden. 

For Juves del var det en solid seier, og en sterk måte å svare på etter kollapsen mot United. Sesongstarten er historisk god, og med Inters stortap for Atalanta er Napoli igjen alene nærmeste utfordrer, seks poeng bak. Nå venter landslagspause, før SPAL tas imot hjemme i Torino lørdag 24.november.

Kampfakta: 

Milan 0-2 Juventus

Mandzukic 8', Ronaldo 81'.

Antall skudd: 5-15

Skudd på mål: 3-6

Ballbesittelse: 41-59

Milan (4-4-2): Donnarumma; Abate (Borini 74), Zapata, Romagnoli, Rodriguez; Suso, Kessie, Bakayoko, Calhanoglu (Laxalt 74); Castillejo (Cutrone 61), Higuain. 

Juventus (4-3-1-2): Szczesny; Cancelo, Benatia, Chiellini, Sandro; Bentancur, Pjanic (Khedira 74), Matuidi; Dybala (Costa 79); Mandzukic, Ronaldo.

Spillerbørs: 

Szczesny: 8 BB. Blir kanskje matchavgjørende med en glimrende strafferedning like før pause. Oser av sikkerhet ellers. Toppnivået er som kjent fantastisk. 

Cancelo: 7,5. Som alltid langt fra feilfri, men sprudlende framover. Mer ving enn back når vi har ball, og gir Rodriguez hodepine ved å utfordre med fart gjentatte ganger. Får 'assist' på 2-0, og har virkelig gitt angrepsspillet vårt en ny dimensjon. 

Benatia: 7. I mine øyne Chiellinis beste partner. Misser ved en og en halv anledning i første, får en tvilsom straffe mot seg, men spiller seg glimrende opp. Er vår beste bak der med herlig duellkraft, konsentrasjon og et par avgjørende inngripner. 

Chiellini: 7. Solid som alltid, og er patent de gangene han settes på prøver. Pasningskvaliteten er dog ikke mye å skryte av i kveld. 

Alex Sandro: 7,5. Lagt seg på et stabilt høyere nivå enn fjorårssesongen, det er gledelig. Har en strålende målgivende på 1-0, full kontroll på Suso, og har noen gode offensive bidrag. Litt sløv med ball til tider trekker noe ned. 

Bentancur: 6,5. Kan bli så god han bare vil, er utrolig fotballklok og har herlig driv. Ustabile prestasjoner, også innad i kamper sånn som denne, hindrer ham i å være helt der oppe. Varierer fra det briljante til det nonchalante og uoppmerksomme, men fin andreomgang. 

Pjanic: 7. Spesielt i det defensive er han god i dag. Leser spillet godt, og har flere fine brudd. Preger dog ikke kampen i like stor grad som vi tidligere har sett, og tas av 20 før slutt. 

Matuidi: 6,5. Gjør sitt for å hjelpe Sandro mot Suso, noe som fungerer godt. Solid skift, men få offensive bidrag. 

Dybala: 6,5. Tydelig at han er i form - noen briljante touch og driblinger, samt et herlig frisparkforsøk. Setter dog ikke det store preget på kampen, og mister tidvis ballen litt for lett. 

Mandzukic: 7,5. Herlig å ha ham tilbake, og jeg føler at vi så den beste frontrioen vår i kveld. Header inn ledermålet på strålende vis, og spiller andre gode med sin fysikk, duellstyrke og evne til å binde opp forsvarsspillere. 

Ronaldo: 8. Ikke dum form på han her heller, har nå levert målpoeng i ni av de ti siste. Virker sylskarp fysisk, dribler, slår gode innlegg, og er alltid tilstede når det slås inn i farlig sone. Selvsagt han som punkterer det hele. 

Innbyttere:

Khedira: IG. Kom inn og gjorde seg ikke særlig bemerket. 

Costa: IG. Som overnevnte. 

 

Forza Juve!